Biografije učesnika

 

Ivan Đoković je rođen 1981. godine u Beogradu. Maturirao je u XIV Beogradskoj gimnaziji. Fakultetsku diplomu stiče na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru za međunarodno pravo i međunarodne odnose. U toku 2005. godine, obavlja funkciju asistenta Generalnog sekretara Komore italijansko, srpsko, crnogorskih privrednika. Od 2006. do 2008. godine, pripravnik je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Od 2009. do 2010. godine, advokatski je pripravnik u Advokatskoj kancelariji advokata Predraga M. Kilibarde u Beogradu. Nakon položenog Pravosudnog ispita, obavljao je funkciju sekretara banke ,,UNIVERZAL BANKA AD” iz Beograda, u periodu od 2010. do 2013. godine. Bio je zaposlen kao specijalista za pravne poslove u kompaniji ,,South Stream d.o.o.” iz Novog Sada, od 2013. do 2016. godine. Godine 2016. dolazi na čelo Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ujedno i kao potpredsednik Pokrajinske vlade. Član je Nadzornog odbora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a bio je i član Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Na Vojnoj Akademiji u Beogradu, u Školi za rezervne oficire, stekao je čin potporučnika Vojske Srbije u rezervi - rod Pešadija. Sekretar je Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini.

Nikola Stanišić rođen je 06.12.1992. Završio je gimnaziju u Novom Sadu i IT Akademiju, smer e-business i marketing. Radi u porodičnoj kompaniji “Stanišić Bio” na brendiranju novih proizvoda i otvaranju novih tržišta.

Karmen Krivokapić rođena 10.04.1974. u Baru, vlasnica exluzivnog restorana "Arhiv" u Novom Sadu. Odrasla je u porodici u kojoj se tradicionalno spremala morska kuhinja. Od malih nogu je volela sa mamom i bakom da eksperimentise, kuva..aranzira hranu .. Život je odvodi u Madjarsku i Sloveniju gde upoznaje i sprema njihove specijalitete. Oduševljena njihovom kuhinjom počinje ozbiljnu praksu u ribljem restoranu "Marina" u Izoli kod šefa Iveka. Od tada mašta o tome da ima svoj restoran i kako kažu "pazi šta želiš možda će ti se ostvariti", tako se i njoj želja ostvarila i u oktobru 2014. otvara svoj restoran "Arhiv". Ljubav prema poslu i fantastičan meni koji je sama osmislila, gosti su vrlo brzo prepoznali i zavoleli. Sve te ukuse Mediterana, Istre, Madjarske i Vojvodine spoja u svoje autorske specijalitete začinjene posebnim začinom ljubavi. Pored vrhunskih jela na jelovniku se našla i njena čuvena Karmelada. Gosti su ovaj specijalitet sami izvojili i tako je nastao novi brend na našem tržištu koji uskoro izlazi u prodaju. Karmelada je džem od crvenog luka koji je odličan dodatak jelima od mesa, salatama i sirevima. Njen neobičan ikus osvaja čak i one koji ne vole slatko slane kombinacije.

Danijel Koletić rođen je u Rijeci, a osnovnu i srednju školu pohađao je u poznatom ljetovalištu u Crikvenici, europskoj destinaciji s najboljom mikroklimom u Europi. Kada govorimo o gastronomiji, Danijel Koletić završio je srednju turističku školu, smjer kuhar – konobar. Osvojio je dva međunarodna priznanja. Autor je nagrađivanih projekata kao što je Top stipendija za top studente, a prvih sedam godina svoje karijere bavi se upravljanjem događaja. Na funkciji direktora potpisuje organizaciju izbora Supermodel Hrvatske, WTA Croatia Ladies Open, Golf prvenstvo Hrvatske te 37. Splitski festival na Prokurativama kao i mnoge druge događaje. Autor je prve televizijske emisije o gastronomiji Nedjeljni ručak te izvršni producent Turbo Limach Show-a. Karijeru nastavlja na području odnosa s javnošću i brend menadžmenta, a danas se bavi strateškim komunikacijama povezujući London, Milano, Veneciju, Kijev, Istanbul, Dohu, Zagreb, Mostar i Skopje u mrežu ureda pod nazivom Apriori World. Utemeljitelj je PRO PR konferencije – međunarodne konferencije za odnose s javnošću te Slavonike – prve međunarodne konferencije za poljoprivredu koja godišnje okupi više od 300 sudionika. Autor je brojnih stručnih članaka te član brojnih međunarodnih udruženja i organizacija. Strateški potpisuje više od 300 projekata. Shiseido, Hipp, Bayer, Pfanner, Europska akademija za znanost i umjetnost, Barilla, Calcit, Perutnina Ptuj, Waqood, Q post, WESTCO (Westminster councile), EBRD, Grad Maribor, Žito Vardar i brojni drugi. Cijelu biografiju možete pročitati na www.aprioriworld.com. ''Hrana nije samo lijek niti stvar okusa, to je strast koju treba osjetiti kao i ljubav prema čaroliji mirisa i okusa.''

