UČESNICI

Goran Sečujski je rođen 1976. godine u Somboru gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Ekonomskom fakultetu u Subotici stekao je zvanje magistar ekonomskih nauka, smer marketing. Ima više od 14 godina radnog iskustva, od čega je najveći deo proveo u bankarskom sektoru. Trenutno obavlja funkciju člana Gradskog veća Grada Novog Sada i zadužen je za kreiranje i implementaciju mera u okviru poljoprivredne politike, turizma i politike zapošljavanja na teritoriji Grada Novog Sada. U 2008. godini bio je inicijator i koordinator Globalne nedelje preduzetništva u Srbiji, kada se Srbija prvi put priključila ovom globalnom pokretu za promociju preduzetništva u svetu. Bio je urednik onlajn časopisa „Preduzetnik.com“, a održao je i nekoliko govora i predavanja na temu preduzetništva i franšizinga. U 2015. godini započeo je edukaciju za profesionalnog kouča, a povodom decenije rada UNESCO katedre za studije preduzetništva, 2016. godine dodeljeno mu je priznanje za podršku u razvoju preduzetništva na Univerzitetu u Novom Sadu. Oženjen je i ima sina Kostu. Opuštaju ga šetnja sa porodicom u prirodi i kuvanje.

Kristin Moro (Christine Moro) je opunomoćeni ambasador Francuske u Srbiji od septembara 2014. godine, kao i opunomoćeni ministar I klase. Rođena je 2. jula 1955. u Arlu (Buš di Ron), a udata je za gospodina Luja Moroa. Stekla je diplomu profesora italijanskog jezika i književnosti i diplomirani je pravnik. Pre stupanja na mesto ambasadora Francuske u Srbiji bila je ambasador u Albaniji od 2011. Do 2014. nagrađena je počasnim odlikovanjima Viteza Legije časti i Oficira Nacionalnog reda I zasluge. Pored materenjeg, govori još tri jezika: engleski, italijanski i nemački.

Ženja Aćimović rođena je 11. 9. 1972. godine u Novom Sadu. Srednju pedagošku školu "Svetozar Marković" i Pravni fakultet završila je u rodnom gradu. Pošto su se njeni roditelji bavili ugostiteljstvom, veoma rano uključila se u porodični posao, te je za kratko vreme razvila ljubav prema kulinarstvu. Novinarsko iskustvo stiče u kompaniji "Color Press Group", gde je zaposlena od 2007. godine. Pokrenula je niz kulinarskih izdanja, kao što su "Dobra hrana", "Pošalji recept", "Torte i kolači", “Bakina kujna”, “Bakini slatkiši”, “Hronokuvar”, “Hronomagazin”. Od licencnih izdanja uređivala je engleski magazin “Jamie” i italijanski časopis “Spektakularne torte”. Udata je, majka dvoje dece.

Tijana Radulović rođena je u Beogradu. Diplomirani je inženjer agroekonomije. Kreativni je tvorac i direktor firme Tintolino Family, fabrike torti i kolača, koja postoji od 2008.godine i koja je na tržištu poznata po vrhunskom kvalitetu i raznovrsnosti svoje ponude. Nakon nekoliko godina praćenja aktuelnih kulinarskih zbivanja i učestvovanja na brojnim evropskim sajmovima, prepoznatljivi slogan firme „ništa slađe“ postao je sastavni deo poslatičarnice Dolce koja je 2015.godine otvorena u Krunskoj ulici na Vračaru. U skladu sa prepoznatljivim spojem tradicionalnog i modernog, koji je od dana osnivanja karakterističan za Tintolino Family, kafe bašta Dolce se u kratkom roku pokazala kao jedno od omiljenijih mesta u Beogradu gde posetioci uz unikatne poslastice mogu da uživaju i u toplim napicima, hladno ceđenim sokovima, premijum alkoholnim pićima i probranim vinima.

