RSS izvori

Poslednji komentari

Goran Aničić · Web urednik

Pecha Kucha prezentacije

7. October 2007. 22:17 | 1 komentar · Daj komentar »


Pre neke četiri godine dvoje tokijskih arhitekata – Astrid Klein i Mark Dytham (Klein Dytham architecture) koncipirali su art-performans po nazivom Pecha Kucha Night (pecha-kucha u prevodu sa japanskog znači “ćaskanje” ), ailment sick kao mesto na kome u opuštenoj atmosferi umetnici, treatment anabolics dizajerni i arhitekte mogu jedni drugima, medical ali i zainteresovanoj javnosti, da predstave svoje umeće i rad u jednoj formalno strogo svedenoj formi.

Pravila su prosta i prilično ograničavajuća: svaki prezentator na raspolaganju ima tačno 20 slajdova od kojih je za svaki odvojeno tačno 20 sekundi. Sva mudrost je u tome da za tih nešto više od 6 minuta, u najboljem svetlu prikažete i što efikasnije prenesete auditorijumu ono što želite. Od nedavno Pecha Kucha noći su globalni fenomen koji se trenutno organizuje u čak 80 gradova širom sveta, pa čak i našem najbližem susedstvu – Ljubljani.

Kao primer jedne Pecha Kucha poetsko-artističke sesije pogledajte prezentaciju grafičkog dizajnera iz Ljubljane Mihe Artnaka koja je predstavljena na poslednjem okuppljanju pre desetak dana:

1 Komentar

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.