Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

Akcije i događanja

26. februar 2014.

Održana konferencija “Baby Friendly 2014″

U organizaciji magazina “Moja beba” juče je u hotelu "Metropol Palace" održana konferencija “Baby Friendly 2014″. O problemima zasnivanja porodice, trudnoći, porođaju i materinstvu pričali su eminentni stručnjaci, poznate ličnosti , trudnice i majke.

Svoje iskustvo i znanje sa publikom podelili su dr Zorica Crnogorac, Vesna Marinković Mićić, Maja Nikolić, voditeljka, dr sc. med. Mima Fazlagić, Vesna Zakonović Arežina, radio voditeljka i spisateljica, Jovana Ružičić, osnivač i direktor „Centra za mame“, prof. dr Aleksandra Novakov Mikić , Danijela Pantić, voditeljka, prof. dr Aleksandar Ljubić, Mari Mari, pevačica i Danijela Buzurović, voditeljka i drugi.

Juče su otvorena mnoga pitanja i teme sa društveno odgovornim karakterom. Samo neke od njih su natalitet, lečenje sterilteta, matične ćelije, usvajanje dece, prosečna starost žena u prvoj trudnoći, vantelesna oplodnja, podrška države porodiljama i prava majki.

Da je cena metode vađenja i čuvanja matičnih ćelija u Srbiji oko 1890 evra i da javne banke matičnih ćelija postoje u svim zemljama sveta i da će se uskoro i kod nas otvoriti, potvrdila je dr sc. med. Mima Fazlagić.

Činjenice o samom porođaju u Srbiji iznela je Dr Vesna Mandić Marković : "Epidural se kod nas plaća i žena potpisuje da želi da se porodi epiduralnom anestezijom, a na Zapadu je besplatan." "Stres i anksioznost su veoma čest uzrok steriliteta. Prvi pokušaj vantelesne oplodnje u Srbiji košta oko 2.000 evra dok cena u ostalim zemljama Evrope ide i do 10.000 evra. " rekla je Dr Zorica Crnogorac na temu steriliteta.

Media Clipping

Audio/Video Clipping


press Clipping

Web Clipping

Izjave učesnika