RSS izvori

Poslednji komentari

admin ·

Letite bez straha

28. October 2009. 15:23 | Nema komentara · Daj komentar »

Nedavno, symptoms na otvaranju Kapilarnog centra dr Vais, order | koji je promovisan usred ekonomske krize i konstantnih priča u poslovnim krugovima kako je “sve stalo”, vlasnica ovog centra ispričala nam je šta ju je motivisalo da uspe i ne posustane iako su vremena teška. Njena priča je nalik onoj u kojoj se žabe utrkuju da dođu do kraja veoma duge staze i usput se žale jedna drugoj kako je zadatak koje su sebi postavile pretežak, a prepreke prevelike, te usput, jadikujući, jedna po jedna odustaju od trke. Na kraju, jedna žaba ipak stiže do svog cilja. Kada je upitaju kako je uspela i kako je nisu pokolebala upozorenja ostalih, ona otkriva tajnu svog uspeha. Gluva je i nije čula da je put do cilja opasan i neizvestan.

Često u svojim stremljenjima imamo potrebu da dobijemo podršku svoje okoline, ali ona ne samo da izostane, već se pomaganje pretvori u odmaganje. Preplavljeni negativnim, samo na prvi pogled korisnim informacijama, uplašeni i zbunjeni, odustajemo od svojih ciljeva.
Krajem godine imaćemo priliku da pogledamo film o Ameliji Erhart, koja je bila američka pionirka avijacije i borac za prava žena. Amelija je bila prva žena koja je kao putnik preletela severni Atlantik, a zatim je prva, nakon Čarlsa Lindberga, 1932. godine preletela Atlantik, i to sasvim sama. Uoči svog 40. rođendana, krenula je u avanturu koju niko do tada nije oprobao – na let oko sveta. Međutim, nikada nije sletela, a ni najveća akcija potrage u dotadašnjoj istoriji, koja je pokrenuta za njom, nije pomogla da njeno telo bude pronađeno.
Tokom rada na ovom broju L&Z, Amelija je bila žena koja nas je inspirisala, a njen moto, koji je ostao za njom, želimo da podelimo sa vama: “Žene treba da rade iste stvari koje rade i muškarci, a ako ne uspeju u tome, to treba da bude samo izazov za ostale”. Ovo je krajem tridesetih godina prošlog veka bilo veoma hrabro, onoliko koliko je hrabro danas, u ovom teškim vremenima, ne odustati od svojih ciljeva i leteti bez straha.

Tekst je objavljen u magazinu “Lepota i zdravlje” br. 105 Novembar 2009.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.