RSS izvori

Poslednji komentari

Daško Milinović · Urednik magazina "CKM"

DONACIJE

22. June 2009. 14:09 | Nema komentara · Daj komentar »

Ponekad se samo pomoću donacije može preživeti

U Srbiji se skoro svakog dana ne može izvršiti po nekoliko neophodnih operativnih zahvata, medstore jer nema organa koje treba presaditi u pacijente. Poslednjih 10 veoma hitnih transplantacija nije bilo moguće obaviti jer porodice friško preminulih nisu dale saglasnost da se organi umrlog koriste. Želeo bih da se tim ožalošćenim porodicama, store koje su izgubile drage osobe, obratim sledećim rečima: “Jedite govna i nosite se u…”
Šta će ti, koji moj, organi kad umreš? Zašto ih ne bi dao nekome kome će i te kako trebati? Želim da, kad umrem, sve što od mog tela bude upotrebljivo i bude upotrebljeno. Skinite apsolutno sve što bilo kome, bilo kako treba! Možete uzeti i moje bradavice, ako neko misli da su lepe i da želi takve, i presadite mu ih. Apsolutno mi je svejedno šta će biti sa mojim jebenim lešom kad ja više ne budem živeo u njemu. Poskidajte sve što valja, a ostatak, što se mene tiče, možete dati nekim nekrofilima – neka i oni uživaju. Ne tiče me se. Kad i oni završe sa svojim poslom, spalite to što ostane i prospite gde želite. Neću grob jer mi je jasno da će na svetu uvek biti više mrtvih nego živih i ne možemo ih stalno saditi u zemlju. Nećemo imati gde da živimo ili ćemo živeti na grobljima. Dosta više ulaganja u smrt! OK, ne moraju svi slediti moj primer ekstremne darežljivosti, ali bilo bi dovoljno da postanu donori i stave svoje rezervne delove na raspolaganje drugima u nevolji. Čak iako si religiozan – sve je u redu! Ostavi organe onom kome su potrebni. Bogougodno je 100%! Ne verujem da je iko ikada u Raju rekao: “Uh, zašto sam poklonio bubrege – tako mi se piša! Kako ću sad da uživam u večnoj Božjoj milosti?”
Trebalo bi uvesti pravilo po kojem se podrazumeva da svako zaveštava svoje organe a, ako neko baš hoće da bude sebični drkadžija, neka nosi sa sobom dokument kojim to potvrđuje: “U slučaju moje smrti, ne dam nikome šansu za normalan život! Ako sam ja umro, želim da i ostali prođu tako. Sahranite me u mauzoleju koji se vidi sa meseca. Želim da moji organi trunu pod zemljom.”
Svakog meseca činim svet boljim mestom za život…

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.