Marina Kosanović

Marina Kosanović je rođena u znaku Vodolije, one godine kada je Rocco Granata istoimenom pesmom osvojio svet. Iza nje je bezmalo tri decenije profesionalnog života u novinarstvu. Tokom tog perioda, do detalja je upoznala kako editorijal, tako i biznis stranu ”poslednje avanture duha”, kako je žurnalistiku svojevremeno definisao njen profesor novinarstva Sergej Lukač. Završila je Fakultet političkih nauka, a karijeru je započela u izdavačkoj kući ”Politika”, u časopisu ”Bazar” gde je dugi niz godina radila kao novinar i urednik. Tekstove je objavljivala i u ”Studentu”, dnevnom listu ”Politika”, časopisima ”Ana”, ”Pop rock”, ”Rock”, ”E magazin”, FAAR... Više od deset godina bila je izvršni organizator ”Lica godine”, nacionalnog finala takmičenja ”The Look of The Year”. Autorka je imena i koncepta najstarije modne nagrade ”Bazart”, koja se i danas dodeljuje na ”Belgrade Fashion Weeku”. Autorka je knjige ”Naš takozvani život: fenomeni devedesetih”, koja predstavlja svojevrsno svedočanstvo o pomerenoj stvarnosti koju je srpsko društvo živelo tokom poslednje decenije 20. veka. Godine 2004. učestvuje u pokretanju nove izdavačke kuće, koju je na srpskom tržištu startovala finsko-holandska medijska kompanija ”Sanoma”, sa ciljem da u Srbiji lansira svetski poznate licencne magazine. Prvi naslov koji je ”Sanoma” lansirala bio je ELLE, najprodavaniji modni magazin na svetu, a Marina Kosanović Stefanović – prva glavna i odgovorna urednica srpskog izdanja ELLE. Četiri godine kasnije iz editorijal voda prešla je na biznis stranu – u izdavačkoj kući ”Adria Media Serbia” radi kao direktor izdanja časopisa ELLE, ELLE Dekor, ”Sensa”, ”Gala Style”, ”National Geographic”, ”Lisa”, ”Mama”, ”Moj stan”... Profesionalno se usavršavala u Londonu, gde je završila MBMC na prestižnom FIPP-u. Živi u Beogradu, majka je dva tinejdžera, praktikuje power based hatha yogu. Radi kao freelance medija ekspert. Uz apsolutno uvažavanje digitalizacije, i dalje veruje u magazine.

Velimir Dejanović

Beograđanin, poslednje dve decenije profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na katedri za filmsku i TV produkciju. Voli brodove, kulinarenje i naravno televiziju. Kuvanjem iskazuje privrzenost i ljubav. Najveći deo svog radnog veka proveo je u televiziji Novi Sad kao urednik filmskog i zabavnog programa. U tom periodu potpisuje kao autor više desetina raznih projekata. Autor je, ako izuzmemo stručnu literaturu, knjige i časopisa Kuvati srcem. Na RTS-u je u prethodnoj deceniji emitovano približno 2000 emisija Kuvati srcem (autor i voditelj) koje su doživele oko 5000 repriza. Protekle jeseni na TV Pink vodio je ciklus od 75 emisija Prvi kuvar srbije. Veruje da su ljudi nastali, ne od majmuna, već od delfina koji su greškom odlučili da izađu na kopno.

Frajle

Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena I Nevena Buča udružile su svoje očaravajuće vokale, dve akustične gitare, očigledno izvrstan ukus za kostimografiju I napravile najzanimljiviji muzički performans na aktuelnoj sceni. The Frajle su ženski akustični sastav iz Novog Sada. Od leta 2009., četiri članice benda su odlučile da ujedne snage, svoje neverovatne vokale I muzičke talente, što ih je za manje od godinu dana dovelo do neverovatnog uspeha.

Suzana Mančić

Suzana Mančić srpska je glumica, pevačica i TV voditelj. Karijeru je započela pesmom „Ogledalce, ogledalce“ sa nepunih 18 godina. Kasnije se oprobala kao voditelj zabavnih emisije, dugo godina je vodila TV emisiju gde su se izvlačile dobitne Loto kombinacije. Zbog toga je i dobila nadimak „Loto devojka“. Devedesetih je učestvovala u putujućoj humorističko-erotskoj pozorišnoj predstavi „Sekplozija“. Pozirala je za časopis „Plejboj“. Napisala je, 2012. godine, autobiografsku knjigu „Neukrotivo srce“.

Igor Mandić

Igor Mandić (rođen 20. novembra 1939. u Šibeniku) je hrvatski književnik, esejista, feljtonista, polemičar, kao i književni i muzički kritičar. Završio je studije komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1963. Od 1996. radio je u Vjesniku kao kritičar, recenzent, urednik i autor tekstova u različitim izdanjima ove izdavačke kuće. Od 1993. do 1996. pisao je kulturološke komentare za Slobodnu Dalmaciju, a 1997. prešao u slobodne umetnike. Dugogodišnji je saradnik mnogih radio-televizijskih centara. Godine 2005. dobio je nagradu Hrvatskog novinarskog društva za životno delo.