Krsto Radović je britanski državljanin, rođen u Beogradu. Godine 2000. u Americi je završio srednju školu, a potom se seli u Veliku Britaniju, u London, gde je magistrirao kulinarsku umetnost na University of West London, specijalizirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte. Krsto se usvaršavao godinama u znaku pet zvezdica. Od Hyatt Regencya u Beogradu i Al Tovar hotela u Grand Kanjonu u Americi, preko londonskih institucija sa pet zvezdica, kao što su Claridge’s, Nadell’s Patisserie, Savoy, Mayfair, Landmark Hotel Mayfair, Kai Mayfair, sve do Square Nine hotela u Beogradu. Godine 2014., Krsto Radović je postao Callebaut ambasador čokolade za jugoistočnu Evropu. Callebaut je proizvođač najkvalitetnije profesionalne čokolade. Kompanija prati pravljenje čokolade od uzgajanja kakaovca na odabranim plantažama širom sveta do pakovanja završnog proizvoda. Callebaut je poznat po tome što ulaže u edukaciju profesionalaca, daje podršku svim velikim poslastičarskim dešavanjima i takmičenjima. Najpoznatiji svetski lanci koriste iskučjivo njihove proizvode kao sirovinu. Mreža profesionalaca na svim tržištima formirana je iniciranjem titule ambasadora. Zahvaljujući svom bogatom radnom iskustvu i prestižnim preporukama, Krsto Radović je postao Callebaut ambasador čokolade za jugoistočnu Evropu, a Mandarina je sada njihov beogradski poslastičarski dom.

Dr Jovana Đisalov (devojačko Vučković) rođena je u Novom Sadu, 19.01.1982. godine. Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu, 2006.godine. Master studije smera Organska poljoprivreda na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu uspešno završava 2009. Doktorirala je na istom fakultetu 2015. godine. Profesionalnu karijeru počela je 2006. godine kao menadžer razvoja organske poljoprivrede u privatnom sektoru. U toku 2008/2009. godine angažovana je u Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu R. Srbije kao savetnik u grupi za organsku proizvodnju, a 2009/2010. god. u Nacionalnoj asocijaciji za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organika“ na poziciji generalni sekretar/projekt menadžer. Nemačka organizaciji za tehničku saradnju (GTZ/WBF), angažuje je 2010. godine kao tehničkog eksperta i konsultanta u implementaciji Nacionalnog akcionog plana za razvoj organske poljoprivrede u Srbiji. Od 2011. godine u radnom odnosu je na Naučnom institutu za prehrambene tehnologije , Univerzitet u Novom Sadu. 2016. godine izabrana je u zvanje naučni saradanik za naučnu disciplinu Tehnologija biljnih proizvoda i užu naučnu disciplinu Kvalitet i bezbednost hrane biljnog porekla. Autor je i koautor velikog broja radova objavljenih u nacionalnim i međunarodnim časopisima iz oblasti biotehničkih nauka. Član je organizacionih odbora međunarodnih naučnih konferencija (6 th Central European Congress on Food, 2012. god., II International Congress on Food Technology, Quality and Safety,2014. god.).Član je Upravnog odbora Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede. Od 2015. godine aktivno podržava aktivnosti međunarodnog ydruženja Dunav Soja, koje okuplja proizvođače, prerađivače soje, kao i brojne druge organizacije i institucije i koje aktivno doprinose razvoju, promociji i unapređivanju proizvodnje, prerade i upotrebe domaće soje u regionu Dunava.

Dejana Crveni
Prvi Dejanini koraci kao prosvetnog radnika, završili su neuspešno kao i prvi mačići u vodi. Svu svoju kreativnost i želju za učenjem i prenošenjem znanja, savladala je kao "Mekovo dete" punih deset godina. Mnogi bi se zapitali kako neko ko je izašao ispod gvozdene američke čizme može da se transformiše u slobodnom izražavanju ugostiteljstva, ali eto nje u Fishu i Zelenishu da proba da razbije predrasude. Kako je samo nebo granice, za neke, a za nju, neskromno ni nebo, razapela je svoja jedra ka Salasu 137 i tamo uspela da pobedi sebe i savlada još jedan izazov. 2008. uspešno je pohadjala somelijerski kurs, ali je pala na hemijskim procesima - nije ni čudo kad joj je iz hemije uvek bila zagarantovana trica. Trenutno je zaposlena u Pikniku, ulazi u treću godinu lagane i neobične plovidbe.

