Biografije učesnika

 

 

Ruža Ristanović, direktorka magazina Diplomacy&Commerce rođena je u Zenici 1978. godine. Studirala je marketing na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Profesionalnu karijeru je započela u Ministarstvu obrazovanja 2002. na poziciji PR menadžera. Dve godine kasnije prelazi u Roaming Electronics, gde je vodila marketing i komunikacije za brend Samsung. Zajedno sa telko operatorima osmislila je i sprovela kampanju za suzbijanje tržišta nelegalnih telefona u Srbiji pod nazivom „Budi legalan“. U medije prelazi 2007, prvo kao brend menadžer za magazine u kompaniji Ringier, a zatim kao direktor sektora marketinga. Na toj poziciji je vodila marketing, istraživanje tržišta i komunikacije kompletnog portfolija kompanije Ringier Axel Springer u Srbiji, Crnoj Gori i BiH. Za kampanju repozicioniranja nedeljnika NIN 2009. godine je dobila UEPS-ovo srebrno priznanje.

U julu 2011. prelazi u CorD magazin na poziciju izvršnog direktora. Tokom pet godina na toj poziciji razvija portfolio i uspostavlja saradnju sa ambasadama, stranim privrednim komorama, domaćim i međunarodnim institucijama, Vladom Srbije i zemalja u regionu. Sarađivala je sa organizacijama Naled, FIC, AmCham, DSW i drugim.

Istovremeno je pet godina bila član ABC Srbije, organizacije koja se bavi medijskim standardima, gde je kao potpredsednik odbora za medije učestvovala u projektima uvođenja standarda za merenje i analitiku medija, uvođenja Gemius standarda, izrade nacrta Zakona o oglašavanju.

U Color Press Grupu prelazi 2016. godine na mesto direktora magazina Diplomacy&Commerce, sindikacije londonskog The Economista. Najdraži projekti su joj spoj konferencija + specijalno izdanje poput The Economist konferencije i izdanja World In, CSR, Green Serbia, te mnogobrojnih publikacija pod nazivom InFocus, koje se izdaju u saradnji sa privrednim komorama.

Član je Društva Srbije za Odnose sa javnošću (DSOJ) i Srpske asocijacije menadžera (SAM), a predstavlja kompaniju u nemačkoj, švajcarskoj, grčkoj, hrvatskoj, francuskoj, slovenačkoj i italijanskoj privrednoj komori.

U slobodno vreme piše blog o putovanjima i hrani, vodi Facebook stranicu „Život je lep“ i volontira kao komjuniti menadžer pokreta „Gerila baštovani“. Ima mini-maltezera po imenu Mikhail Romanov. Životni moto: just forward, život je lep!

 


 

Jelena Bačić Alimpić rođena je 1969. godine u Novom Sadu. Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad, u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu „Color Press Group“. Od 2002. godine do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu. Autorka je romana bestselera „Ringišpil“ (2010), koji je preveden na makedonski i turski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom“ i dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora. „Ringišpil“ je objavljen i u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji „Dragulji Lagune“, kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna. Njen drugi roman „Pismo gospođe Vilme“ (2012), takođe je postao bestseler i preveden je na makedonski jezik, nagrađen „Zlatnim Hit Liberom“ i proglašen najčitanijom knjigom domaćeg autora u 2012. godini. Od 2014. godine, Jelena Bačić Alimpić ima status slobodnog umetnika. Živi u Novom Sadu, udata je i ima dvoje dece, Marka i Dunju.

