RSS izvori

Poslednji komentari

Daško Milinović · Urednik magazina "CKM"

TRAVNIČKA HRONIKA 2

23. September 2009. 12:45 | 1 komentar · Daj komentar »

Potresna priča o čoveku koji je bio primoran da jede travu…

“Kao tvoj kardiolog, moram ti reći da bi trebalo da skineš koju kilu, da oslabiš malo”, rekao je smireno, glasom koji je vrveo od stručnog autoriteta. “Ali, doktore”, zavapio sam. “Zar vam se više ne sviđam?” “Naravno da mi se sviđaš, ali želeo bih da viđam i druge pacijente, a to neće biti moguće ako ti nastaviš da dolaziš sa svojim hipertenzijama i ostalim čudima. Shvati me, biće to dobro za obojicu.” Shvatio sam da je ozbiljan. Ne smem dozvoliti da mi kilaža ode međ’ trocifrene brojeve. Ali, zar ja?! Ogorčeni protivnik zdravog načina života. Ja, čiji je moto oduvek bio: Najvažnije je biti umeren u umerenosti!

Odneo je vrag šalu i odlučio sam da konsultujem vrhunski stručnu instancu da sebi odredim novi režim. Dakle – internet! Probivši se kroz gustu džunglu vijagri, steroida i svemirskih sagorevača masti, našao sam neki pristojan (a besplatan) sajt sa raznim savetima za dijete i kilavljenje uopšte. Hteo sam da vidim može li se ipak pojesti nešto ukusno i na dijeti. Naravno, znao sam da se samo zavaravam i da će se moj režim (totalitarni, odnarođeni, režim terora!) svesti na jednostavno nejedenje i, što je još brutalnije, nejedenje uveče. Sve goji! Eto brutalne istine. Sve goji osim voća, to priznajem, ali… Kako da jedem voće? Voće je prihvatljivo samo kada je u društvu šećera, krema, čokolade ili kada je likvidirano, masakrirano a ostaci mu uliveni u sladoled. Tu nije kraj mukama. Potrebno je da se i malo rekreiram. Dijeta i rekreacija! Dve reči koje veoma mrzim, pa još u tandemu (nešto kao izraz Vojna Policija… Užas!). Da trčim ne mogu, ubijte me odmah. Može bicikl? Može. I dok si rek’o “idi u podrum, pronađi bicikl, zakrpi ili kupi nove gume, očisti, podmaži i zategni gomilu sajli i podigni sic i korman” – eto ti mene kako jezdim ulicama grada. Povremeno stanem da povratim i psujem život. Ove potresne reči ispisujem 12. dana dijete. Začuđujuće sam disciplinovan i pomiren sa sudbinom. Apelujem na vas, dobri ljudi, da jedete i pijete i ne radite ništa teško i za nas koji smo pali. Pali u borbi za zdrav život.

Daško Milinović

1 Komentar

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.