Gabriela Ključe (38) zaljubljenica u filologiju i frankofoniju, te turizam i komunikologiju koje je studirala na Sveučilištu u Zadru, bosanskohercegovačkoj javnosti je poznata kao vrsna kuharica i vlasnica prvog gastrobloga u Bosni i Hercegovini „Kod Gabriele“. Rođena Mostarka, djetinjstvo provodi u Dalmaciji, studentske dane u Francuskoj, a u Sarajevo 2007. dovodi je ljubav, te nakon nekoliko zajedničkih godina provedenih u Nizozemskoj, 2014. godine ponovno je Sarajevo postao njen dom. Ovu šarmantnu gastroumjetnicu i veliku estetu možemo opisati kao energičnu, emotivnu, altruističnu, kreativnu, snažnu... Zadnjih desetak godina živi svoju ljubav prema gastronomiji stvarajući istinska remek djela na tanjuru kao čaroliju okusa i za najzahtjevnija nepca. To je jedna šarmantna i neodoljiva gastro priča, jedinstvena i posebna na bosanskohercegovačkoj sceni. Beskrajno uživa, ne samo u kulinarstvu, već i u odabiru potrebnih namirnica, učenju i pripremi neobičnih i egzotičnih specijaliteta, ukrašavanju jela i čitavog interijera, te posluživanju kako bi hranjenje postalo istinsko blagovanje punim bićem. Dijeli recepte iz cijelog svijeta, ali s posebnim zadovoljstvom one iz bakine bilježnice. U svakom receptu utkano je puno senzibiltetata i ljubavi. Na taj način prenosi dio sebe, kreirajući maštoviti spoj modernog i tradicionalnog, jačajući kulturu življenja za stolom uz profinjeni odnos prema hrani. Kroz svoj slatko slani svijet kreira misli, osjećaje, vještine i sve druge zanimljive teme vezane uz „iće i piće“. Prezentira hranu kao bitan, lijep, zdrav, te ukusan i slastan dio svakodnevice. Gabrielinu gastro priču krase savršenstvo ukusa, estetski dojam i prepoznatljiva pedantnost i perfekcionizam. Njena tajna uspjeha i kulinarska filozofija, ukoliko bi se morala svesti na jednu riječ je – poštovanje. Poštovanje prema namirnicama i kako ih koristiti i spajati, poštovanje prema načinima pripremanja hrane i cjelokupnoj instituciji objedovanja, ali iznad svega beskrajno poštovanje prema ljudima koji tu hranu kušaju i u njoj uživaju.

Nataša Pucar, diplomirani komunikolog, direktorica je korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga, međunarodne kompanije sa sjedištem u Beču i regionalnim sjedištem za područje jugoistočne Evrope u Brčkom. Upravlja komunikacijama Holdinga u 10 zemalja i za 8 brendova pozicioniranih na području jugoistočne Evrope. Sa više od 10 godina iskustva u vođenju korporativnih i marketinških komunikacija u kategorijama jestivog ulja, šećera i kafe, stekla je veliko znanje iz oblasti marketinških i komunikacijskih strategija u sektoru prehrambene proizvodnje i distribucije roba široke potrošnje. Istovremeno, zadužena je za upravljanje internim komunikacijama na niovu Holdinga. Tokom profesionalne karijere, prošla je brojne obrazovne kurseve uključujući i programe Londonske škole za odnose s javnošću za upravljanje odnosima s javnošću, kriznim menadžment i korporativne komunikacije. Trenutno završava master studije iz oblasti menadžmenta ljudskih resursa na Univerzitetu Singidunum u Beogradu.

Radovan Jokić rođen je 1962 . u Crvenki. Radovan je akademski slikar, a akademiju umetnosti je završio u Ns. Trenutno radi kao pomoćnik direktora za kulturni turizam u Turističkoj Organizaciji Grada Novog Sada.


Tamara Ognjević je istoričar umetnosti, gastroheritolog i književnik, art addict i PR guru, VIP vodič kroz misteriozne hodnike kulturne istorije, chief undercover specijalizovana za gozbe iz epoha u kojima su ljudi hranili duh i telo, Tamara Ognjević se rodila na vreme da isprati 20. i dočeka 21. vek. U novinarstvu je provela onoliko koliko je bilo potrebno da nauči sve tajne zanata, ali ne i dovoljno da se izleči od zarazne ljubopitljivosti koju je sa sobom ponela u čudesni lavirint nauke. U nameri da zadrži poziciju nezavisnog stručnjaka koji uživa neograničenu slobodu mišljenja i kreativnog delanja 2009. godine osnovala Artis Centar za istoriju, teoriju i menadžment umetnosti. Autor je brojnih eseja, studija, članaka, likovnih kritika, teoretskih tekstova i knjiga iz oblasti umetnosti, ali i pripovedne i romanske proze. Kao kustos, predavač, menadžer u kulturnoj industriji-ekspert za PR i marketing heritologije, likovne i primenjene umetnosti potpisuje najrazličitije istraživačke i kreativne projekte – od autorskih izložbi preko multimedijalnih programa do autentičnog art & study koncepta unutar kulturnog turizma. Utemeljivač je nove naučne discipline gastronomske heritologije (skraćeno gastroheritologija) koja ima za cilj da sintetizuje znanja vezana za za hranu i obedovanje iz oblasti istoriju umetnosti, kulturnu istorije, arheologije, antropologije, etnologije, gastronomije i drugih nauka koje se bave ishranom, njenim kulturnim obrascima i simboličkim značenjima. Nosilac je značajnih strukovnih i književnih priznanja među kojima je posebno ponosna na Visoko priznanje akademije „Ivo Andrić“ za književnost 2005. i Majsku nagradu ULUPUDS-a koju je dobila 2013. za monografiju “Blago Srbije, kulturno-istorijska baština”. Živi u Beogradu. Radi širom planete.

