RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Utisak leta

20. June 2009. 10:11 | 2 komentara · Daj komentar »

Kao nekada kad sam bila dete i sa mora nosila kući školjke, sick suvenire i simpatije, sada sa svojih putovanja ponesem novoprobuđenu energiju, sećanja na neke gradove i ljude i još poneke zanimljive utiske leta. Nedavno sam se vratila sa info putovanja u Tursku, u organizaciji turističke agencije Big Blue i My Brand Doctor, gde je grupa novinara imala zadatak da poseti desetine novih, luksuznih hotela i da vam iz prve ruke prenese svoje utiske.

Iz razgovora sa menadžerma i vlasnicima hotela koji vrede pravo bogatstvo saznali smo sve o trendovima visokobudžetnog turizma. Od toga da svaki hotel koji drži do sebe ima sopstveni jedinstveni koncept koji se ogleda u sinergiji arhitekture, enterijera i usluge, pa do toga koliko je važno imati pravu mikrobiološku laboratoriju u kojoj se kontroliše hrana koja se poslužuje u hotelu.

Ipak, pored svih zanimljivosti izdvojio se “utisak leta”. Na jednoj od press konferencija, neko od novinara iz naše ekipe je upitao menadžera hotela Amara Dolce Vitae, kako uspevaju da kontrolišu iznošenje stvari iz hotela (čemu su osobito skloni srpski turisti), s obzirom da je režim odnosa prema gostima veoma opušten i velikodušan (kada izađete iz sobe niko ne proverava da li ste razbili čašu ili pepeljaru, a desilo mi se i da odem iz hotela i greškom ne vratim ključ od sobe). Mendžer je bez razmišljanja odgovorio da apsolutno podržava sitne krađe stvarčica iz hotelskih soba jer su one gostima stalna emocionalna veza, koja traje tokom cele godine, sa hotelom u kom su se fantastično proveli! Te sitnice, naizgled nevažne, uveliko doprinose da se ljudi ponovo vraćaju. Dakle, na prvi pogled, gubeći – oni, na dugiročnom planu, dobijaju. Samo za mudre!

2 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.