RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Brinemo o vama

1. September 2009. 9:40 | Nema komentara · Daj komentar »

S obzirom na to da nam ostaje još ceo mesec uživanja u kasnom letu, arthritis žao mi je što vas već u ovom broju uznemiravam pričom o tome šta loše može da nas zadesi ove jeseni i kako da se pripremite ako se to desi. Ne samo da vas podsećam na povratak na posao već i na nešto kud i kamo gore – sve alarmantnije vesti o novom gripu. Podatke o rizicima oboljevanja plasira u javnost Svetska zdravstvena organizacija, poznata kao kompetentna institucija kojoj se veruje. Međutim, istovremeno kolaju priče da je reč o običnom lažiranju i globalnoj prevari. Nedavno je u našu redakciju stigao mejl sa tekstom u kojem se govori o tome kako ćemo svi biti prinuđeni da se vakcinišemo, a da će vakcina zapravo sadržati virus od koga će pomreti devedeset odsto stanovništva planete jer je cilj „Velikih Gospodara“ depopulacija Zemlje?!?
Ovakve ideje, mada svetski rasprostranjene, naročito imaju plodno tlo u našoj zemlji jer mi, najpametniji narod na svetu, skloni smo da sumnjamo i sve stavljamo pod lupu, a teorije zavere su naša specijalnost. Ipak, u ovom slučaju nije lako biti pametan. Osobito je teško kada su u pitanju deca i … čitaoci. Reč je o odgovornosti.

Baveći se ovom temom, u L&Z redakciji smo shvatili da imamo isti problem i sa zabrinutima i sa nonšalantnim čitaocima. Zabrinuti u svom strahu mogu da učine ludosti, a nezabrinuti da se – razbole. Zbog toga smo odlučili da se pobrinemo za sve vas. Odlučili smo da vam sugerišemo da, bez obzira na to šta mislite o poreklu i sudbini virusa novog gripa, za svaki slučaj uradite ono što možete da biste poboljšali svoj imunitet, po onoj staroj „neće da se baci“. Kada kažem „ono što možete“, ne mislim da odročite svoju štednju ili podignete gotovinski kredit za nabavku preparata sa alojom i ehinaceom i noni napitaka, niti zaliha vakcina. Sve što treba da učinite, za sada, jeste da pročitate tekst na strani 106 i zatim racionalno postupite po našim savetima.
Pa, zato nas i imate – da se oslonite na nas kada je najteže!

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.