Milena Obradović rođena je u Beogradu gde je završila studije Marketinga na Ekonomskom fakultetu Beogradskog univerziteta. Iskustvo od preko deset godina počela je da gradi radeći na pozicijama marketinga i prodaje u kompanijama Nelt (program Kraft-Mondalez proizvoda) i Ominex. Trade marketing iskustvo stekla je radeći preko 7 godina u kompaniji Knjaz Miloš, kao menadžer FCM kanala prodaje. Već 5 godina razvija tržište kvasca i pekarskih proizvoda za kompaniju Lesaffre, svetskog lidera u proizvodnji kvasca, razvijajući odnose sa ključnim kupcima i kao Marketing menadžer. Takođe, više od 3 godine rukovodi on line projektom u kompaniji Lesaffre za područje OCEA South zone.

Jelena Bačić Alimpić rođena je 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad, u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu. Autorka je romana bestselera „Ringišpil“ (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom“ i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora. „Ringišpil“ je objavljen i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji „Dragulji Lagune“, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna. Njen drugi roman „Pismo gospođe Vilme“ (2012), takođe je postao bestseler i preveden je na makedonski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit Liberom“ i proglašen najčitanijom knjigom domaćeg autora u 2012. godini. Od 2014. godine, Jelena Bačić Alimpić ima status slobodnog umetnika. Živi u Novom Sadu, udata je i ima dvoje dece, Marka i Dunju.

Milan Vučićević stručnjak je za društvene mreže i komunikacije. Bavi se digitalnim PRom i marketingom. Bloger, kolumnista. Osnivač dva popularna koncepta beogradskih žurki. Bivši profesionalni košarkaš.

Jelena Savić, rođena je i odrasla u Novom Sadu, gde se i školovala. Po obrazovanju menadžer u medijima, radila kao novinar i PR, član je Društva Srbije za odnose s javnošću. Danas je zaposlena u Color Press Grupi u sektoru korporativnih odnosa. Od pre cetiri godine je ljubav prema vinu pretvorila u hobi pa tako pored sertifikata somelijera piše i kolumnu " Vino na štiklama ", koju objavljuje portal Vino.rs. Poslednjih godinu dana živi i radi u Beogradu, aktivno propagirajući kulturu ispijanja vina.

Marina Stojković, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, rođena je 30. novembra 1981. godine, u Beogradu. Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, u klasi 2007, a specijalnost joj je tehnologija biljnih proizvoda. Usavršavanje iz oblasti poslastičarstva i pekarstva nastavila je u prestižnoj školi Gregoire Ferrandi u Parizu. Obožava peciva i oduvek je želela da prenese koncept francuske pekare u Srbiju. Kao vrhunski tehnolog, u pekari Hleb & Kifle ispunila je svoj san, jer kreira peciva čiji je glavni uspeh osmeh ljudi koji ne znaju za šta pre da se odluče, pa probaju od svega po malo.

Tomislav Ivanović je autor i urednik web-portala www.vinopedia.rs koji je osnovan 2010.godine. Vinski novinar, saradnik u domaćim i stranim vinskim magazinima. Dobitnik Millesima Blog Award 2016 (nagrade za najbolji vinski blog u Evropi u 2016. godini).Član Udruženja somelijera Vojvodine. Redovno prisutan na najvažnijim vinskim festivalima i sajmovima širom Evrope.

