RSS izvori

Poslednji komentari

Igor Conić · Urednik magazina "ScreenFun"

Video igra Loodilo Edition

21. September 2009. 18:32 | 3 komentara · Daj komentar »

Ima li išta gore neko kad gamer odlepi za nekom video igrom?

Ne samo što je “prži” bez pauze za WC i ručak, nego postaje opsesivan za sve što se tiče njegovog omiljenog parčeta zabavnog softvera. Logično, industrija video igara je veoma svesna igračkog ludila i to zna da iskoristi na najbolji način… naravno, crpeći svaki dinar iz našeg džepa.

Ne treba da čudi podatak da svaka igra koja ima očekivanu prodaju preko 100.000 primeraka obavezno izlazi u specijalnim (čitaj skupim) verzijama pod raznim nazivima: Limited Edition, Collectors Edition, Legendary Edition, Loodilo Edition…

Iako smo do sada navikli da se tvrdo-pakane edicije pojavljuju sa fancy artwork knjižicama, (obično neobjavljenim) soundtrackovima, figuricama i sličnim džidža-bidžama, sada izdavači odlaze i korak dalje.

Tako npr. King’s Bounty Special Edition dolazi sa kožnom čuturicom za vodu (priča se i da je kompatibilna sa rumom) i bodežom, dok je čuveni GTAIV još bizarniji sa svojom crnom gangsterskom torbom (provereno staje Kalašnjikov) i sefom koji se isporučuje u Collector’s Edition pakovanju. Valjda se pretpostavlja da ukoliko se zaista uživite u ulogu Nike Belića da ne verujete ni sopstvenoj mami, tati & (naročito) sestri po pitanju čuvanja dragocenosti.

Doduše, niko nas nije toliko iznenadio u poslednje vreme koliko Activision sa svojim taktikom za suptilnom otimačinom para. Naime, pošto nam se sprema Call of Duty Modern Warfare 2 i hype raste velikom žestinom, pomenuta izdavačka kuća se pridosetila da svoju najekskluzivniju verziju igre pod imenom Prestige Edition (eto još jednog naziva) prodaje po ceni od čak 150 dolara tj. tri puta skuplje od regularne verzije za obične smrtnike! Šta je mamac?

Ni manje ni više nego naočare za noćno osmatranje! Ukoliko ne želite da kvarite igračku atmosferu paljenjem svetla, sada možete napraviti sendvič u potpunom mraku! Šta reći? Dok bude bilo ovaca, biće i šišanja… znamo iz ličnog iskustva.

3 Komentara

Ostavite svoj komentar

XHTML: Možete za formatiranje komentara koristiti sledeće tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

RSS izvor samo za komentare vezane za ovaj zapis.