RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Osvetlimo nevidljivo

20. December 2012. 16:19 | Nema komentara · Daj komentar »

“Želeo bih da mi se deca jave i da se zaboravi sve što je bilo”, and kaže otac petoro dece, allergy pesnik i beskućnik s ulica našeg grada. Neke želje, iako obične, male i prirodne, deluju tako nedostižno. D. će, zasad, morati da se se zadovolji krovom nad glavom u jednom od prihvatilišta za odrasle koje smo posetili u okviru niza kompanijskih humanitarnih aktivnosti tokom ove godine. Nastaviće svoj život s nadom da će mu želje možda biti ispunjene, iako se čini da je već umoran i ne može mnogo učiniti kako bi postavio stvari na svoje mesto. D. i njemu slični ljudi, nažalost, nisu svesni koliko su bitni za sve nas, “ostale”.

Oni su ljudi-lekcije. Uče nas tome šta je u životu važno, čemu treba stremiti, šta je to što nas zaista može ispuniti i zagrejati nam dušu. Kada bi to znali, možda bi uspeli da podignu pognutu glavu, da povrate samopoštovanje, da shvate da nisu gubitnici već naši učitelji. Možemo im pomoći u tome ukoliko doprinesemo da budu vidljivi, pre svega nama samima, a onda i našoj deci, dragim osobama, kolegama i – ako priznamo da smo spremni da učimo od njih i da se menjamo. U ovom trenutku to znači – da prihvatimo neke nove vrednosti, da prestanemo robovati starim zahtevima od života i da našu novogodišnju jelku umesto skupim, zlatnim, kitnjastim kuglama ovaj put okitimo pozitivnim mislima i toplim porukama. To smo uradili i mi, učestvujući u akciji humanitarne fondacije Ana i Vlade Divac – Najlepša jelka. Jelku L&Z okitili smo fotografijama i motivacionim izjavama naših olimpijaca i paraolimpijaca kojima ćemo se rukovoditi i u 2013. Osim toga, na pragu nove godine dali smo šansu i: veoma mladima (Antonina, na samom početku manekenske karijere), nedovoljno afirmisanima (Andrea, rukmetašica) i pravim, rafiniranim umetnicama (Bojana, balerina iz Narodnog pozorišta). Vidite ih vedre i nasmejane na našoj naslovnici, a njihove priče iz kojih ćemo takođe učiti pročitajte na strani 22.

I na kraju, dajemo šansu i vama, drage naše čitateljke: budite i dalje s Lepotom i zdravljem!
Srećna 2013!

Tekst je objavljen kao uvodnik u magazinu “Lepota&Zdravlje” br. 143 januar 2013.

Nema komentara

Za sada nema komentara na ovaj blog zapis.

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.