 

Filip Ćirić rođen u Pirotu 7.8.1979 god.. Obrazovanje - Srednja Ekonomska i Ugostiteljska škola u Pirotu - Fakultet za poslovno sekretarstvo i menadžment u Sremskoj Mitrovici Radno iskustvo - Restoran "Mali pevac", pomoćnik-mesar - Restoran "Vila 69" - fine dining / pomoćnik-konobara - Restoran "Vila Jelena" - fine dining / konobar - Restoran "Ikiki bar" - Japanska kuhinja / šef - Bistro "Absinthe" - Francuska kuhinja / konobar - Restoran & bar "Sinatra" / šef - Restoran "Eklektika" - fine dining / suvlasnik - Bistro "Iguana" / konobar - Restoran "Na ćosku" / menadžer - Restoran "Homa" - fine dining / suvlasnik

 

Ivan Zorić, rođen je u Beogradu 1974 god. Završio je Poljoprivreni Fakulet u Beogradu 2000 god. smer Tehnologija animalnih proizvoda. Zaposlen je u Imleku od 2001 god. Za 15 godina rada u kompaniji Imlek radio je na različitim pozicijama : Zamenik rukovodioca proizvodnje, supervizora i tehnologa UHT proizvodnje a od 2006 god. radio je na inovacijama i razvoju novih proizovda kao Tehnolog za razvoj novih proizvoda. Od 2016 god. je regionalni menadžer Imleka za razvoj novih proizvoda. Učestvovao je na razvoju velikog broja inovacija koje je kompanija Imlek plasirala na tršiste Srbije i regiona a najznačajnije su u okviru brenda Balans+ gde se izdvaja Balans+ jogurt koji je najpopularniji funkcionalni jogurt u regionu, za koji je klinicki dokazano da ima pozitivan efekat na zdravlje digestivnog sistema i da regulise probavu vec nakon 10 dana konzumiranja. Pored inovacija u okviru Brenda Balans+ značajne inovacije na kojima je radio su i u okviru brenda Moja Kravica: mleko bez laktoze, Moja Kravica gusti jogurt i Grekos grčki tip jogurta.

 

 

 

Milan Vučićević stručnjak je za društvene mreže i komunikacije. Bavi se digitalnim PRom i marketingom. Bloger, kolumnista. Osnivač dva popularna koncepta beogradskih žurki. Bivši profesionalni košarkaš.

 

 

Aleksandar Jovanović rođen je 1989. godine u Beogradu. Diplomirao je glumu na NOVOJ akademiji umetnosti, a masterirao je fizičko pamćenje i scenski pokret. Mentor na master studijama mu je bio Đanluka Barbadori. Pored pozorišnih uloga, Aleksandar se može pohvaliti i udelima u Web-sitkomu, mini serijama, kratkometražnim i drugometražnim filmovima. Takođe se oprobao i u sinhronizacijama kratkometražnih i dugometražnih crtanih filmova i pevanju songova. Pozorišne uloge: Sumnjivo lice, režija: Vojislav Arsić, Crvena: Samoustvo nacije, režija: Vojislav Arsić, Otvorena veza, režija: Đanluka Barbadori, Udaj se muški, režija: Marija Lipkovska, Štucanje, režija: Isidora Goncić, Kosa, režija: Kokan Mladenović, 3, 4, sad, režija: Jelena Bogavac Filmske uloge: Slepi putnik na brodu ludaka, režija: Goran Marković, Saga o tri nevina muškarca, režija: M. Šridar, Panama, režija: Pavle Vučković, Vojna akademija 3, režija: Dejan Zečević

 

Nataša Ilić, v.d. direktora Centra beogradskih festivala – CEBEF, institucije u čijoj su nadležnosti organizacija FEST-a, BEMUS-a, BELEF-a, SOFEST-a, GRADSKI DOČEK NOVE GODINE i mnoge druge manifestacije i događaji od značaja za grad Beograd. Diplomirani ekonomista iz Beograda i Kliring life coutch trener. Nataša je odgovorna, organizovana, analitična; otvorena za sticanje novih znanja i veština; posebno zainteresovana za međuljudske odnose, komunikaciju i medijaciju. Dama koja je timski orijentisana, preduzimljiva, sklona preuzumanju odgovornosti i vođstva, ali nalazi vremena da uživa u kaligrafiji, fotografisanju, pisanju i badmintonu, gde je i licencirani sudija.