Dragana Janjić je suvlasnica i direktorka Vinarije "Aleksić" iz Vranja. Zajedno sa sestrama Majom i Marijom porodičnu ljubav prema vinu pretvorila je u uspešan porodični biznis, stvorivši za relativno kratko vreme jednu od najboljih vinarija u našoj zemlji, što potvrđuju i brojna domaća i međunarodna priznanja. Vinarija ,,Aleksić“ koja proizvodi ,,vina, ženskih ruku delo“ 2015. godine ponela je prestižno priznanje AWC VIENNA - BEST SERBIA PRODUCER OF THE YEAR.

Nevena Veseslinović, rođena u Beogradu 1982.godine. Dugogodišnji praktikant whole foods principa ishrane. Osnivač i promoter brenda CeloZrno ketering www.celozrnocatering.com (facebook.com/cateringcelozrno). Aktivno radi na podizanju svesti o zdravijem pristupu životu prvenstveno kroz radionice zdravog kuvanja i pripremu jela na zdrav, brz i jednostavan način. Više od decenije iskustva u oblasti marketinga i PR-a. Diplomirala menadžment u kulturi i medijima, postdiplomac fakulteta za biofarming/organska botanika.

Danijel Koletić rođen je u Rijeci, a osnovnu i srednju školu pohađao je u poznatom ljetovalištu Crikvenica, Europskoj destinaciji s najboljom mikroklimom u Europi. Kada govorimo o gastronomiji, Danijel Koletić završio je srednju turističku školu smjer kuhar – konobar. Osvojio je 2 međunarodna priznanja. Autor je nagrađivanih projekata kao što je Top stipendija za top studente, a prvih 7 godina svoje karijere bavi se upravljanjem događaja. Na funkciji direktora potpisuje organizaciju izbora Supermodel Hrvatske, WTA Croatia ladies open, Golf prvenstvo Hrvatske te 37. splitski festival na Prokurativama kao i mnoge druge događaje. Autor je prve televizijske emisije o gastronomiji Nedjeljni ručak te izvršni producent Turbo limach show. Karijeru nastavlja na području odnosa s javnošću i brend menadžmenta, a danas se bavi strateškim komunikacijama povezujući London, Milano, Venezia, Kiev, Istanbul, Doha, zagreb, Mostar i Skopje u urede Apriori World. Utemeljitelj je PROPR konferencije – međunarodne konferencije za odnose s javnošću, PR RAENA studentske konferencije o odnosima s javnošću te Slavonike prve međunarodne konferencije za poljoprivredu koja je ove godine okupila više od 300 sudionika. Autor je brojnih stručnih članaka te član brojnih međunarodnih udruženja i organizacija. Strateški potpisuje više od 300 projekata. Sheisedo, Hipp, Bayer, Pfanner, Europska akademija znanosti i umjetnosti, Barilla, Calcit, Perutnina Ptuj, Waqood, Q post, WESTCO (Westminster councile), EBRD, grad Maribor, Žito Vardar i brojni drugi. Cijelu biografiju možete pročitati na www.aprioriworld.com "Hrana nije samo lijek niti stvar okusa, to je strast koju treba osjetiti kao i ljubav prema čaroliji mirisa i okusa."

Mira Miličević-Anišić, rođena sam u prelepom bačkom selu na obalama reke Tise, Čurugu. Selo koje pored svoje velike duhovnosti ima svoju tradiciju. Ljubav prema starom zanatu osetila sam u porodici Milivojev koja preko 120.godina postoji na našim prostorima i bavi se ručnom izradom svilenih bombona. Šarene , jednobojne, orasnice,okrugle... Svaka svilena zahvaljujući majstorluku i davno izveštanim rukama. U svaku uliven dah davnih vremena. Prelepih ukusa i mirisa. Mnogo ljubavi. Zbog toga su i obišle sve kontinente. Prvu svilenu bombonicu napravio je Rista Đorđević. U kući u kojoj se i danas prave, čitav vek kasnije Rista je ovom umeću naučio Slavka Milivojeva, dečaka kojeg je u svoj dom primio 1934.godine. Slavko je tada imao devet godina . Ubrzo je postao čuveni šećerđija u ovom kraju. I danas se u ovoj kući prave bombone. I danas se one prodaju na vašarima širom zemlje. Glavne bombondžije danas su Slavkov Sin Negovan i snaja Mirjana koja je i vlasnica ove radionice. Volela bih da pomognem ljudima koji se bave starim zanatima da opstanu na našim prostorima. Radim u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine u Novom Sadu.

