RSS izvori

Poslednji komentari

Ivana Stanišić · Urednica "AMICA" magazina

I čija je Molitva?

16. May 2007. 10:49 | 6 komentara · Daj komentar »

Dok Srbija slavi svoju prvu pobjedu na Euroviziji, a svijet kliče u čast jednostavnoj baladi, neki su već zaključili da se radi o plagijatu. Original se, naime, već pjeva u Albaniji.
“Prvo su nam ukrali zemlju, a sada i pjesmu”, poručuju Albanci ogorčeni pobjedom Marije Šerifović i njene Molitve na ovogodišnjem Eurosongu. ‘Originalna’ pjesma Ndarja odavno je hit albanske pjevačice Soni Malaj, a radi li se o prevelikoj podudarnosti, procijenite sami.
“Čim sam čuo srpsku pjesmu, znao sam da je plagirana. Znam tu albansku pjesmu odavno. Pobijedila je na njihovom popularnom natjecanju Top Fest”, objavio je komentar jednog iskusnog uha britanski The Sun.

Evo, prosudite sami!

Ovo je samo jedan (od blažih) tekstova iz Hrvatske štampe, koji govore o tome da je pobednička pesma ovogodišnjeg Eurosonga “Molitva” – plagijat!
Istina je da ja nisam muzički stručnjak i to što meni ove dve pesme ne liče verovatno ne znači ništa. To mi je u ovom postu i najmanje bitno.
Zanima me najpre zašto su čekali da pesma pobedi, pa da se onda oglase? Bili su, možda, gluvi do tada? Za Joksimovića i “Lane” je, bar, krenulo čim se pesma čula!
Ali posebno me fascinira jedna rečenica – “Prvo su nam ukrali zemlju, a sada i pjesmu”???
Zemljo Srbijo!!!
Kako ovo prokomentarisati?
Srbija je svima sve ukrala, a ona je sve manja i manja… Neka mi neko to objasni, moliću!
I sad nam ne ostaje ništa drugo nego da se nadamo da gospodin Ahtisari neće napisati rezoluciju o Eurosongu!

6 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.