Nevena Zelunka Cvijetić

Zovem se Nevena. Živim u Bačkom Petrovcu sa mužem Miljanom, dva crna psa Simkom i Rudijem, i belim mačkom Brankom malim mačorima Žutim i Crnim i macom Koko, i glavni sam "profesor "u "Lalicinim kuvarskim radionicama". Volim da kuvam, putujem, život i jednostavnost. Hleb i lale je blog o tome. Blog sam nazvala "Hleb i lale" najviše zbog istoimenog, italijanskog filma "Pane e tulipani" koji je jedan od mojih najomiljenijih filmova i govori o najvažnijim stvarima u životu ljubavi i prijateljstvu. Igrom slučaja obožavam hleb, i da pravim i da jedem, a jako volim i lale (tulipane). A i Lala sam jer živim u Vojvodini :)

Đurđica Jojić Novaković

Đurđica Jojić Novaković, ili Đurđica Mačkova, kako u Irigu zovu sve iz njene familije, rođena 1977, odrasla u Novom Sadu, koji joj je ubrzo postao tesan pa je krenula u pohod bulevarima sveta da čuje kako tamo odzvanjaju njeni koraci, od Beograda, do Grenobla, Milana, Njujorka, Abidžana, Moskve, Londona, Barselone, Ženeve, Bakua.... Obrazovanje: magistarske studije: Master in Corporate Finance, Bocconi Business School, Milan, Italy. Osnovne studije: Ekonomski fakultet, Beograd. Gimnazija: Karlovačka Radno iskustvo: Ministarstvo finansija Republike Srbije; Hewlwett Packard, Grenobl, Francuska; Deloitte Financial Advisory Services, Milano, Italija; Credit Agricole, Beograd, Srbija; Attica Media, Beograd, Srbija; Neoplanta, Novi Sad, Srbija Sada radi sa roditeljima u porodičnoj vinariji Mačkov podrum. Tečno govori engleski, francuski i italijanski. Udata, a najveće životno blago, pored vinograda sa najlepšim pogledom na Srem, iskustava sa putovanja i puno prijatelja, je ćerka Iva.

Saša Đorđević

Iako sam po edukaciji inženjer elektrotehike, ovom vrstom posla se nisam previše bavio u životu. Specijalizovao sam se više za rad na kompjuterskim aplikacijama i proveo više od 10 godina (jul 1998-dec 2008) radeći za Ujedinjene Nacije (UNICEF) u 4 zemlje sveta (Njujork, Skopje, Beograd, Ženeva) gde sam radio sa i kasnije vodio tim stručnjaka na projektima razvoja softwera za potrebe organizacije. Moja velika ljubav je sport, kojim se bavim od malih nogu. Osim praktikovanja u čemu sam imalo puno uspeha, bavio sam se i organizacijom mnogih sportskih manifestacija (kraćih trka, maratona, ultramaratona, triatlona…) Istrčao sam preko 50 maratona, 10 ultramaratona od kojih je najduža trka na 1000 milja(1609km) koju sam završio za manje od 15 dana trčeći preko 110km dnevno. Bavio sam se i planinarenjem. Trenutni rekord mi je 6034m a u janaru planiram uspon na najviši vrh južne Amerike Akonkagva 6962m. Od 2009 sam počeo da se bavim plivanjem i 10 meseci kasnije (avgust 2010) preplivao sam Lamanš (36km) i time postao jedini državljanin republike Srbije koji je to učinio. Prošlog septembra sam ponovo preplivao Lamanš i potom nastavio da vozim bicikl 580km i zatim istrčao 3 maratona (127km) za šta mi je trebalo 5 dana i 6 sata (spavao sam 3,5h sati u proseku dnevno). Ovo je ujedno i najduži ikada izveden Lamanš triatlon na svetu. Za zdravu hranu sam se zainteresovao još 1991. godine kada sam i promenio ishranu i postao vegetarijanac. Od tada težim da stalno usavršavam svoje znanje ne samo o zdravlju tela već i duha. Iz tog razloga sam počeo u to vreme i da se bavim duhovnim disciplinama (tehnikama disanja, koncentracije, relaksacije i meditacije). Kao sam proveo skoro 13 godina živeći u inostranstvu,imao sam direktan pristup najnovijim svetskim trendovima u oblasti zdrave hrane i duhovnih disciplina koje sam želeo da podelim sa našim sugrađanima. Danas 24 godina kasnije, u polju zdrave hrane u okviru firme Beyond koju smo pokrenuli 2000. godina, pored prodavnice, proizvodnje i veleprodaje zdrave i organske hrane Beyond posedujemo i časopis kao i istoimeni portal www.zdravahrana.com preko koga želimo da to znanje podelimo sa svima koji teže da promene svoj način življenja. Takođe, u svoje slobodno vreme, često držim besplatna predavanja o našim unutrašnjih potencijalima i kako se oni mogu praktično koristiti za smanjenje stresa i unapređenje kvaliteta našeg života.

Slađana Kovčin

Rođena u Somboru. Završila Gimnaziju prirodno-matematički smer. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerzitet u Novom Sadu, smer marketing. Tokom svoje profesionalne karijerijere radila je kao: tv voditelj, profesor statistike i marketinga, menadzer spoljene trgovine,... Od 2005. Zaposledna u Veterinarskom zavodu Subotica ( Victoria group), kao Marketing koordinator. Dugi niz godina bavila se gimnastikom i džez baletom. Udata je za Gorana, ima ćerku Laru i sina Filipa.