Maja Petrović je po zanimanju ekonomista (projektni menadžer) a iz hobija se interesuje za nutricionizam i kulinarstvo više od 15 godina. Iz ove velike ljubavi nastao je i blog „Vitki Gurman“ koji nakon manje od 2 godine postojanja, dobio nagradu za najbolji sajt u kategoriji blog za 2013. godinu. „Vitki Gurman“ pomaže ljudima da nauče kako da izađu iz čarobnog kruga loših navika i instant rešenja i vide da je svet zdrave ishrane i kulinarstva lep, raznovrstan, zanimljiv- i ne oduzima puno vremena. Veruje u to da zdrava hrana ne može da bude bezukusna i da je potrebno da se vratimo onome što smo jeli pre nego što smo dobili kompanije i TV reklame – i veruje samo istoriji i tome šta su ljudi kao vrsta jeli milenijumima pa su joj na „crnoj listi“ i ograničenja vezana za upotrebu prirodnih masti, holesterolski mitovi kojima smo bombardovani poslednjih par decenija i forsiranje industrijskih prerađavina kao zdrave hrane (biljna ulja, margrini, obezmašćeni proizvodi, prerađene žitarice). Zalaže se za poboljšanje menija u obdaništima i školama, jer smatra da u svetu zdrave ishrane navike koje formiramo u detinjstvu budu presudne u odrasloj dobi i u mnogo čemu olakšavaju posao. I smatra da nutricionistička znanja ne smeju da budu ekskluziva kojom se bavi samo mala grupica ljudi – već da osnove nutricionizma treba hitno uvesti u škole kao deo obaveznog obrazovnog programa. Njen moto je: „Svi jedemo i svi moramo da znamo šta, kako i zašto“. Pošto je aktivista u duši i misija bloga je da zdravi ljudi nauče osnove nutricionizma sami za sebe i ne potpadaju upod uticaj rekama – zaklela se da nikada neće završiti nutricionizam i dati nekome dijetu u ruke. Po opredeljenju je umereni LCHF-ovac (Low Carb High Fat ishrana) ali ne smatra da za sve ljude važe ista pravila i da je prirodna i neprerađena hrana prioritet, dok su sve ostalo lični izbori kojima ne voli previše da se bavi.

Dušica Spasić je srpska voditeljka. Smatraju je jednom od najlepših osoba domaće javnosti. Rođena je 24. marta 1981. godine u Beogradu, gde i živi. 2003. godine je došla na audiciju za voditelje koju je raspisao RTS. Uprkos velikom broju prijavljenih, Dušica je prošla sedam izbornih krugova i našla se u informativnoj redakciji. Tri godine kasnije je počela da vodi Jutarnji program RTS-a.

Marina Jablanov Stojanović je novinarka/urednica u revijalnim izdanjima novosadskog lista „Dnevnik“ Zavirivši u čaroban kuhinjski prostor, osetila sam se kao alhemičar u laboratoriji, s tim da nisam od olova pravila zlato ili tragala da za kamenom mudrosti, nego sam pokušavala da od nekoliko običnih sastojka napravim jelo koje će nahraniti i dušu i telo… Nekad mi je to uspelo iz prve, a nekad iz više pokušaja… Ovu moju ljubav sam uspela i profesionalno da ostvarim radeći dugi niz godina u kulinarskom dodatku „Nedeljni ručak“ novosadskog lista Dnevnik. Moj upliv u carstvo gastronomije je bio i poseban dodatak „Kulinarije” u emisiji „Balkanorama” koja se emitovala na Novosadskoj TV i lokalnim stancama Vojvodine. A svoje kulinarske maštarije i eksperimente delim i na svom blogu mariniranje.rs

