RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Ajde, da se stvarno reklamiramo

5. May 2007. 14:40 | 2 komentara · Daj komentar »

Imala sam ozbiljnu nameru da o ovomo popricam sa svojim direktorima i ostalim nadredjenima, price viagra ali sam ipak skontala da me nece ozbiljno shvatiti, pa rekoh da je to odblogujem, za pocetak.
Radi se o reklamiranju.
Napolju, gde se marketing razvija i gde svakodnevno nastaju marketinska cudesa, desio se jos jedan presedan. Austrijstka firma Nestle je brendirala jednu vrstu vazdusnog talasa u Nemackoj, po svojoj robnoj marki Maggi (sigurno ste jeli tu supu). Dakle, talas vazduha koji donosi lepo vreme sada se zove Maggi. Posto donosi lepo vreme, njegovo pominjanje je uvek propraceno pozitivnim reakcijama. Cini mi se da je to prvi put u istoriji da je jedna meteoroloska pojava brendirana. Sve se dogodilo kao posledica nezadovoljstva mladih istrazivaca u Metreoroloskom Institutu u Berlinu (koji je nadlezan za srednju Evropu) a koji nisu imali dovoljno sredstava za projekte te im je odobreno da “prodaju” meteoroloske i klimatske pojave. Interesantno je da je Nestle za ovu reklamu platio samo oko 290 evra. Ugovor traje godinu dana jer se imena vazdusnih talasa, ciklona i anticiklona, menjaju svake godine tako sto se naizmenicno daju zenska i muska imena negativnim i pozitivnim meteoroloskim desavanjima. Ovo je posledica zalbi u vezi polne diskriminacije jer su do tada sve meteoroloske pojave, od kojih su ugl. negativne te koje privlace paznju, nazivane zenskim imenima.
Dakle sada u vestima, sirom centralne Evrope, mozete cuti, vazdusni talas , bla bla bla – Megi, donece vam sutra lepo vreme.
Milina.
Tako sam i ja, buduci da sam urednica zenskog magazina i brinem o njegovom (ne)reklamiranju, pomislila kako bi nam ovo odradilo dobar posao i kako bi bilo lepo cuti u vestima:”Anticiklon “Lepota i zdravlje” koji nam dolazi sa zapada uslovice niz lepih i suncanih dana u kojima cete zaista uzivati.”
A mozda bi nadredjeni za moj predlog ipak imali razumevanja? Sta mi predlazete?

2 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.