RSS izvori

Poslednji komentari

Lidija Ćulibrk · Urednica magazina "Lepota & Zdravlje"

Vaše ili njihovo dvorište

19. March 2010. 14:04 | 1 komentar · Daj komentar »

Schadenfreude. Ceo svet je preplavila priča o ovom fenomenu, unhealthy cialis koji se smatra i jednom od posledica svetske globalne krize. Kada ljudima stvari ne idu najbolje, buy i kada izgube nadu da će se to uskoro promeniti, pokušavaju da nađu balans tako što se okreću negativnom vrednovanju drugih. Ne samo da negiraju njihove uspehe, nego se raduju njihovim neuspesima. E, to je baš gadna pojava koju, ako primetite kod sebe, treba da pokušate da suzbijete dok nije uzela maha. Nadam se da nismo zakasnili! Više o ovom fenomenu možete pročitati na strani 138.
A kako sprovoditi prevenciju?
Možda je najsigurnija zaštita od ovog opakog virusa, gledanje svoga posla i sređivanje sopstvenog dvorišta. U njemu uvek ima nešto da se radi, zar ne? A upravo je stiglo proleće!
Deluje možda preteško, sada kada je gledanje u tuđe dvorište postalo sasvim legitimno, štaviše, mnogima je postalo i omiljena zabava, npr. u vidu besomučnog gledanja reality show programa (iscrpan tekst na ovu temu, iz svih uglova ovog mnogougla, možete pročitati na strani 140), „tvitovanja“ ili „fejsovanja“. Ali, upravo zato! Jer, zamislite šta bi postigle dame koje su nam bile ispiracija u ovom aprilskom broju L&Z (sličice dole) da su gledale u tuđe dvorište. Pošto nisu, Ketrin Bigelou je postala prva nagrađena rediteljka u osamdesetdvogodišnjoj istoriji Američke filmske akademije – pogledajte film Hurt Locker i sami donesite o njemu svoj sud. Grozdana Olujić je postala jedna od tri žene-laureata u pedesetogodišnjoj istoriji NIN-ove nagrade – pročitajte njen nagrađeni roman Glasovi u vetru. A Vesna Bućan je postala jedina Srpkinja pilot koja vas može provozati na letovima Montenegro Airlinesa.
Čini vam se da u vašem dvorištu ne cveta tako lepo cveće?
Možda je drugačije, ali ako je vaše i ako se ipak može nazvati cvećem, to je za početak sasvim dovoljno. Zalivajte ga, brinite o njemu, pričajte sa njim, i – ko zna šta sve od njega može postati…

Tekst je objavljen u magazinu “Lepota i zdravlje” br. 110  april2010.

1 Komentar

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.