RSS izvori

Poslednji komentari

Daško Milinović · Urednik magazina "CKM"

EXODUS

18. December 2009. 13:28 | Nema komentara · Daj komentar »

!ckmMovement of jad people…

Svaki pošteni Amerikanac pamti gde je bio kad su ubili Kennedyja. Tačno se seća gde ga je vest zatekla. Tako će i svaki dobronamerni građanin ove države u sećanju imati momenat kada su nam ukinute vize za EU. Prepričavaće se unucima: “… baš sam zasecao dobro uraslu noktinu na levom palcu noge kad ono – Olli Rehn uz’o i objavio da nema više viza”. Ovo jeste najbolja vest koju sam ikad čuo preko onog mog jadnog srebrnog “Samsunga”, otkad ga imam – a imam ga još od pre nego što je uveden (pokojni) “Treći kanal”. Preko njega sam čuo i za uvođenje viza 1992, preko njega sam ih i ispratio u istoriju. Sad mogu u Segedin da kupim sebi novi TV. Onaj tanki! Mislio sam da je to potpuno nemoguće ali čak i ova vest uspela je da izazove podeljene reakcije u našoj javnosti! Da. Zaista se pojavila ekipa koja je objašnjavala pogubnost ukidanja viza i skrivenu zaveru iza toga. Sa druge strane, oni kao zaslužni za ukidanje toliko su preterali sa euforijom da sam isprva mislio da vest glasi: “Vize su ukinute, a u besplatne biometrijske pasoše, koje dostavljamo na kućnu adresu, Vlada Srbije i Savet ministara EU uturiće svakom po 5.000 evra i avionsku kartu do željene destinacije”.
Moj najomiljeniji deo tog cirkusa, pored dnevnih upozorenja po štampi na opasnosti koje krije EU, jeste konkurs nekog ministarstva čiji će pobednici 19. decembra krenuti na desetodnevno putovanje u Evropu. Predloženi građani moraju biti dokazano uskraćeni za razne stvari ali i imati neku zaslugu koja ih izdvaja od ostatka Armije bednih. Znate da retko tražim usluge od vas ali sad mi trebate… Hoću o trošku države (svih vas) da idem na putovanje! Predložite me nadležnima. Nisam bogat (videti ono o TV-u s početka teksta) a imam i razne hvale vredne poduhvate. Biran sam za predsednika Odeljenske zajednice u OŠ, mogu da savijem palac preko nadlanice, jednom sam pojeo 36 palačinaka (svedok moja baba Jelena Milinović rođ. Stanišić, dostupna po potrebi), stigao sam do “Brzih prstiju” u kvizu Milioner”, hapšen sam u prošlom režimu i imam geometrijski pasoš (savršen pravougaonik, malo zaobljen). Učinite mi to, doneću vam kinder jaja i porniće.

Daško Milinović

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.