Filip Ćirić rođen u Pirotu 7.8.1979 god.. Obrazovanje - Srednja Ekonomska i Ugostiteljska škola u Pirotu - Fakultet za poslovno sekretarstvo i menadžment u Sremskoj Mitrovici Radno iskustvo - Restoran "Mali pevac", pomoćnik-mesar - Restoran "Vila 69" - fine dining / pomoćnik-konobara - Restoran "Vila Jelena" - fine dining / konobar - Restoran "Ikiki bar" - Japanska kuhinja / šef - Bistro "Absinthe" - Francuska kuhinja / konobar - Restoran & bar "Sinatra" / šef - Restoran "Eklektika" - fine dining / suvlasnik - Bistro "Iguana" / konobar - Restoran "Na ćosku" / menadžer - Restoran "Homa" - fine dining / suvlasnik

Svijetu (internetu) poznatija kao BigMamma, Maja Mačković je kćer prvog hrvatskog kulinarskog suca i World Master chefa Ivana Buzolića. Iako ju je život odveo u marketing, fotografiju i umjetnost, kulinarski geni su prevagnuli pa je pod očevim mentorstvom započela svoju gastro priču. Prateći ga kroz sve restorane i objekte gdje je brusio zanat, Maja je uz oca prošla cijelo ugostiteljsko iskustvo; od asistenta, konobara, managera, head managera, do pozicije kuhara i voditelja kuhinje gdje se (ljeti) nalazi i danas. Paralelno s vođenjem kuhinje  Zlatne školjke, sudjelovala je na brojnim međunarodnim natjecanjima gdje je ostvarila zavidne rezultate, od čega će uvijek kao najdraže priznanje istaći svoje prvo zlato za modernu kuhinju koje je za hrvatsku osvojila žena. Uz brojne medalje i priznanja, ponosna je članica žena u WACS-u (krovna svjetska kulinarska asocijacija), te project manager u udruzi Croatian Master Chefs Association. U istoj udruzi je od 2014. god. i ponosna mentorica juniorskog tima. Od 2015. sudjeluje na međunarodnim kulinarskim natjecanjima kao dio sudačkog tima. Svoja znanja o kuhinji, comunity menagementu i marketingu objedinuje u kolumnama koje piše za BigMamma's kitchen i Novu energiju. U slobodno vrijeme se educira, eksperimentira s molekularnom kuhinjom, izrađuje nakit, slika, piše poeziju i istražuje sve što ima veze s kreativnošću.

Saša Aleksić je student Fakulteta umetnosti u Nišu, smer grafički dizajn. Od najranijeg detinjstva voleo je da crta i eksperimentiše s raznim materijalima oblikujući interesantne figure. Do prekretnice je došlo pred proslavu Sašinog osamnaestog rođendana, kada je poželeo da napravi pozivnice u obliku kolačića. Od tada se sve više interesujem za poslastičarstvo. Početkom 2012 god. svoje radove počinje da postavlja na facebook stranici www.facebook.com/tso.crumb.s. Nakon toga, od 2015 počinje da se takmiči u pravljenju odnosno oslikavanju torti. Sašu inspirišu književna dela, neobični oblici i slike najpoznatijih slikara na svetu pa se tako na njegovim tortama nalaze motivi Fride Kalo, Gustava Klimta i mnogih drugih.

Aleksandar Stamevski je sa suprugom Sonjom, na tradiciji pekare svoga dede u Staroj Pazovi, izgradio modernu kompaniju «Stamevski» koja je lider proizvođača ručno pravljenih torti i kolača na srpskom tržištu, kao i promoter tradicionalnih domaćih kolača na inostranom tržištu. Danas više od stotinu zaposlenih u “velikoj kuhinji domaćih kolača” vredno gradi brend “Moj slatkiš”.

Branislav Kockarević rođen je 23.07.1995. u Novom Sadu. Osnovnu i srednju ugostiteljsku školu je završio u Irigu 2013. godine. Već od ranog detinsjtva je zavoleo kuvanje, kuhinja je njegova velika strast I ljubav - svaki tanjir koji servira se radi sa dosta ljubavi. Prve korake u kuhinju je napravio već sa 12 godina to su bili veliki hoteli, a radno iskustvo stiče po prestižnim restoranima i hotelima širom Srbije. Dosta osvojenih medalja i priznanja sa većih svetskih takmičenjaje već osvojio iako ima samo 21 godinu… Trenutno je zaposlen kao Executive Chef u jednom od najelitnijih beogradskih hotela a to je Beograd Art Hotel koji spade u manji lanac hotela kompanije TODOR HOTELS. Njegov princip i način pripreme namirnica se dosta razlikuje od ostalih, jer prati sve svetske trendove kulinarstva. Životne želje i ambicije su da jednog dana otvori svoj restoran i započne samostalni biznis...