Master šef Uroš Urošević jedan je od najcenjenijih srpskih kuvara koji godinama unazad ulaže velike napore u razvoj domaćeg kulinarstva i njegovu promociju u inostranstvu. Urošević je prvi kuvar iz Srbije koji je primljen u najelitnije kulinarsko udruženje – Svetsko društvo master šefova iz Londona, koje je zahvaljujući brojnim zaslugama, aktivnostima i uvaženim članovima izborilo je titulu najprestižnije i vodeće internacionalne asocijacije šefova. U svojoj karijeri, na više od dvadesetak takmičenja kuvara bio je član žirija kao međunarodni gastronomski sudija sa licencom WACS (Svetska asocijacija kuvara). Pored toga, pocasni je clan udruzenja ACEEA iz Rumunije, nosilac priznanja Majstor Kuhar koje dodeljuje Savez kuvara Mediteranskih I Evropskih regija, pocasni clan Euro-šefova Portugal, I nosilac počasne lente Asocijacije kuvara Kazakhstana. Ucestvuje kao ocenjivac na prestiznom medjunarodnom institutu za ocenjivanje kvaliteta prehrambenih proizvoda ITQI iz Brisela. U toku svoje profesionalne karijere radio je u vise hotela i restorana, te je stekao iskustvo na svim radnim pozicijama, a danas je rukovodilac za odnose sa Horeca kupcima, kompanije METRO Cash & Carry. Prethodno je u istoj komapaniji bio rukovodilac Horeca Centra, najsavremenijeg centra za edukaciju i unapređenje ugostiteljstva u ovom delu Evrope, koji je početkom 2013 godine otvoren u Beogradu.

Igor Belošević je iskustvo sticao na mnogim mestima upisanim u "mapu dobre hrane u Beograda" . Od restorana "Tikas", rezidencija kanadaske i britanske ambasade, Vlade i Skupštine Srbije, do restorana "Trpeza" (sada "Id" ), "Radmilovac" i "Iguana". Inače, sa samo 19 godina znanje i veštine je unapredio u "Grand Hotelu" u Portorožu (hotel lanca "Kempinski" sa pet zvedica). U poslednjih nekoliko godina, kao što je i prasa u svetu, u restoranima je prisutan od početka, od postavljanja jelovmika i kuhinje. Kuvarskim rečnikom rečeno, tako je "otvorio" kuhinje Vinarije "Podrum", restoran "Džeri" na Dedinju, "1905" sada "Salon1905" i "Grafičar" na Senjaku. Pored toga, bio je u timu kuvara hotela "Square Nine" na otvaranju ovog renomiranog mesta poznatog po odličnoj kuhinji. Igor je danas ponosni vlasnik i Executive Chef restorana "Avala" (čuvena Avaliva ) u Beogradu gde polako i uspešno vraća strai sjaj nadaleko poznatom restoranu koji godinama nije radio.

Svetlana Kostić, menadžerka marketinga i komunikacija u kompaniji MK Resort, rođena je 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je menadžment u hotelijerstvu na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu i iza sebe ima skoro 15 godina iskustva u turizmu, profilišući se pri tome posebno za marketing i komunikacije u hotelskom biznisu. Karijeru je započela u domenu gradskih hotela, nekadašnjeg luksuznog hotela Admiral, a ubrzo nakon toga i Life Design hotela u Beogradu. Privremeni izlazak iz hotelske sfere, doneo joj je dragoceno iskustvo na polju industrijskog marketinga. U poslednjih osam godina Svetlana je deo MK sistema, gde je zahvaljujući svom kreativnom izražaju, inicijativama i posvećenosti, doprinela da MK Resort dospe do prepoznatljivog brenda i jednog od lidera u hotelskom biznisu i van okvira domaćeg turizma. Veliko iskustvo doneli su joj brojni projekti na Kopaoniku, od organizacije događaja kakvi su Ski Opening Kopaonik, muzički festvali (Music Week Festival, Snow Kop Fest, Kopaonik Open Summer), preko destinacijskog marketinga i valorizacije brojnih potencijala destinacije, posebno letnjih sadržaja i ponude, do širenja poslovanja i van Kopaonika. Srazmerno rastu hotelskog biznisa, angažovana je i na drugim akvizicijama hotelskog segmenta MK Grupe. Svetlana je deo projektnog tima u pre-opening i opening fazi poslovanja prvog Sheraton Hotela u Srbiji, u Novom Sadu. Dobitnik je priznanja za marketing menadžera godine na XII Forumu hotelijera.

