Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

Akcije i događanja

3. jun 2014.

Izabrana prva Domaćica meseca u Makedoniji

U subotu, 31.05.2014 godine, u skopskom tržnom centru City Moll održan je izbor "Domaćice meseca", u organizaciji makedonskih izdanja Isprati recept i Torti i kolači.

Generalni pokrovitelj ovog događaja bila je kompanija Podravka, a učestvovalo je 10 žena sa svojim specijalitetima pripremljenim sa Fantom.

 Učesnice:
1. Ivona Tatabitovska Kolevska iz Skoplja - Pileći rolat
2. Gordana Jovanovska iz Skoplja - Selsko meso
3. Pavlina Petručevska iz Skoplja - Sarmice u listu od vinove loze
4. Dobrinka Blaževska iz Skoplja - Punjeni goveđi jezik
5. Danijela Stojkovska iz Kumanova - Kumanovski mezelak
6. Ranka Miteva iz Skoplja - Bomba-sarma
7. Vaska Andonova iz Skoplja - Pasha-ćufte
8. Bonka Bogoeva iz Skoplja - Turli-tava od dve vrste mesa
9. Makedonka Antovska iz Skoplja - Pljeskavice punjene jajima
10. Marina Gruevska-Stojčevska iz Skoplja - Rolat od mesa

Svih deset takmičarki je u proteklom periodu slalo dosta inventivnih recepata koji su objavljeni na stranicama najtiražnijeg magazina za hranu u Makedoniji - Isprati recept.

Za vreme takmičenja žiri u sastavu: Irena Spirovska, TV voditeljica, Tatjana Lazarevska, pevačica, Jelena Spendžarska, TV voditeljica, kao i rukometaši Strahinja Milić i Stefan Terzić, imao je priliku da degustira sva jela koja su pripremili ove domaćice. Reč je o glavnim jelima koje su ove domaćice pripremile koristeći Fant kompanije Podravka, generalnog sponzora, a I posetioci su, takođe, mogli da degustiraju specijalitete – majstorski pripremljen punjeni teleći jezik, makedonski specijalitet turli-tava, onda jelo za koje niko ne zna pravu tajnu pripreme - kumanovski mezelak, pa sarmice u listu od vinove loze, pravu "bombu" , kao i druga, manje poznata, jela iz našeg kraja. Sto su aranžirali dekorateri iz restorana "Bela".

Sve domaćice koje su učestvovale u ovom događaju dobile su paket proizvoda "Podravka", a odlukom žirija, tri prvonagrađene, Gordana Jovanovska sa Selskim mesom, Danijela Stojkovska sa Kumanovskim mezelakom i Vaska Andonova sa Pasha-ćufom, dobile su veće "Podravkine" pakete kao i privilegiju da učestvuju u sledećem ovakvom događaju u organizaciji magazina "Isprati recept" i "Torti i kolači" kada će biti izabrana predstavnica koja će učestvovati na prestižnom balkanskom izboru "Domaćica godine" u organizaciji magazina "Pošalji recept" iz Novog Sada.
Voditeljica programa bila je Jovana Stojmenović.

Žiri je imao zaista tešak posao da odabere ono što je najbolje od svih tih divnih delikatesa. Inače, svi recepti degustirani na ovom kulinarskom spektaklu biće objavljeni u sledećem broju "Isprati recept". Učesnice ovog događaja, divne dame izuzetnih kulinarskih sposobnosti, za uspomenu su dobile specijalne drvene daske za seckanje sa ugraviranim logoima "Isprati recept", "Torti i kolaci" kao I logoom generalnog sponzora "Podravka".


1 domakinka

2. domakinka
 4 8.domakinka 9.hrana 16.zeni 17.zeni 20.zeni 22.ambient 25.site 33.jadenje 33.zeni 34.jadenje 40 jadenja
Foto: Riste Trokovski

Press Clipping

Sve novosti >>