RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Da li u svakom zlu ima nekog dobra?

1. January 2008. 15:16 | 5 komentara · Daj komentar »

Posto sam ocito otvorila novu blog sezonu 08, price zelim svim blogerima puno srece u Novoj godini!
Tema koja mi se mota po glavi bas i nije vesela. Medjutim, drug verujem da je vecini ljudi, price osobito iz medija, i u najveselijim trenucima doceka Nove 2008., prosla kroz glavu pomisao o tri mlada zivota koja su pre par dana ugasena – tragacno preminulim bivsim ukucanania kuce VB.
Dakle, ako je odgovor na gore pomenuto pitanje iz naslova – DA, pitam se da li ima sanse da ova nesreca koja se desila u nasoj zemlji (nisam upoznata da se dogodila jos negde) moze da odigla VELIKU ulogu u svetskom vodecem savremenom vidu TV zabave – reality show-u? Da li je show-u koji u sebi nosi poruku ucesnicima BUDITE STO LUDJI I OTKACENIJI- PRUZITE NAM NEOCEKIVANO, sadrzi u sebi svoju kulminaciju u vidu paradoksa – AKO BUDETE BILI JAAAKO OTKACENI MOZETE POBEDITI ALI I IZGUBITI ZIVOT?
Zar nije logicno da ponasanje u kom se ludosti stimulise, na mlade ljude i decu, ucesnike i posmatrace VB, moze uticati u krajnjoj liniji – totalno destruktivno – kao sto smo videli. Da, klizav put, alkohol, ludovanje, nocna voznja, ali – jedna je stvar ukoliko mlad covek nesrecnim sticajem okolnosti tom sam izabere, a potpuno druga ako ga mediji na to podsticu. I ako iza toga stoji velika masinerija koja je sve samo ne pozitivna, edukativna i podsticajna za mladog coveka.
Da li ce nesreca koja se desila u nasoj zemlji nesto promeniti nesto?
U konceptu VB, r.sh. uopste, sistemima vrednosti, na globalnom nivo? Ili ce sve ostati na licnim nivoima – ko shvati -shvatio je, ko ne shvati…

5 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.