Jovan Njegovan

Studirao godinu dana na PMF-u u Novom Sadu. Kao učenik i student promenio sam dosta razlicitih kuhinja i boravio u raznim. Kuvanje je moja strast i ljubav, osećam svaki tanjir koji na kraju i serviram. Volim poslastičarstvo, čokolaterstvo, sve kuhinjske sektore Francuskog brigadnog sistema, karving, rad sa šećerom, "sous vide" način pripreme, isto tako i molekularnu gastronomiju. Član sam Asocijacije molekularne gastronomije. Pratim sve nove svetske trendove i radim na praćenju kuvarskog trenda i samostalnom usavršavanju!

Ina Mioč

Ina Mioč je glavna tehnološkinja u kompaniji DTD Ribarstvo i pod njenom „dirigentskom palicom“ se proizvode i krčkaju Ribella riblje paštete, drugi riblji proizvodi a od skora i Ribella humus. Tehnolozi su oni ljudi koji, u stvari, pažljivo čuvaju tajnu recepata svih tih proizvoda koje toliko volimo. Ina vodi računa o poštovanju tehnoloških i drugih standarda tokom pravljenja i pakovanja Ribella proizvoda, veliki je poznavalac nutritivnih vrednosti svih namirnica i sa njom možete do u beskraj razgovarati o tajnama zdrave ishrane.

Slobodan Mračina

Rođen sam 1983. godine u Somboru. U Novom Sadu sam 2003. upisao grafičko inženjerstvo i dizajn na FTN-u. Rad u izdavaštvu sam započeo 2007. godine u Color Press-u. Trenutno radim na poziciji grafičkog urednika u redakciji Jamie magazina i kulinarskih izdanja. Moja dugogodišnja strast prema fotografiji je dobila potpuno novu dimenziju u kuhinji moje najdraže. Sada spoj kulinarstva i fotografije delim sa svojom lepšom polovinom.

Stevan Kostreš

Key account menadžer u Vinariji Kovačević. Podpredsednik i osnivač udruženja somelijea Vojvodine. Preko 10 godina se bavi trgovinom i poslovima s vinom.

Pavle Farčić

Osnovne i magistarske studije završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer grafički dizajn. Poseduje značajno radno iskustvo u kreativnoj industriji, u oblastima digitalne komunikacije, multimedijske produkcije i umetnosti. Osnivač i kreativni direktor studija za brendiranje i dizajn Hominid Advertising, specijalizovanog za brend strategiju i razvoj vizuelnog identiteta, sa listom renomiranih klijenata u Srbiji i Španiji iz komercijalnog sektora, obrazovanja i umetnosti. Kreativni direktor beogradskog Guitar Art festivala već 14 godina. Jedan od osnivača i zamenik generalnog direktora festivala Resonate, platforme za povezivanje, razmenu znanja i izlaganje, koja okuplja vrhunske svetske umetnike sa ciljem saradnje i podsticanja progresivne debate o ulozi digitalne tehnologije u umetnosti i kulturi. Član upravnog odbora beogradskog Muzeja savremene umetnosti od 2013 do 2014. Član Art Directors’ Club od 2002 i udruženja Design Serbia od 2008.

Maja Petrović

Maja Petrović je po zanimanju ekonomista (projektni menadžer) a iz hobija se interesuje za nutricionizam i kulinarstvo više od 15 godina. Iz ove velike ljubavi nastao je i blog „Vitki Gurman“ koji nakon manje od 2 godine postojanja, dobio nagradu za najbolji sajt u kategoriji blog za 2013. godinu. „Vitki Gurman“ pomaže ljudima da nauče kako da izađu iz čarobnog kruga loših navika i instant rešenja i vide da je svet zdrave ishrane i kulinarstva lep, raznovrstan, zanimljiv- i ne oduzima puno vremena. Veruje u to da zdrava hrana ne može da bude bezukusna i da je potrebno da se vratimo onome što smo jeli pre nego što smo dobili kompanije i TV reklame – i veruje samo istoriji i tome šta su ljudi kao vrsta jeli milenijumima pa su joj na „crnoj listi“ i ograničenja vezana za upotrebu prirodnih masti, holesterolski mitovi kojima smo bombardovani poslednjih par decenija i forsiranje industrijskih prerađavina kao zdrave hrane (biljna ulja, margrini, obezmašćeni proizvodi, prerađene žitarice). Zalaže se za poboljšanje menija u obdaništima i školama, jer smatra da u svetu zdrave ishrane navike koje formiramo u detinjstvu budu presudne u odrasloj dobi i u mnogo čemu olakšavaju posao. I smatra da nutricionistička znanja ne smeju da budu ekskluziva kojom se bavi samo mala grupica ljudi – već da osnove nutricionizma treba hitno uvesti u škole kao deo obaveznog obrazovnog programa. Njen moto je: „Svi jedemo i svi moramo da znamo šta, kako i zašto“. Pošto je aktivista u duši i misija bloga je da zdravi ljudi nauče osnove nutricionizma sami za sebe i ne potpadaju upod uticaj rekama – zaklela se da nikada neće završiti nutricionizam i dati nekome dijetu u ruke. Po opredeljenju je umereni LCHF-ovac (Low Carb High Fat ishrana) ali ne smatra da za sve ljude važe ista pravila i da je prirodna i neprerađena hrana prioritet, dok su sve ostalo lični izbori kojima ne voli previše da se bavi.

