RSS izvori

Poslednji komentari

Ivana Stanišić · Urednica "AMICA" magazina

Oda Lepoti… i Zdravlju

7. May 2007. 16:23 | 8 komentara · Daj komentar »

Zaista već danima imam želju da podelim nešto sa svima vama, order pills ma koliko bilo lično i u nekim momentima neprijatno za mene. Ipak, medic smatram za svoju dužnost da pohvalim drage kolege i zahvalim im što su mi pomogli da rešim problem koji me je dugo mučio.
Pre dve godine naglo sam se ugojila i od tada nikako nisam mogla da skinem višak kilograma. Pritom, nije postojao nijedan realan razlog za to – nisam jela više nego inače, bila sam fizički aktivna, a kilogrami su se samo taložili. Pokušavala sam sa raznim dijetama, pomoću kojih sam uspevala da skinem do 5 kilograma, ali sam ih odmah vraćala, čak se gojila još više.
Iako sam svesna da je trebalo odmah da se obratim lekarima, nisam to učinila… Sve dok…
Pre nekoliko meseci u časopisu Lepota i Zdravlje na naslovnoj strani izašao je članak pod nazivom – niste vi krivi to ste debeli. Kada sam ga pročitala, “upalila se lampica” – krajnje je vreme da se obratim profesionalcima.
I tako sam se uputila kod nutricioniste. Na merenju vaga je pokazala više kilograma nego što sam sebi i u najgorim snovima bila u stanju da priznam – imala sam 15 kilograma viška!
Nakon iskrenog razgovora, nutricionistkinja je zaključila da je moja ishrana potpuno ispravna, kao i životne navike i da ona ne vidi ništa što bi se moglo korigovati. Uklapala sam se u plan ishrane koji je poželjan, tzv. “hiljadarka”, odnosno dnevno sam unosila do 1000 kalorija. Stoga, zaključila je da treba da se obratim endokrinologu.
Upravo tu otkrila sam pravi izvor svog problema – hormonski poremećaj.
Propisana mi je odgovarajuća terapija, koja je između ostalog potpomogla da “ubrzam” sa mršavljenjem. Od tada je prošlo 2 meseca, a ja imam 8 kilograma manje. Drago mi je što nisam naglo smršala, jer me teši da se neću ponovo gojiti. Na pola sam puta i neću odustati.
Da se razumemo, nisam od onih koji smatraju da je idealna ženska figura ona na kojoj možete da prebrojite sve kosti, ali nikako nisam ni za to da devojke izgledaju onako kako sam izgledala ja – kao da nemaju nikakvu kontrolu nad svojim telom. A mala je uteha da to nije bila moja krivica…
Zato, hvala Lepoti i Zdravlju!

8 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.