 

 

 

 

Milena Damnjanović, diplomirani je inženjer Prehrambene tehnologije, rođena u Beogradu 06.10.1982. godine. Stručno usavršavanje nastavlja na Master studijama Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu na odseku Zaštita životne sredine u poljoprivredi. Ubrzo nakon studija, 2008. godine počinje da radi u kompaniji Delez Srbija na poziciji Tehnologa u Category Management-u. Posle nekog vremena prelazi na mesto Menadžera kvaliteta za privatnu robnu marku gde se bavi razvojem proizvoda privatne robne marke. Paralelno sa tim, zadužena je za definisanje kriterijuma saradnje sa dobavljačima, razvoj i upravljanje sistemom auditiranja dobavljača te saradnjom sa laboratorijama, nacionalnim i međunarodnim institucijama iz oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane.

 

Zorica Džida je svoju karijeru u Vojvođanskoj banci a.d. Novi Sad započela pre 20 godina. Trenutno radi na poziciji Direktor sektora Društveno odgovorno poslovanje. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, gde je stekla zvanje diplomirani ekonomista. Kao direktor sektora Društveno odgovorno poslovanje u Vojvođanskoj banci doprinosi ostvarivanju strateških ciljeva Banke kroz definisanje i implementaciju politike i programa u vezi sa svim segmentima društveno odgovornog poslovanja. Živi i radi u Novom Sadu.

 

Nevena Praizović, samostalni savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, rođena je 1987. godine u Beogradu. Završila je Trinaestu beogradsku gimanziju, a potom je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerizeta u Beogradu. Odmah nakon završetka osnovnih akademskih studija, upisuje master studije iz uže naučne oblasti ekonomija i pravo (ekonomska analiza prava) i stiče zvanje master pravnik. Od 2011. godine radi u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, u Sektoru za zaštitu potrošača. Kao član radne grupe, učestvovala je u pripremi Zakona o zaštiti potrošača i podzakonskih akata iz ove oblasti. Takođe, član je delegacije koja je, u procesu evrointegracija, predstavljala Republiku Srbiju na eksplanatornom i bilateralnom skriningu u Briselu, za Pregovaračko poglavlje 28 - Zaštita potrošača i zdravlja. Kao pravni stručnjak za potrošačko pravo, održala je veliki broj predavanja na temu zaštite prava i interesa potrošača, namenjenih državnim službenicima iz drugih resora i institucija, predstavnicima privrede, kao i potrošačima. Kao član tima IPA Projekta “Razvoj elektronskog poslovanja u Srbiji“, učestvovala je u izradi online platforme (www.e-dukator.rs) namenjenoj e-potrošačima, koji na ovom portalu mogu da se informišu o sigurnosti e-trgovine i njihovim pravima kada kupuju preko interneta.

 

Marko Stojaković je glavni enolog vinarije “Tikveš”. Rođen je u Srbiji, a veći deo života proveo je u Francuskoj gde se školovao. Diplomirao je Agronomiju u Bordou i enologiju u Montpellieru. Otac je dvoje dece. Vodi tim od 15 enologa i više od 150 zaposlenih. Njegova odgovornost je celokopan proces proizvodnje od vinograda do finalnog proizvoda i to za godišnju preradu više od 18 miliona kilograma. Odgovoran je za proizvodnju različitih segmenata vina za koje vinarija Tikveš dobije godišnje više od 50 priznanja za vrhunska vina. Iskustvo u proizvodnji vina stekao je u različitim oblastima u Francuskoj kao što je Rassteau, Margaux i Châteauneuf-du-Pape gde je saradzivao sa Philipom Cambijem. Poslednjih 7 godina otkako je u vinariji Tikveš, svojim internacionalnom iskustvom je pridoneo za razvoj ove vinarije u pristupu i proizvodnji vrhunskih vina. Sve nagrade koje dobijaju Tikvešova vina na najboljim vinskim takmichenjima su potvrda da ovakav pristup omogućava kvalitet koji garantuje proizvod siguran za potrošače.