Ljubica Radan

OBRAZOVANJE - Stručno usavršavanje u proizvodnji vina u Južnoj Americi-Čile ( februar, 2012- maj, 2012) - 2008-2010. Master studije, odsek za vinogradarstvo, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu - 2002-2008. Osnovne studije, odsek za voćarstvo i vinogradarstvo, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Novom Sadu - 1998-2002. Gimnazija “Laza Kostić ” Novi Sad–opšti smer RADNO ISKUSTVO - Predsednik i osnivač Asocijacije somelijera, vinara i vinogradara, Novi Sad ( novembar 2011.- trenutno ) - Vinarija Trs-Ilok, Hrvatska- konsultant-enolog ( septembar, 2011- trenutno) - Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu – stručni saradnik, rad na poslovima proizvodnje vina, marketinga vina, degustacija; predavač i vođa projekta „Obuka za ljubitelje vina“ (oktobar, 2008 – novembar, 2011.) - Zvanični ocenjivač vina i somelije - Uspešno završen napredninivo vinske škole ’Wine &Spirit Education Trust' u Londonu (decembra, 2012-januar, 2013.) - Trodnevna obuka za Evropske i međunarodne standradne organske poljoprivrede, Kalabrija, Italija (april, 2011.) - Uspešno završen kurs za somelije ( maj, 2008. Godine)- Američka Asocijacija za somelijee -United States Sommelier Association

Mirjana Bobić Mojsilović

Mirjana Bobić Mojsilović je spisateljica i autorka sedamnaest knjiga, deset romana, šest pozorišnih komada, jedanaest izdanja u inostranstvu. Njeni romani prevođeni su na francuski, italijanski, češki, makedonski, slovenački i hrvatski jezik. Autorka je više samostalnih izložbi slika i samostalni je izdavač. Živi u Beogradu kao slobodni umetnik. Višestruka je dobitnica nagrade Zlatni Bestseller i dobitnica Zlatne značke KPZ Srbije.

dr Ana Gifing

Nakon diplomiranja na Medicinskom Fakultetu u Beogradu, 1984. godine, radila je na Univerzitetskoj Dečijoj Klinici i Institutu za Majku i dete u Beogradu. Specijalizirala je na Vojno Medicinskoj Akademiji anesteziologiju sa reanimatologijom, a potom nastavila profesionalni rad u Kliničkom Centru Srbije. 2003. godine se opredeljuje za preventivnu medicinu i 2006. godine polaže evropski ispit iz Anti Aging Medicine (anti ejdžing medicine) u Beču, njen mentor je bio profesor dr Alfred Wolf iz Stutgarta, predsednik udruženja za menopauzu Nemačke. Aktivni je član američke akademije za anti ejdžing medicinu. Unuka je doktora Branka Manojlovića koji je medicinski fakultet i specijalizaciju iz preventivne medicine završio u Gracu u Austirji, a još pre drugog svetskog rata u Novom Sadu je pokrenuo prvu kliniku preventivne medicine. Dr Branko Manojlović je i jedan od osnivača Crvnog Krsta Vojvodine. Sarađivao je sa britanskim kraljevskim udruženjem lekara i time ostvario veliku dobrobit u preventivnoj medicini. Otac je austrijskog porekla i zadržala je prezime, poslednja u generaciji familije Giefing (napisano originalno). On je bio rudarski inženjer, kao i njegov otac. Majka je zbog rešenja jednog od geoloških problema dobila mesto u knjizi: Ko je ko u svetu. 2003. godine, dr Ana Gifing pokreće privatnu preventivnu praksu u Beogradu. Autor je jedinstvenog programa Hrono Ishrana dr Gifing, koji je postao popularan i van granica Srbije za veoma kratko vreme, tako da trenutno postoji 12 centara u Evropi i Americi koji su licencirani da primenjuju ovaj program (uz najsavremeniju dijagnostiku na američkim i nemačkim dijagnostičkim aparatima i individualnu suplementaciju, koja je proizvod višegodišnje prakse). dr Ana Gifing je autor izuzetno popularnih knjiga Alhemija mladosti i Kako usporiti starenje, hrono kuvara, kao i knjige Porcija zdravlja, istine i zablude (biće promovisana na sajmu knjiga 2015).

Aleksandra Popović

Aleksandra Popović je rođena 1981.godine u Kruševcu. Završila Gimnaziju, društveno jezički smer. Diplomirala 2004.te na Akademiji umetnosti BK u klasi profesora Milana Aleksića. 2009te zavrsila specijalisticke studije Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka. Prvu samostalnu izložbu imala 2000te u holu Gimnazije u Kruševcu. Dobitnik je druge nagrade na Oktobarskoj izložbi 2004.te godine Imala je više od 50 grupnih izložbi, npr sa izložbom Prepoznavanje je izlagala u Podgorici, Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Čačaku, Kumanovu i Sofiji… Osnivac je Fabrike fotografa, gde je glavni predavac i direktor. Od 2011 do 2013 je bila urednik modne fotografije u časopisu Glorija, pre toga radila u kao menadžer i urednik fotografije u studiju Aurora 2010-11, a pre toga radila kao fotoreporter u Blic Pulsu. 2010, je drzala kurseve fotografije na projektima koje je organizovala Kancelarija za mlade i od tada se bavi edukacijom.

