Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

Akcije i događanja

18. decembar 2013.

Novogodišnja poseta Color Press Grupe prihvatilištu za beskućnike u Futogu

futog

Color Press Grupa drugu godinu zaredom, sa svojim prijateljima i saradnicima, pred novogodišnje praznike nastoji da obraduje one koji su najugroženiji, a koji nemaju krov nad glavom. U prihvatilištu za beskućnike u Futogu boravi 34 štićenika, među kojima se nalaze i oni koji su pravili ukrase za jelku koja krasi ulaz hotela „Hajat Regency“, a koja po prvi put pobedila kao najlepša na dobrotvornoj manifestaciji, održanoj početkom decembra.

Povodom predstojećih praznika prihvatilištu su donirani suplementi (sirupi, tablete, probiotici) od strane kompanija „Bioklinika“, „Proton system“ i „Vitalon Biopharm d.o.o.“ , a prodavnice „Dexy Co“ darovale su društvene igre.

DSC_0048

Ljudi iz prihvatilišta, pokazali su empatiju i veliko srce učestvujući u tradicionalnoj novogodišnjoj akciji kićenja jelki, u kojoj je sav fond doniran udruženju DEBRA, čiji su osnivači roditelji „dece-leptira“. Dragutin Todorčević i Zoran Grabež na temu „Bajka“ , osmislili su lik Krcka Oraščića, od papira, radeći u svojoj maloj stolarskoj radionici napravljenoj od ostave. Danas su sretni što su na taj način dali svoj mali doprinos, a koliko su skromni govori činjenica da džeparac koji su dobili od Ministarstva iznosi svega 1.000 dinara. Na pitanje kako se osećaju jer je jelka za koju su osmislili ukrase pobednička, Zoran kaže: „Uvek sam sretniji kada moja ruka daje nego kada prima.“

DSC_0067

DSC_0063

DSC_0065

Današnjoj poseti prihvatilištu prisustvovale su i „Maxi domaćice meseca“- Nađa Dojin, Smilja Telečki i Danijela Tojagić, koje su svojim ukusnim kolačima, ali i mekim srcem obradovale beskućnike, rado se odazivajući na posete humanog karaktera godinama unazad.

DSC_0053

DSC_0052

Pozdravnom pesmom pod nazivom „Panonsko more“, čiji je autor štićenik prihvatilišta Dragutin Todorčević, ekipa Color Press Grupe dočekana je s radošću, a u novogodišnjoj noći svi su se složili da će poželeti samo jedno: zdravlje!

DSC_0051

DSC_0059

DSC_0058

 

DSC_0069

 

DSC_0078

DSC_0087

DSC_0094

DSC_0079

DSC_0095

DSC_0096

DSC_0097

 

Robert izjava

Robert3

Robert futog

Autor: Nikea Vučetić, Life Content

Foto: Dragana Rajkov, Life Content