 

 

Danijel Koletić rođen je u Rijeci, a osnovnu i srednju školu pohađao je u poznatom ljetovalištu Crikvenica, Europskoj destinaciji s najboljom mikroklimom u Europi. Kada govorimo o gastronomiji, Danijel Koletić završio je srednju turističku školu smjer kuhar – konobar. Osvojio je 2 međunarodna priznanja. Autor je nagrađivanih projekata kao što je Top stipendija za top studente, a prvih 7 godina svoje karijere bavi se upravljanjem događaja. Na funkciji direktora potpisuje organizaciju izbora Supermodel Hrvatske, WTA Croatia ladies open, Golf prvenstvo Hrvatske te 37. splitski festival na Prokurativama kao i mnoge druge događaje. Autor je prve televizijske emisije o gastronomiji Nedjeljni ručak te izvršni producent Turbo limach show. Karijeru nastavlja na području odnosa s javnošću i brend menadžmenta, a danas se bavi strateškim komunikacijama povezujući London, Milano, Venezia, Kiev, Istanbul, Doha, zagreb, Mostar i Skopje u urede Apriori World. Utemeljitelj je PROPR konferencije – međunarodne konferencije za odnose s javnošću, PR RAENA studentske konferencije o odnosima s javnošću te Slavonike prve međunarodne konferencije za poljoprivredu koja je ove godine okupila više od 300 sudionika. Autor je brojnih stručnih članaka te član brojnih međunarodnih udruženja i organizacija. Strateški potpisuje više od 300 projekata. Sheisedo, Hipp, Bayer, Pfanner, Europska akademija znanosti i umjetnosti, Barilla, Calcit, Perutnina Ptuj, Waqood, Q post, WESTCO (Westminster councile), EBRD, grad Maribor, Žito Vardar i brojni drugi. Cijelu biografiju možete pročitati na www.aprioriworld.com "Hrana nije samo lijek niti stvar okusa, to je strast koju treba osjetiti kao i ljubav prema čaroliji mirisa i okusa."

 

Žarko Jokanović je rođen 7. maja 1967. godine u Užicu, gde je odrastao sa majkom Slobodankom i bakom Jelom Ðurđić. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kao dečak igrao je u filmu Užička republika, gde je zapamćen po čuvenoj replici: Čiko, je l' sav ovaj lebac tvoj? Jedno vreme aktivno se bavio politikom. Radio je kao scenarista u više TV-projekata: Oralno doba, Zvezde pevaju za njih, Večera kod Laneta i drugim, a autor je i scenarija za TV-serije među kojima su: Džet set, Tajna narandžaste kuće, Mileusnići i Scene na sceni. Napisao je nekoliko drama, od kojih su neke i izvođene u pozorištima širom Srbije: Zgazi me, Kokoške, Igra istine, Čija je moja koža? i dr. Poznat je i po kolumnama u listovima „On“, „Glas“, „Objektiv“, „Blic“, „Politika“ i dr. Autor je prve i zasada jedine monografije o velikom srpskom scenaristi Siniši Paviću: Siniša Pavić, s. r., Beograd 2009. Oženjen je glumicom Milicom Milšom. Imaju sina Antonija.

 

Modni kreator Igor Todorović dobitnik je brojnih nagrada kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a poslednjih pet godina redovan je profesor na Accademia dell Lusso. Rođen je u Beogradu gde je završio dizajn, a potom diplomirao u Rimu na Akademiji za visoku modu. Krajem devedesetih vraća se Srbiju i započinje karijeru kao kreativni direktora i dizajnere brenda obuće Joshua. Od 2002. nalazi se na poziciji modnog urednika Men's Healtha, a nekoliko meseci kasnije priključuje se timu magazina Cosmopolitan kao prvi srpski modni urednik ovog časopisa. Tokom rada u štampanim medijima, dobija i nagradu za najboljeg modnog novinara u Srbiji. Pre osam godina pokreće liniju obuće pod sopstvenim imenom, a paralelno s tim dolazi na mesto glavnog urednika Fashion TV SEE. Početkom tekuće decenije startuje i Atelje Igor Todorović koji se bavi izradom ekskluzivne garderobe. Tri godine kasnije pokreće i drugi brend čiji je naziv Igor, koji je namenjen širokoj modnoj populaciji. Oženjen je i ima ćerku Sofiju.