Svetlana Vukašinov

Svetlana Vukašinov, po zanimanju diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, svoju višegodišnju strast prema vinima uspela je da zaokruži i titulom somelijea. Svoju očaranost vinima i želju da ih približi drugima uspela je da pretoči u on-line magazin VinoPivoRakija čiji je suvlasnik. VinoPivoRakija on-line magazin promoviše vinsku, pivsku, rakijsku kulturu i proizvođače u regionu. Nastao je sa ciljem edukacije, komunikacije, podizanja nivoa kulture i kvaliteta vina, piva i rakija. Svoje iskustvo gradi korak po korak, iz dana u dan učeći i otkrivajući čarobni vinski svet. Po prirodi je avantursita a jedna od njenih deviza jeste da je svaka boca vina otkrivanje novog sveta. Ljubav prema vinu i hrani širi zajedno sa svojim saradnicama u odeljku Kutak za užitak online magazina VinoPivoRakija gde iznova, svakim novim receptom, upoznaje čari hedonizma. Ceni originalnost i kreativnost kulinarskih specijlateta. Polazeći od mišljenja da treba uklapati loklanu hranu sa lokalnim vinima, smatra da tradicionalna jela mogu da se naprave na neki novi, moderan i jedistven način. Stvar je samo originalnosti, a upravo će to dati prepoznatljivosti takozvanog „trećeg ukusa“. Vođena onom poznatom „Ukoliko želiš da upoznaš jedan narod sedi za njihov sto jedi njihovu hranu i pij njihovo vino“ uvek je u potrazi za novim i jedinstvenim aromama.

Jure Tomič

Od 2002.godine vodi svoje restoran Ošterija Debelu u Brežnici. 2008. godine ušli smo u organizaciju JEUNES RESTAURATEURS D;EUROPE gde sam od prošle godine i predsednik organizacije.

Tamara Ivković

Tamara Ivković, rođena 1989.godine u Novom Sadu. Po zvanju - master diplomirani ekonomista. 2004-2008 pohađala srednju Ekonomsku školu u Novom Sadu, osnovne studije 2008-2012- Ekonomski fakultet,Univerzitet u Novom Sadu,odsek Trgovina, master studije 2012-2013, odsek Trgovina. Od marta 2015. radi za McC McCulloch Wines koji se bavi proizvodnjom biodinamičkog i organskog vina na Fruškoj Gori. Trenutno pohađa kurs za somelijere u Sremskim Karlovcima s obzirom da ima veliku ambiciju i želju da uči o vinima i vinskom svetu. Osim prodaje vina, takođe se bavi i muzikom.

 

Ivan Zorić

Dip.ing. Ivan Zorić, rodjne u Beogradu 1974 god. Zavrsio je Poljoprivreni Fakulet u Beogradu 2000 god. smer Tehnologija Animalnih proizvoda. Zaposlen u AD Imlek od 2001 god. Nakon pripravnickog staža radio je na pozicijama Zamenik rukovodioca proizvodnje , Supervizor i Tehnolog UHT proizvodnje. Od 2006 god. radi na poziciji Tehnolog za razvoj novih proizvoda.

Nemanja Radić

Nemanja je rodjen u srcu Šumdije, u Kragujevcu. Imao je tu privilegiju da odrasta u kući sa dvorištem koja se nije mogla zamisliti bez pasa. Okružen životinjama, na selu,  još kao mali razvio je neizmernu ljubav i empatiju koja ga je odvela u srednju veterinarski školu, a zatim na Veterinarski fakultet u Novom Sadu. Poslednjih deset godina je pomaganje životinjama dopunio  radom sa ljudima. Sa diplomom inžinjera ljudskih resursa na FTN-u ,nastavlja put usavršavanja i rada na sebi za koji često kaže da je jedini rad koji ne umara i koji ne zna za penziju. Zakonom privlačenja, a na prvi pogled slučajno, postaje business developer u startup platformi Farmia osnovanoj od strane Miloša Milića i Srdjana Stupara. Farmia predstavlja revolucionarno online rešenje za efikasnu trgovinu domaćim životinjama,kompaniju koja ima viziju da Srbiju i ostale zemlje sveta poveze u globalnu stočnu pijacu. Uvek uporan, Nemanja ne prihvata ne kao odgovor, veruje da je sve moguće ako se dovoljno potrudiš. Jednom rečju pravi Jarac, konstantno fokusiran na rešenje i pozitivne stvari.

Branislav Kockarević

Datum i mesto rođenja: 23.07.1995 Novi Sad Mesto prebivališta: Irig, Anke Matić 127, 22406 Obrazovanje: SSS Borislav Mihajlovic Mihiz- Irig 2013 Član Asocijacije Šefova Kuvara Srbije - 2013 godina Član Juniorskog tima Asocijacije Šefova Kuvara Srbije Radna mesta: Hotel Termal,Vrdnik Pozicija kuvara 1.9.2010.-1.2.2011. Restoran Vinska kuća Kovačević, Irig Pozicija kuvara 1.2.2011.-1.7.2013. BEST WESTERN Prezident Hotel *****, Novi Sad Pozicija kuvara 1.8.2013.-1.4.2014. BEST WESTERN Prezident Hotel *****, Novi Sad Pozicija Šefa Kuhinje 1.4.2014. - Sa Asocijacijom Šefova Kuvara Srbije Učešće na KG Gastro festivalu u Kragujevcu i osvojeno 3.mesto Osvojena medalja i 3. mesto na Balkan Culinary Kupu u Beogradu održano u oktobru 2014. godine. Učesnik takmičenja i osvojeno 4. mesto na Bosanskom dukatu u Sarajevu održano u decembru 2014. godine. Učešće na 13. International Gastronomy Fest. u Istanbulu 2015. godine, osvojeno 2. mesto u pojedinačnom takmičenju, i osvojen pehar i 2. mesto u ekipnom takmičenju sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