 

Olivera Balašević je direktor Salayke, vodeće produkcijske kompanije u jugoistočnoj Evropi. Diplomirala je sport i fizičku kulturu na Univerzitetu u Novom Sadu i provela rani deo karijere kao profesor u novosadskoj Gimnaziji. Od osnivanja porodične produkcijske kompanije Salayka, zadužena je za velika dostignuća u pogledu muzičke, koncertne, pozorišne, filmske i TV produkcije. Zaslužna je za uvođenje inovativnog koncepta zaštite autorskih prava na poslednjem Salaykinom ftlmskom i TV projektu “Kao rani mraz”, što je predstavljalo značajno dostignuće u pristupu zaštite autorkih prava u regionu. Njena opredeljenost humanitrnom radu i društveno odgovornim aktivnostima stavila je u prvi plan značajnih humanitarnih akcija u Srbiji i zemljama bivše SFRJ u poslednjih 20 godina, od kojih su neke realizovane u bliskoj saradnji sa UNHCR i drugim značajnim partnerima. Udata, majka troje dece i posvećena baka dvoje unuka.

Milan Simić u proteklih 5 godina koliko je u vinariji Tikveš, unapredio je komunikaciju prema kupcima i sa mnogo ljubavi koju gaji prema vinu podigao nivo percepcije o piću bogova. Danas je važno znati koje se vino konzumira uz koju hranu, kako prepoznati kvalitet i izabrati najbolje iz ponude, biti prisutan na mnogim tačkama u svetu i osvojiti tržište. Milan i Tikveš vino su postali nerazdvojni sedam dana nedeljno.

Davor Šišović novinar je dnevnog lista Glas Istre iz Pule, rođen 1965. godine. Živi i radi u Pazinu. U profesionalnom novinarskom radu specijalizirao je teme vezane uz poljoprivredu te tradicijsku i modernu enogastronomiju. Kvalificirani je senzorni analitičar te stalni član ocjenjivačkih žirija na Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu, međunarodnom sajmu kobasica „S klobasicom u Europu“ u Svetom Petru u Šumi, Festivalu istarskih maneštri u Gračišću te Festivalu istarske supe u Rovinjskom Selu, a sudjelovao je i u brojnim međunarodnim ocjenjivanjima vina, rakija, sira, kruha i tradicijskih jela. Na najvećem hrvatskom sajmu vina Vinistra u Poreču vodi radionice sljubljivanja vina i hrane. Vinski je kritičar te u Glasu Istre u svojoj redovitoj novinskoj rubrici „Vino s potpisom“ predstavlja istarske vinare i njihova vina. Redovito prati događanja na regionalnoj i međunarodnoj vinskoj sceni, a posebno važnim smatra svoj doprinos praćenju i komentiranju slovenske zabrane istarskog terana koja je bila na snazi od 2013. do 2017. godine. Sudjelovao je i sudjeluje u stručnim timovima za zaštitu tradicijskih istarskih proizvoda (istarski pršut, istarsko maslinovo ulje, pazinski cukerančić, meso istarskog goveda, istarski ovčji sir, istarska kobasica) nacionalnim i europskim oznakama izvornosti i geografskog podrijetla, te za registraciju umijeća proizvodnje tih proizvoda kao nematerijalnih kulturnih dobara.

Goran Kovačević je generalni direktor hotela Square Nine u Beogradu, koji je od 2013 –te deo “Leading Hotels of the World” grupacije I direktor firme Fresh Square koja se bavi proizvodnjom hrane I gotovih jela kao I uslugama keteringa na nivou srbije. Karijeru je poceo na Kipru 1998 godine kao Food and Beverage trainee I za tri godine provedene u toj zemlji prosao je sva odeljena hotela. Po povratku sa kipra odlazi za London gde provodi 11 godina radeci u jednim od najboljih hotela u Londonu, kao I za jednu od najvecih Contract Catering kompanija u Velikoj Britaniji, Elior UK. Po povratku u Srbiju, deo je tima koji otvara jedan od najboljih hotela na nasim prostorima I postavlja kompletnu F&B operaciju. 2013 postaje generalni direktor hotela, a vec 2015 u sklopu kompanije K-Hotels osniva Fresh Square I trenutno rukovodi sa obe firme. Paralelno gostuje kao predavac na Visokoj Hotelijerskoj skoli U beogradu. Srednju skolu zavrsio je u Beogradu, Diplomirao na Visokoj hotelijerskoj skoli u Beogradu 2000-te godine, a 2012 magistrira na London School of Commerce.

