RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

10 fenomenalnih godina

20. April 2011. 13:28 | Nema komentara · Daj komentar »

I evo nas sa vama, buy tu smo, herbal i nakon 10 godina!

Ne samo da smo istrajali, cheap već smo zajedno sa vama rasli i razvijali se, napredovali, menjali se i svakim danom učili kako da budemo bolji, lepši, zdraviji i srećniji. O našim tiražima i vernim čitateljkama ne govorimo mi nego brojke i komparativni grafikoni koji nam uvek idu u prilog. O advertajzingu govore sami oglašivači koji svoje nove informacije plasiraju upravo kod nas. O širenju i snazi L&Z brenda govore regionalna izdanja Lepote&Zdravlja koja postoje u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Crnoj Gori.

Radeći na ovom jubilarnom broju, shvatila sam da sam verovatno jedina urednica na našim prostorima koja se jednim projektom, jednim magazinom bavi punih deset godina. Od trenutka njegovog “rođenja” – do danas. I kao što je za bebe i malu decu važno da o njihovom razvoju brine jedna – “glavna osoba njihovog života”, da bi se između njih stvorila snažna, kreativna i obostrano korisna veza, izgleda da isto važi i za časopis. I on i ja smo zajedno rasli, razvijali se, napredovali i vezali se jedno za drugo. To je veza koja će trajati dokle god nas bude, mene i Lepote&Zdravlja.

Razmišljajući o nizu događaja, ideja, ljudi, odluka, afiniteta i talenata koji su učestvovali u desetogodišnjem stvaranju Lepote&Zdravlja, prizvala sam i jedno svoje dečje i na prvi pogled sasvim “malo” sećanje vezano za moj, možda prvi, doživljaj autentične ženske lepote. Letnji raspust je pri kraju, dvanaestogodišnja ja još uvek se igram lutkama na ćebetu prostrtom u bakinom dvorištu i iznenada preda mnom iskrsava jedno prelepo i meni drago lice. Ali, u prvi mah ne mogu da ga prepoznam… Moja najbolja drugarica se nakon dva meseca raspusta vratila kući, a svoju dugu, kovrdžavu, crnu kosu skratila je na kratku, dečačku frizuru, koja joj je uokvirila lice, istakla njegove nežne crte i učinila ga ženstvenim. Kakva lepota! Kakva promena! Gledala sam je bez daha. Na njoj su bile stare samo pegice, koje je dobila od sunca, a ona je bila potpuno nova – postala je lepotica. I, u kasnijim godinama, uvek je to bila.X

Radeći na svakom broju L&Z ta veza LEPOTE i PROMENE stalno tinja i pokreće nas novom energijom. To su i dve najčešće reči koje se neprestano mogu čuti tokom rada “šta misliš kako bi ovo izgledalo kada bismo promenili… možda bi bilo lepše da…, ma, čitateljke žele promenu…, meni ovo jednostavno nije dovoljno lepo…”. Težnja ka lepom i drugačijem, koje samo čeka da nastane u novom izdanju L&Z, to je ono što nas na početku rada na svakom broju puni elanom koji nas tera da radimo opet, opet i opet (ne koristeći onaj jedan slobodan dan između dva broja). Jer svet čeka na nas, da ga ulepšavamo, menjamo i da učimo od njega.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.