 

Karmen Krivokapić rođena 10.04.1974. u Baru, vlasnica exluzivnog restorana "Arhiv" u Novom Sadu. Odrasla je u porodici u kojoj se tradicionalno spremala morska kuhinja. Od malih nogu je volela sa mamom i bakom da eksperimentise, kuva..aranzira hranu .. Život je odvodi u Madjarsku i Sloveniju gde upoznaje i sprema njihove specijalitete. Oduševljena njihovom kuhinjom počinje ozbiljnu praksu u ribljem restoranu "Marina" u Izoli kod šefa Iveka. Od tada mašta o tome da ima svoj restoran i kako kažu "pazi šta želiš možda će ti se ostvariti", tako se i njoj želja ostvarila i u oktobru 2014. otvara svoj restoran "Arhiv". Ljubav prema poslu i fantastičan meni koji je sama osmislila, gosti su vrlo brzo prepoznali i zavoleli. Sve te ukuse Mediterana, Istre, Madjarske i Vojvodine spoja u svoje autorske specijalitete začinjene posebnim začinom ljubavi. Pored vrhunskih jela na jelovniku se našla i njena čuvena Karmelada. Gosti su ovaj specijalitet sami izvojili i tako je nastao novi brend na našem tržištu koji uskoro izlazi u prodaju. Karmelada je džem od crvenog luka koji je odličan dodatak jelima od mesa, salatama i sirevima. Njen neobičan ikus osvaja čak i one koji ne vole slatko slane kombinacije.

 

Marina Stefanovic, rođena je 15.07.1982. u Novom Sadu. Za sebe voli da kaže da je prava Bačkulja, i to ona autonomna, generacijama unazad … kako glasom i naglaskom tako i stasom. Odrasla pored Dunava, uz tatu sportistu – veslača , poznatog novosadskog Olimpijca uz sport i igru ali i domaću hranu bake Nane koja je razmazila ‘’kašikom’’ ali kako ona kaže i od’ranila pa tako i hrana koju kuva u svojoj romantičnoj gastro ‘’shabby chic’’ oazi neodoljivo podseća na onu bakinu , iz koje su uvek mirisali domaći kolači stim što su u njenoj izvedbi pre svega zdrvi i nutricionistički izbalansirani. Ovakav prostor osmislila je jedna romantična duša, verujući u svoj san, koji je ovim putem i ostvarila. Sam naziv, ali i bogat meni, stavlja akcenat na zdravu ishranu i ishranu za sportiste dok sa druge strane, velike porcije te ukusne hrane Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.  Hrana koju Mima kuva, ne spada ni pod jednu dijetu, režim ishrane niti života. Ona ne diktira pravila i ne izgladnjuje svoje goste te ih ni ne ostavlja praznih stomaka. Fit & Sit je mesto inspirisano dugogodišnjom borbom sa samom sobom, izgovorima, Vojvođanskom genetikom, hroničnom bolešću, ljubavlju prema hrani, i svim onim slatkim uzicima bez kojih život ne bi imao i svoje svetle strane. Akcenat je na večitom problemu kako pojesti ali i kako potrošiti ... ali ni slučajno sebi uskraćivati, gde vlasnica ovog restorančića, Mima, student Fakulteta za sport i turizam, mama, domaćica, zaposlena žena, rekreativni sportista, a pre svega jedna obična žena sa svim onim ''struk-bokovi-zadnjica'' problemčićima nesebično deli svoja iskustva i fit gastro maštarije sprovodi u delo , pa na taj način ne menja drugima svest već motiviše da svako spram svojih mogućnosti pronađe malčice vremena i osvrne se oko sebe , i zaviri unutar sebe ...vrati se prirodi i uzme od nje ono najbolje sto mu ona nudi i pruža, a kod nas u restoranu to može dobiti i u vidu gotovog proizvoda bilo da li je ketering u pitanju, doručak, ručak pa i neka varijanta zdrave večere.