Karmen Krivokapić rodjena 10.04.1974. u Baru, vlasnica exluzivnog restorana "Arhiv" u Novom Sadu. Odrasla je u porodici u kojoj se tradicionalno spremala morska kuhinja. Od malih nogu je volela sa mamom i bakom da eksperimentise, kuva..aranzira hranu .. Život je odvodi u Madjarsku i Sloveniju gde upoznaje i sprema njihove specijalitete. Oduševljena njihovom kuhinjom počinje ozbiljnu praksu u ribljem restoranu "Marina" u Izoli kod šefa Iveka. Od tada mašta o tome da ima svoj restoran i kako kažu "pazi šta želiš možda će ti se ostvariti", tako se i njoj želja ostvarila i u oktobru 2014. otvara svoj restoran "Arhiv". Ljubav prema poslu i fantastičan meni koji je sama osmislila, gosti su vrlo brzo prepoznali i zavoleli. Sve te ukuse Mediterana, Istre, Madjarske i Vojvodine spoja u svoje autorske specijalitete začinjene posebnim začinom ljubavi. Pored vrhunskih jela na jelovniku se našla i njena čuvena Karmelada. Gosti su ovaj specijalitet sami izvojili i tako je nastao novi brend na našem tržištu koji uskoro izlazi u prodaju. Karmelada je džem od crvenog luka koji je odličan dodatak jelima od mesa, salatama i sirevima. Njen neobičan ikus osvaja čak i one koji ne vole slatko slane kombinacije.

Sanja Kuzmanović rođena je 29. 9. 1986. godine u Osijeku. Godinama je živela u Novom Sadu gde je završila srednju školu, a nakon toga i menadžment turizma i ugostiteljstva. Udajom i preseljenjem na Čenej, počelo je njeno interesovanje za organsku hranu i proizvodnju. Ovim zanimanjem zvanično je počela da se bavi 2015. godine i trenutno je na drugoj godini konverzije. Motiv za bavljenjem ovim poslom bila je njena porodica, pre svega četvorogodišnja ćerkica Sara.

Duška Jovanić jedna je od najpoznatijih i najprovokativnijih novinarki eks-Jugoslavije. Karijeru je započela u "Bazaru" da bi devedesetih, prešavši u tad čuveni politički dvonedeljnik "Duga", postala nemilosrdni kritičar društva, sistema i režima – iz ženskog ugla. Njena kolumna "Žensko pitanje" bila je srpski adut u medijskom ratu s najduhovitijom Hrvaticom – Tanjom Torbarinom, u onim turbulentnim godinama pred raspad Jugoslavije. Tada je, prvenstveno zbog dobrog štosa, izabrana i za predsednicu famoznog AFŽ-a, s ciljem da tu socrealističku funkciju što pre ukine. U isto vreme, intervjui s junacima najspektakularnijih planetarnih biografija – đavolji advokat Žak Veržes; bivši ministri spoljnih poslova Italije i Austrije Đani de Mikelis i Alojz Mok; filsmka legenda Federiko Felini; vlasnik "Fijata" Đani Anjeli; futurolog Frensis Fukujama; pisci Umberto Eko i Sidni Šeldon; veliki majstor masonske lože P2 Liko Đeli; šampion Formule 1 Dejmon Hil; književnica Karmen Ljera Moravija; džet-set aktivistkinja Bjanka Džeger; najslavniji skakač s motkom Sergej Bupka; rodonačelnik SF Artur Klark; predsednica Sirimavo Bandaranaike; politička udovica Mimi Papandreu; supermodeli Kerol Alt i Iman; manekenska zvezda Andrej Pejić i mnogi drugi – izazivali su veliku pažnju javnosti. Bila je glavna urednica brojnih magazina ("M magazin", "Gloria", "Playboy", "Fame") i gost-urednik fashionart magazina "Faar", posvećenog Titu kao pop-ikoni. Autorka je dokumentarne serije "Ko vlada svetom", prikazivane na Trećem kanalu RTS-a, a bila je i učesnik i konsultant mnogih dokumentarnih emisija o kulturi i popularnoj kulturi bivše Jugoslavije. Dosad je objavila dve knjige – "Ženski viteški roman" (politički triler sa stvarnim likovima i događajima) i "Gola elita" (erotsko-socijalni vodič kroz tranzicionu Srbiju). Zahvaljujući stipendiji italijanske vlade, master studije novinarstva pohađala je u Urbinu (Italija), a za vreme studijskog boravka u Njujorku i Vašingtonu bila je na praksi u kultnom svetskom magazinu "Vanity Fair". Danas propusnicu za ulazak u hram novog žurnalizma Conde Nast čuva u kutiji za nakit. O ulozi žena u društvu govorila je u intervjuima za italijanski časopis "Аmica" i francuski "Elle". U njene internacionalne reference spadaju i učešće na Playboy konferenciji na Malti, kao i performans u okviru Škole kreativnog mišljenja "New Moment Ideas Campus" u Piranu (Slovenija), gde je bila predavač i moderator. U poslednje vreme, kao food writer, okupirana je mirisima i ukusima bivše zajedničke države, a sprema serijal o fatalnim Srpkinjama koje su osvojile svet (u prvoj epizodi reč je o Ljubici Otašević). O tome, ali i o drugim fenomenima, piše za "Playboy" i "Elle".

