RSS izvori

Poslednji komentari

Milica Milić · Direktor korporativnih komunikacija & PR

Koh Chang, Koh Mak i Koh Wai – biseri Južnog Kineskog mora

18. January 2008. 15:20 | 1 komentar · Daj komentar »

Najviše volim kada u novu godinu zakoračim sa nekog egzotičnog mesta. I prošle i ove godine putovala sam na Tajland i svaki put mi se sve više svidja da najhladnije januarske dane u Srbiji zamenim za najprijatnije u Tajlandskom zalivu.

Putovanje po ovom egzotičnom kraljevstvu svakako treba započeti u Bangkoku, health gde slećete na aerodrom Suvarnabhumi, ampoule čudnu kombinaciju tržnog i turističkog centra čija je izgradnja trajala 11 godina. Nakon obilaska grada otvorenim taksijima, anesthetist poznatijim kao tuk-tuk, možete da se uputite ka ostrvima kojih samo u Sijamskom zalivu ima pedeset.

Ove godine odabrali smo Ko Čang, ostrvo koje je donedavno bilo steciste domaćih bogataša, sakriveno i sačuvano od devastacije masovnog turizma. Ime je dobilo po svom obliku koji podseća na slona (čang-slon, koh-ostrvo). Ukoliko uživate u ronjenju ili u istraživanju okolnih pustih ostrva ili želite da skoknete do Kambodže i posetite novo svetsko čudo, hram Angkor Wat, obožavate jastoge i krabe ali sveže i po ceni od pet-šest evra, onda je ostrvo Čang vaša turistička Meka.

Na Ko Čangu najpoznatije plaže su brojne: White Sand Beach, Klong Prao Beach, Kai Bae Beach i Lonely Beach. Sve je počelo na White Sand plaži gde je i danas najužurbanije i gde je najinteresantniji noćni život, restorani koji nude specijalitete tajske i zapadnjačke kuhinje…
I najpoznatiji bar na Ko Čangu je na pesku White Sand plaže..

Sabay Bar- tiki bar u kome svako veče možete da uživate uz rock svirke, performanse raznih umetnika i fenomenalne koktele.
Klong Prao plaža je mirnija i na njoj su locirani najpoznatiji hoteli Ko Čanga. Mi smo se smestili u hotel Koh Chang Resort & Spa i ceo dan provodili na prelepoj peščanoj plaži, napuštajući ležaljku samo da bismo se osvežili i pojeli Tom Yam Kun ili rižu sa morskim plodovima.

Turističke agencije na ostrvu načičkane su jedna do druge i nude izlete po okolnim ostrvima, ronjenje, snorkeling, čak i izlete do susedne Kambodže. Uputili smo se brodom put ostrva Ko Wai i već u pristaništu shvatili smo da smo stigli na najmanje ali najlepše ostrvo Nacionalnog parka Ko Čang. Samo dva rizorta sa veoma jednostavnim bungalovima čiji gosti samim ulaskom u more mogu da stave maske za gnjuranje i da uživaju u koralnim grebenima bogatim najšarenijim morskim stanovnicima.

Sledeće ostrvo koje nam takođe oduzima dah je Ko Mak, ostrvo kao stvoreno za meditaciju, relaksaciju i fotkanje. Medju najlepšim rizortima na Maku su Goodtime resort i Koh Mak Resort.

Nadam se da ću se sledeće godine ponovo sunčati u Ko Maku, ići na romantične večere u Thorov restoran na plaži, juriti tuk-tukom sa jednog kraja Bangkoka na drugi, kupovati haljine i ručno rađene đinđuve za 5 evra…

1 Komentar

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis. TrackBack URI