Šef Kris Vilijams

Gastronomad i preduzetnik- vlasnik uspešnog porodičnog biznisa - putuje po svetu i promoviše vrednosti na kojima se bazira američko društvo kao što su preduzetnički duh i istrajnost, vera u sebe i svoje sposobnosti uz konstantno usavršavanje i nastojanje da sve sve što se nauči, na neki način vrati lokalnoj zajednici iz koje smo potekli, negovanjem porodične kulinarske tradicije i porodičnih vrednosti koje su, po Šefu Vilijamsu, osnove za svaki uspešan posao.

Ksenija Mijatović

Rođena Novosađanka, sa boravkom u Beogradu i željom da joj poslednja životna destinacija bude Los Andjeles, Pariz, Venecija … Muzika joj je ljubav od kada je prvi put zapevala, a to je bilo sa 3 godine … Studirala Nemački jezik i književnost prvo na Novosadskom Univerzitetu, potom u Minhenu na Ludwig Maximilian Univerzitetu ali je ipak odustala u korist muzike … Sa 16 godina postaje deo Novosadske demo scene sa svojim bendom "Penelopa" i već tada počinje da peva prateće vokale mnogim bendovima, kako afirmisanim tako i neafirmisanim … pa treba pomenuti da joj je velika čast bila što je pevala prateće vokale na par pesama i Električnom Orgazmu … Prvi tonski zapis njenog vokala zabeležio je Mare iz Pekinške Patke, a njihovo prijateljstvo traje i danas … to je bilo 1987 godine … Muzika joj postaje profesija 1994 godine kada je prvi put nastupila na Budvanskom festivalu. Od tada festivali su deo njene karijere do 2003 godine, kada je to prepustila mlađim kolegama koji tek treba da se afirmišu … Laganim koracima, za ovih 15 godina, došla je do toga da upravo na zadnjem albumu sarađuje sa eminentnim Američkim producentima i da bude u konatktu sa mnogim svetskim zvezdama … Mama je jednog dečaka i dalje ne odustaje od ROCK-a, obožava Ozzy-ja Osbourna i divno peva Jazz …

Rene Bakalović

Rođen u Maglaju 1954. Školovao se u Zagrebu, Splitu, Lueneburgu, Mannheimu, ali ni jedan od nekoliko započetih fakulteta nije priveo diplomi, jer je život uvijek bio uzbudljiviji od škole. U medije ga je uveo Denis Kuljiš: Studentski list, Polet, beogradska Mladost, Start, Globus... Potom televizije, državne i prve privatne, serija gastronomskih priloga za CNN. U medjuvremenu pobjegao je od potpunog novinarskog šarlatanizma i u medijima se posvetio isključivo gastronomiji. Danas promovira hrvatsku gastronomiju u svijetu, pomaže u afirmaciji Hrvatske kao eno-gastro destinacije, kolumne u dnevnim novinama i slično.

Duška Jovanić

Jedna od najpoznatijih i najprovokativnijih novinarki eks- Jugoslavije, karijeru je započela u "Bazaru", da bi devedesetih, prelaskom u tada čuveni politički dvonedeljnik "Duga", postala nemilosrdni kritičar društva, sistema i režima – iz ženskog ugla. Njena kolumna "Žensko pitanje" bila je srpski adut u medijskom ratu s najduhovitijom Hrvaticom, Tanjom Torbarinom, u onim turbulentnim godinama pred raspad Jugoslavije. Tada je, pre svega zbog dobrog štosa, izabrana i za predsednicu famoznog AFŽ-a, s ciljem da tu socrealističku funkciju što pre ukine. U isto vreme, intervjui s junacima najspektakularnijih planetarnih biografija, kakvi su đavolji advokat Žak Veržes, bivši ministri spoljnih poslova Italije i Austrije – Đani de Mikelis i Alojz Mok, filsmka legenda Federiko Felini, vlasnik "Fijata" Đani Anjeli, futurolog Frensis Fukujama, pisci Umberto Eko i Sidni Šeldon, veliki majstor masonske lože P2 Licho Đeli, šampion Formule 1 Dejmon Hil, književnica Karmen Ljera Moravija, džet-set aktivistkinja Bjanka Džeger, najslavniji skakač s motkom Sergej Bupka, rodonačelnik SF-a Artur Klark, predsednica Sirimavo Bandaranaike, politička udovica Mimi Papandreu, supermodeli Kerol Alt i Iman, manekenska zvezda, Andrej Pejić i mnogi drugi, izazivali su veliku pažnju javnosti. Bila je glavna urednica brojnih magazina ("M magazin", "Gloria", "Playboy", "Fame") i gost-urednik fashionart magazina "Faar" posvećenog Titu kao pop-ikoni. Autorka je dokumentarne serije "Ko vlada svetom", prikazivane na "Trećem kanalu" RTS-a, a bila je i učesnik i konsultant mnogih dokumentarnih emisija o kulturi i pop-kulturi bivše Jugoslavije. Dosad je objavila dve knjige: "Ženski viteški roman" (politički triler sa stvarnim likovima i događajima) i "Gola elita" (erotsko-socijalni vodič kroz tranzicionu Srbiju). Zahvaljujući stipendiji italijanske vlade, master studije novinarstva pohađala je u Urbinu (Italija), a za vreme studijskog boravka u Njujorku i Vašingtonu bila je na praksi u kultnom svetskom magazinu "Vanity Fair". Danas propusnicu za ulazak u hram novog žurnalizma Conde Nast čuva u kutiji za nakit. O ulozi žena u društvu govorila je u intervjuima za italijansku "Аmicu" i francuski "Elle". U njene internacionalne reference spadaju i učešće na Playboy konferenciji na Malti, kao i performans u okviru Škole kreativnog mišljenja "New Moment Ideas Campus" u Piranu (Slovenija), gde je bila predavač i moderator. U poslednje vreme kao food writer okupirana je mirisima i ukusima bivše zajedničke države, a sprema serijal o fatalnim Srpkinjama koje su osvojile svet (prva epizoda je o Ljubici Otašević). O tome, ali i o drugim fenomenima, piše za "Playboy" i "Elle".

