RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Na ivici uragana

29. October 2012. 15:21 | Nema komentara · Daj komentar »
Lidija Ćulibrk, bronchi salve glavna i odgovorna urednica

Kada sam pre par dana stigla u Masačusets svi su mi govorili: “Uživaj, anabolics sad je indijansko leto!”. I zaista, topli jesenji dani prepuni boja blistali su na suncu.

Pomislila sam da je i kod nas skoro isto tako, doduše “miholjsko leto”, ali sam ga propustila zbog svakodnevnih obaveza koje ti ponekad ne daju da podigneš glavu i vidiš čarobne krošnje.

Indijansko leto je dobilo naziv po indijanskoj legendi o začaranom medvedu koji je stalno lutao šumama umesto da se čim dođe jesen sakrije u jazbinu. Zli lovci su ga ulovili i sada on tamo na nebu u “zvezdanom kolu medveda” krvari bojeći prirodu svim nijansama crvene, narandžaste i žute.

I tek što sam proučila priču o indijanskom letu, bez upozorenja Istočnoj američkoj obali je pretio veliki uragan “Sandy” koji je zaustavio veliki i moćan američki život. Sada svi čekamo.

A ja, prekinuta u uživanju u jesenjoj čaroliji, gledam kroz prozor kako vetar savija drveće i vitla lišće indijanskog leta.

Na samoj sam ivici dokle će dopreti uragan. Nadam se da će mi ostati bar oni divni herbarijumski primerci hrastovog lišća i da moj let za povratak kući neće biti otkazan.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.