RSS izvori

Poslednji komentari

Goran Aničić · Web urednik

Da li postoje stvari koje ne postoje?

19. August 2010. 21:22 | Nema komentara · Daj komentar »

Sjajni Voja Antonić, tadalafil health otvarajućipredavač na prvoj domaćoj TEDx konferenciji, cialis pre izvesnog vremena napisao je i izdao sjajan vodič za kritičko razmišljanje “Da li postoje stvari koje ne postoje?“. Knjigu napisanu kao kontrapunkt savremenom sujeverju, symptoms a nastala je na osnovu dugogodišnjeg posmatranja i istraživanja “onostranog”, te kojekakoh zastupnika i tumača “neobjašnjivog”.

Takođe knjiga pojašnjava kako se uplićemo kroz psihološke mehanizme u verovanja u svakojake stvari. Knjiga je izdata 2000. godine, a sada je zahvaljujući samom autorubesplatno možete preuzeti sa njegovog sajta u PDF formatu.

Tema knjige ograničena je na pojave iz domena paranormalnog, okultnog i natprirodnog. Ponegde se obrađuju i čisto tehničke zablude nastale kao posledica nekritičkog prihvatanja pogrešnih tumačenja. Knjiga se ne bavi političkim zabludama i zloupotrebama (mada je i ta tema na svoj način zanimljiva).

Na nekoliko mesta dotaknuta su i neka religijska pitanja, ali samo onoliko koliko je to bilo neophodno u okviru obrade drugih tema. Autor nije imao nameru da razvija diskusiju o religiji, jer to smatra temom koja spada u domen intimnih pitanja svakog pojedinca.

Voja Antonić

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.