Bojan Milosavljević

Milosavljević Bojan rođen je I živi u Begradu. Po zanimanju je lekar. Svojim pacijentima uvek, pored konvencionalne medicine, savetuje I konzumiranje zdrave hrane kao dodatak terapiji. Zdrava hrana I prevencija bolesti ishranom su oblasti kojima se bavi od kada je I postao student medicine. Svoju strast za pripremanjem hrane I znanje iz oblasti nutricije uokvirio je kao jedan je od vlasnika restorana organske kuhinje “Gnezdo Organic”. Od rane mladosti bavi se sportom. Slobodno vreme se trudi da provede na putovanjima gde mu je najdraže upoznavanje stranih kultura I običaja.

Zdravko Brkić

Rođen je 11. septembra 1969. godine u Beogradu. Radio je kao kolumnista u ugostiteljskom magazinu Café & Bar, Prestup, Camp, Hedonist… Radi gastro kritku – kolumnu Gastrodrom, prvu Mistery guest kritiku restorana. 2006. za kompaniju Julieta doo, uvoznika Kubanskih cigara, postavlja koncept prve La Case Del Habano u regionu. Vodi ovaj objekat koji je progalašen za najeksluziviju Casu na svetu u okviru lanca koji je u tom trenutku brojao 176 objekata širom sveta. Od pre par godina ubraja se u najveće poznavaoce kubanskih cigara na svetu i aktivno učestvuje u kreiranju mnogih dogadjaja vezanih za cigare, vina i gastronomiju širom sveta.

Dejan Lutkić

Dejan Lutkić je rođen 19. februara 1974. godine. Ima suprugu i ćerke Anastazija i Nađa. Poznat je po predstavama Pobratim, Romeo i Julija, Mačak u čizmama, Goli kralj i po filmovi Ringeraja, Lavirint, Ono naše što nekad bejaše, Promeni me. Po zanimanju je glumac. Pamtimo ga najbolje po ulogama u TV serijama Ringeraja i Bela lađa. Odrastao je Kuli, gde je i imao prvi dodir sa glumom. Kao dečak, trebalo je da igra u filmu Život je lep, koji se snimao u blizini njegovog rodnog mesta, ali su mu roditelji rekli da režiser traži nekog dečaka koji je manji rastom. I dan danas sumnja u istinitost te rečenice. Prija mi kad me prepoznaju, to mi greje sujetu.

Jelena Ignjatić

Jelena Ignjatić je koosnivač i autor sajta Ukus Beograda (ukusbeograda.rs), koji istražuje restoransku ponudu prestonice. Grupa od četvoro prijatelja čitaocima iz prve ruke prenosi utiske o ugostiteljskoj sceni, kroz veoma popularne male lične priče i precizno seciranje sadržaja tanjira i usluge. Sve poznatiji su pod nadimkom „beogradske izjelice od poverenja“. Jelena je tokom radnog vremena zauzeta kao PR jedne od najvećih domaćih kompanija, a bavi se i konsaltingom u oblastima odnosa sa javnošću, izgradnje brendova i društvenoodgovornog poslovanja. Voli da putuje baš daleko, strastveno degustira u najboljim restoranima sveta, maštovito kuva na neobičnim lokacijama i u misiji je za unapređenje ugostiteljske usluge u svom gradu.

Sava Vukojev

SAVA Vukojev, Titov višegodišnji kuvar i majstor gastronomskih umeća, bio je neposredni svedok gozbi i kreator mnogih spektakularnih prizora za predsedničkim stolom. Još kao učenik Srednje ugostiteljske škole u Novom Sadu dobio je priliku da asistira u pripremi i serviranju banketa za učesnike Prve konferencije nesvrstanih zemalja. Potom je završio i čuvenu školu za VKV ugostiteljske radnike u Košutnjaku, postao nastavnik, a onda sa diplomom Više ugostiteljske škole radio po celoj Jugoslaviji. Na PMF je završio specijalizaciju i magistrirao, a 1996. je u Moskvi izabran za najmlađeg člana svetske akademije "Elita". Sava Vukojev je od 1965. do 1979. godine bio angažovan kao stalni saradnik Kabineta predsednika republike u domenu kulinarstva, gastronomskih specijaliteta, i posebno aranžiranja banketa spremanih za Josipa Broza Tita, Jovanku Broz i njihove goste, najuglednije ličnosti druge polovine 20. veka. Među poznatim ličnostima kojima je Vukojev kuvao u proteklih 10 godina e i ruski lider Vladimir Putin.

