Odbrojavamo do početka:

PROGRAM

10.30 - Otvaranje konferencije
Ivan Đoković,
Potpredsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam

11.00 - 12.00
Panel 1.
Zaštita potrošača - Think before you buy!
Moderator: Ruža Ristanović, direktorica magazina Diplomacy&Commerce
Milena Damnjanović, Delhaize Serbia
Zorica Džida, Vojvođanska banka
Nevena Praizović, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Marko Stojaković, glavni enolog vinarije “Tikveš”

12.00 - 12.15 / Coffee break

12.15 - 13.15
Ketering za zdravlje - Catering for Health
Ketering za zdravlje je demonstracija kuvanja odnosno priprema keteringa od zdravih namirnica. Kako ugostitelji i kuvari mogu da ponude klijentima hranjive i zdravije izbore koji će zadovoljiti različite prehrambene potrebe.
Moderator: Danijel Koletić, APRIORI WORLD Učesnici:
Krivokapić Karmen, restoran "Arhiv", Novi Sad
Filip Ćirić, restoran "Homa" i "Homa Bistrot", Beograd
Marina Stefanović,  Restoran "Mima's Sit&Fit", Novi Sad
Maja Petrović, autorka bloga  "Vitki gurman" i knjige "Gurmanske veze"
Boris Hengert Bulić, regionalni uzgajivač i prerađivač puževa

13.15 - 14.15
VIP kviz znanja - VIP Food, Wine & Cooking Quiz
Poznate ličnosti se takmiče u edukativnom kvizu u poznavanju vina, namirnica i tehnika kuvanja..
HOST: Jelena Bačić Alimpić, kniževnica i TV lice
Učesnici: poznate ličnosti, dve ekipe od po 2 člana
Žarko Jokanović, scenarista, glumac i pisac
Igor Todorović, modni kreator
Aleksandar Jovanović Meda, glumac
Vesna Čipčić, glumica

14.15 - 15.15
Lunch Simphony
Pauza za ručak uz klasičnu muziku
Muzičari: Nemanja Nikolić i kolege

15.15 - 15.45
Case Study 1.
Moj dragi stomak - My dear belly
Koliko su i zašto dobri probiotici za naše zdravlje
Ivan Zorić, regionalni menadžer Imleka za razvoj novih proizvoda

15.45 - 16.45
Panel 2.
Hrana i događaji - Food&Events
Koliko je hrana bitan deo nekog događaja, koliko se posvećuje pažnje food kornerima na festivalima u regionu i da li kroz hranu promovišemo svoju kulturu?
Moderator: Milan Vučićević, marketing konsultant
Učesnici:
Oleg Misirača, Mikser House, Beograd
Borislav Beljanski, direktor "Festival uličnih svirača", Novi Sad
Nataša Ilić, CEBEF
Biljana Gavrić, Ninamedia
Milan Mumin, Love Hunters
Teodora Miljković, EXIT Festival

16.45 - 17.00 / Coffee break

17.00 - 17.30
Case Study 2 / Summer Wine
Degustacija i prezentacija belih vina Vinarije "Tikveš"
Marko Stojaković, glavni enolog Vinarije "Tikveš"

17.30 - 18.30
Panel 3.
Njegovo veličanstvo srpski penušavac

Move over Grapes: Wine is going Bubbly Degustacija srpskih penušavaca uz profesionalno vođenje sertifikovanog somelijera
Moderator: Igor Luković, urednik magazina Vino&Fino

18.30 - Zatvaranje konferencije

19.00 - 23.00 / ZEZ
Predstavljanje kuhinje restorana Beskraj i muzički nastup grupe DRUM N ZEZ

DISCOVER THE FUTURE OF TASTE

EXPIRIENCE ZONA NA TRAVI POD PLATANIMA U PRELEPOM VRTU RESTORANA BESKRAJ

10.00 - 11.00
Domaća kafa dobrodošlice

10.00 - 12.00
ETNO KUTAK
Svadbeni običaji vojvođanskih Rusina

10:00-18:00
Realizacija ktivnosti projekta:
5. VOJVOĐANSKI ŠVEDSKI STO u organizaciji udruženja Bač u srcu Bačke i podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

12.00 - 13.00
BBQ Show
Priprema američkog roštilja i pizza na najnovijim, specijalizovanim mašinama uz prezentaciju šefa
Romeo Karanović


13.00 - 14.00 / Art Escape
Likovna kolonija na travi
Učesnici: afirmisani i ne afirmisani slikari

14.00 - 15.00
Our way

U toku pauze za ručak domaćice izlažu svoje specijalitete

Food and Wine around the world
Predstavljanje hrane i pića zemalja celog sveta, ambasade, restorani, vinarije, pivare, destilerije, farme, gazdinstva...

19.00 - 23.00 ZEZ
Predstavljanje kuhinje restorana Beskraj i muzički nastup grupe DRUM N ZEZ.

 

 

Učesnici

 

Konferensije : RADA ĐURIĆ, novinarka i TV lice

Galerija

Clipping