Dip.ing. Ivan Zorić, rodjne u Beogradu 1974 god. Zavrsio je Poljoprivreni Fakulet u Beogradu 2000 god. smer Tehnologija Animalnih proizvoda. Zaposlen u AD Imlek od 2001 god. Nakon pripravnickog staža radio je na pozicijama Zamenik rukovodioca proizvodnje , Supervizor i Tehnolog UHT proizvodnje. Od 2006 god. radi na poziciji Tehnolog za razvoj novih proizvoda.


Nataša Budisavljević je predsednica udruženja Interfest i organizatorka istoimenog festivala vina koji se trinaest godina zaredom održava u Novom Sadu. Interfest festival vina je bio prvi specijalizovani festival u Srbiji međunarodnog karaktera, sa ciljem promocije vina i vinske kulture. Tokom trinaest godina postojanja na Interfestu se predstavilo više stotina vinarija iz celog sveta, a festival je do sad posetilo više od pola miliona ljudi. Organizatorka je i brojnih drugih vinskih dešavanja među kojima je i regionalna konferencija i festival vina i gastronomije Winterfest na Kopaoniku.


Iza Marine Kosanović Stefanović je bezmalo tri decenije profesionalnog života u novinarstvu. Tokom tog perioda , do detalja upoznala kako editorial, tako i business stranu “poslednje avanture duha” ,kako je žurnalistiku svojevremeno definisao njen profesor novinarstva Sergej Lukač. Završila je Fakultet političkih nauka , a karijeru započela u izdavačkoj kući “Politika”,u asopisu “Bazar” gde je radila dugi niz godina kao novinar i urednik. Tekstove je objavljivala i u Studentu, dnevnom listu Politika, asopisima Ana, Pop rock, Rock, E magazin, FAAR… Preko deset godina je bila izvršni orgnaizator “Lica godine” , nacionalnog finala takmičenja The Look of The Year . Autor je imena i koncepta najstarije modne nagrade ,BAZART, koja se i danas dodeljuje na Belgrade Fashion Week-u. Autor je knjige “Naš takozvani život : fenomeni devedesetih”, koja predstavlja svojevrsno svedočanstvo o pomerenoj stvarnosti koju je srpsko društvo živelo tokom poslednje decenije 20.veka. Godine 2004. u estvuje u pokretanju nove izdavačke kuće koju je na srpskom tržištu startovala finsko- holandska medijska kompanija “Sanoma” sa ciljem da u Srbiji lansira svetski poznate licencne magazine. Prvi naslov koji je “Sanoma” lansirala bio je ELLE, najprodavanij modni magazin na svetu, a Marina Kosanović Stefanović - prva glavna i odgovorna urednica srpskog ELLE-a. Četiri godine kasnije iz editorial voda prešla je na business stranu : u izdavačkoj kuci Adria Media Serbia radila je kao direktor izdanja časopisa ELLE, ELLE Dekor , Sensa , Gala Style, National Geographic, Lisa, Mama,Moj stan .. Profesionalno se usavršavala u Londonu , gde je završila MBMC na prestižnom FIPP-u. Radi kao freelance media expert. Uz neosporno uvažavanje digitala, I dalje veruje u magazine. Poslednjih meseci posebno angažovana na pokretanju i pozicioniranju Ženske TV, prvog ženskog kablovskog lifestyle kanala. Majka je dva sina , praktikuje power based hatha yogu.