 

 

Vesna Čipčić rođena 1954. godine u Beogradu, a odrasla je u Kikindi. Diplomirala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića 1977. godine. Njeni roditelji su bili prosvetni radnici i njena velika podrška. Bila je član Pozorišta na Terazijama u periodu od 1975 - 1979, a od 1979. je član BDP. Gostovala je u više predstava Narodnog pozorišta i JDP-a. Ostvarila je zapažene uloge u velikom broju predstava, filmova, TV drama i serija. Veliku popularnost stekla je ulogom Vesne Šurdilović u TV seriji "Vruć vetar" iz 1980. godine. Veoma zapažene uloge ostvarila je i u filmovima “Pop Ćira i Pop Spira”, “Žikina dinastija” i “Tri karte za Holivud”, U svom matičnom pozorištu, BDP, igrala je u predstavama „Dugo putovanje u Jevropu“, „Vrag ne spava“, „Harold i Mod“, „Oskar i mama Roz“, „Frederiko“ i dr. Jedna je od retkih srpskih glumica koja je sarađivala sa Piterom Justinovim i Paolom Mađelijem. Bila je udata za glumca Aleksandra Alača, i s njim ima ćerku Anju Alač i sina Ivana (Vanju).

 

 

Igor Luković je po obrazovanju profesor književnosti i novinar, a po zvanju vinski kritičar, degustator, eno-gastro publicista, predavač, ali i somelijer. Po funkcijama urednik magazina Wine & Fine, predsednik Udruženja somelijera Vojvodine, predsednik Upravnog odbora Udruženja somelijera Srbije …

 

Borislav Beljanski (rođen 29.06.1949), profesor geografije, radnik u kulturi, osnivač Umetničke asocijacije Inbox i mnogih novosadskih festivala, generalni direktor Festivala uličnih svirača, istraživač u oblasti kulturnog turizma, lokalnog razvoja i interkulturalnog dijaloga sa značajnim iskustvom u upravljanju evropskim projektima i projektima međunarodne saradnje.

 

Misirača Oleg rođen je 5.oktobra 1988.godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku za menadžmet i pordukciju pozorišta, radija i kulture. Producent i osnivač raznih kulturnih manifestacija i festivala. Na čvorištu kreativnih susreta, kakav je upravo Mikser house, radi od 2014.godine na poziciji event manadžera. Najznačaniji projekti koje je radio, a odnose se na prezentaciju hrane su: Mikser festival, Mikser food market, Balkan cheese festival, Savamala coffee festival, Festival novih perspektiva, Mikser design market…

 

Romeo Karanović je rođen 11.05.1962 u Vršcu. Vlasnik je salona „Kuhinja na otvorenom“ u Novom Sadu. Salon je jedinstven zbog velikog izbora roštilja, sačeva, kotlića, kotlovina, ražnjeva, talandara...Takođe poseduje i online prodaju preko internet prodavnice www.VremeJeNovac.rs Od 2015 godine Romeo organizuje „Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača“ na Stražilovu kod Sremskih Karlovaca. Ova velika gastronomska manifestacija sa takmičarima iz svih republika bivše Jugoslavije ima žiri koji organizuje Kulinarska Federacija Srbije, a na takmičenje se prijavljuju najbolji restorani Novog Sada i Beograda. Od 2016. godine Romeova firma je jedini uvoznik najpoznatijeg svetskog proizvođača roštilja Weber (USA) i distributer drugih velikih svetskih BBQ brendova (Primo, Jamie Oliver...). Od 2017. Romeo je pokretač Grill Akademije koja kroz jednodnevne kurseve obučava zainteresovane amatere i profesionalce američkom načinu roštiljanja (zatvoreni poklopac) na roštiljima ćumur/briket i roštiljima na gas/plin. Gostovanjem na raznim medijima i događajima promovišem barbecue kao pandan srpskom roštilju. Romeo Karanović živi u Novom Sadu, oženjen je i ima četvoro dece.