Milan Ubović

Dr Milan Ubavić, osnivač I vlasnik vinarije VINUM doo Novi Sad, Sremski Karlovci, od 2000.godine.

Tanja Banjanin

Tanja Banjanin je srpska pop pevačica iz Bečeja. Izdala je četiri muzička albuma: Tanja Banjanin (1996), Ljubav ima ime (1998), Tama i svetlo (2000) i Igra (2010). Sa pesmom Ja činim sve je pobedila na Budvanskom festivalu 1997. Ima dvoje dece. Iz prvog braka ćerku Stašu, a iz drugog sina Novaka. Trenutno radi u Pokrajinskom sekretarijatu za omladinu.

 

Vladimir Pištalo

Rođen u Sarajevu 1960. godine. Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a doktorirao na Univerzitetu Nju Hempšir u SAD na temi višestrukog identiteta srpskih iseljenika - srpskom, američkom i jugoslovenskom. Radi na Beker koledžu, u Vusteru, Masačusets, gde predaje svetsku i američku istoriju. Vladimir Pištalo je jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Njegova najpoznatija dela su romani „Tesla, portret među maskama“, „Milenijum u Beogradu“ i „Venecija“ i ona se prevode, ili su već prevedena, na desetak svetskih jezika.

 

Radovan Jokić

Radovan Jokić je osnovne studije završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek, smer Slikanje. Samostalno izlaže od 1986. godine. Učestvovao na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Novi Sad, Kajzerslauter, Hadelberg, Beograd, Vrbas, Kula, Sv.Stefan, Bar, Podgorica, Subotica, Pariz, Bečići, Vršac, Sent Galen, Sombor). Dobitnik je nekoliko nagrada (Prva nagrada, Jesenji salon Vrbas, 1989; Prva nagrada Galerije Atrijum, Beograd, 1994; Prva nagrada tematske izložbe Nikola Tesla, Zrenjanin, 1995). Živi i radi u Novom Sadu.

Milan Mumin

Milan Mumin, frontmen novosadskog sastava „Love Hunters”, od „prvih trenutaka svesnosti”, kako kaže, shvatio je da će muzika biti njegov život. U ostvarenju ovog sna je istrajao, pozicioniravši se, još davnih dana, kao jedna od nezaobilaznih figura na andergraund sceni, ne samo novosadskoj, već i u daleko širim okvirima. Ono što je na svoj san naknadno „nazidao” naizgled se ne uklapa u muzičku priču, a odnosi se na „gastarbajterovanje” po dalekoj Americi, gde je, najpre, „macolom od šezdeset paundi” rušio zidove, za primamljivih, no mukotrpnih, 25 dolara na sat, te „kičmio”, seleći nameštaj diljem Njujorka, da bi se, poslednjih nekoliko godina, primirio kao taksista i vozač kamiona. No, sve to je uspeo savršeno da uklopi u onaj san s početka, u autentičnu storiju „lovca na ljubav”, muzičara, performera, „šljakera”, fajrontaša po kafanama, gurmana, „momka iz Bloka”, a odnedavno i glumca, i to u filmu u kom glumi, ni manje ni više, do samog sebe.

Marina Stojković

Marina Stojković je Diplomirani inženjer prehrambene tehnologije. 2007. je završila Poljoprivredni fakultet na smeru prehrambena tehnologija/tehnologija biljnih proizvoda, a potom je svoje znanje usavršila u Francuskoj školi gastronomije FERRANDI (L'ÉCOLE FRANÇAISE DE GASTRONOMIE) u Parizu. Od 2008 je stalno zaposlena u firmi HLEB I KIFLE kao Tehnolog na razvoju novih proizvoda I kontrole kvaliteta.

Cile Marinković

Milan Marinković Cile rodjen 25. januara 1947. godine u Beogradu. Još kao učenik Osnovne škole pokazuje interesovanje za svoj budući profesionalni poziv. Kurs crtanja i vajanja upisuje u Centru za likovno obrazovanje u Šumatovačkoj ulici.1963. godine. 1966. godine upisuje se na Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikarstvo, u klasi prof. Mirjane Koke Mihać. Akademiju završava 1972. godine u klasi Ljubice Cuce Sokić. Za vreme studija počinje svoj samostalni izlagački rad, u Rovinju u okviru Umetničke kolonije Rovinja. 1970. godine, još kao student, održana je njegova samostalna izložba u Galeriji Doma omladine u Beogradu, a 1971. godine učestvuje na XII Oktobarskom salonu. Od 1973. godine do danas član je ULUS-a. Od te godine organizuje veći broj samostalnih izložbi a takodje učestvuje na svim značajnim grupnim izložbama u zemlji. Ukupno je do sada ostvario 95 samostalnih izložbi, a takodje i učestvovao na preko 200 grupnih izložbi.2010. godine dobija pocasno “Nacionalno priznanje za vrhunski doprinos kulturi Republike Srbije”.

Gordana Čučković

Gordana Čučković, iz Novog Sada, manager u agro turizmu u Atos Fructum kompaniji I Vinariji Deuric pozicioniranoj na Fruskoj gori. Dugo godina u tuzrizmu I ugostiteljstu, a u svetu vina poslednjih nekoliko godina.