 

 

 

 

H. E. Alona Fisher-Kamm Ambassador of the State of Israel to the Republic of Serbia and non-resident Ambassador to Montenegro Dr. Alona Fisher-Kamm is a career diplomat with more than 25 years of experience in the Ministry of Foreign Affairs in Jerusalem. Her first post was in Buenos Aires from 1992 to 1995 in the Culture, Media and Public Diplomacy Department. She has also served as the First Secretary in the Latin American Department from 1995 to 1998 as well as the Media Adviser and Spokesperson in the Embassy of Israel to Paris from 1998 to 2002. From 2002 to 2004 Mrs. Fisher-Kamm was Deputy Director in the Multilateral Peace Talks Department and later the Deputy Chief of Mission in Madrid from 2004 to 2008. From 2009 to 2016 she was in charge of Training Bureau at the Ministry in Jerusalem preparing young Israeli diplomats for their future missions abroad. She was also a Senior Fellow at the Richard and Rhoda Goldman Fund in the Hartog School at the Tel Aviv University conducting a research on innovation in the Public Sector from 2014 to 2015. Prior to that, Mrs. Fisher-Kamm was a fellow at the Forum for Liberal Nationalism in the Menachem Begin Heritage Center in Jerusalem from 2013 to 2014. Dr. Fisher-Kamm has a PhD. in political science from the Tel Aviv University. She completed her Master’s and Bachelor’s degree from the Tel Aviv University with honors. Mrs. Fisher-Kamm speaks Hebrew, English, French and Spanish. Born in Tel Aviv, she is married with four children.

Branislav Sekulić Rođen je u Vrbasu, 29.03.1985. godine je završio srednju medicinsku školu u Novom Sadu. Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Radio u struci, na poslovima distrbucije gasa u firmi „Vrbas-gas“, od 2012 do 2014. Kao pomoćnik predsednika opštine Mali Iđoš, od 2014. do 2016. U firmi JVP Vode Vojvodine obavljao poslove Organizatora u odeljenju za finansije, od 2016. direktor i osnivač firme za preradu voća i povrća „Vrtlari doo Mali Iđoš“.

Ksenija Perčić je direktor prodaje i marketinga, kao i suvlasnik firme Suncokret. U Suncokretu je počela da radi krajem 2010. godine kao marketing menadžer, nakon završenih studija iz odnosa s javnošću. Na poziciju direktora prodaje i marketinga je došla 2017. godine i zadužena je za razvoj prodajne strategije kako na tržištu Srbije tako i na inostranom tržištu. Suncokret je porodična firma koju je osnovao Ksenijin otac Ivan Perčić, davne 1989. godine i koja se bavi proizvodnjom organskih, bez glutenskih i veganskih proizvoda.

Nenad Moslavac leads Impact Hub Belgrade in the role of Co-founder and Director forging strategic partnerships and managing finances. Impact Hub Belgrade, where for-profit enterprises work & grow to solve essential problems, is part of the fastest growing global movement where the future of business is prototyped in 100+ locations in 60+ countries in the world. Nenad works with partners, angel investors and selected start-ups performing business development and impact at a strategic level. With more than 15 years of experience in project and team design, organization’s strategic planning, and evaluation services to bilateral and multilateral organizations, Nenad has been focusing on enabling market-based and driven businesses and startups to truly drive the growth of economy. He is particularly skilled in connecting and leveraging on local and international networks and angel investment opportunities. Holds a MSc Degree in Sustainable Development from University of London, and a BA from Arizona State University. Nenad is a citizen of the World and completely fluent in the cultures across the continents committed to change with local and global impact.

Marijana Simić je Projektni menadžer sa međunarodnim iskustvom u razvoju i implementaciji projekata društveno-ekonomskog razvoja u Evropi, Africi i na Bliskom istoku. Njena specijalizacija je razvoj projekatnih dokumenata, izgradnja kapaciteta i uključivanje stejkholdera. Takođe je iskusna preduzetnica i konsultantkinja u oblasti rasta i razvoja startapova i malih i srednjih preduzeća. Njene oblasti interesovanja uključuju inovativne biznis modele i koncepte za podršku poslovanju, zapošljavanje i zapošljivost mladih i socijalno preduzetništvo. Tečno govori engleski, nemački i španski jezik i volontira na projektima u oblasti razvoja demokratije i pluralizma, kao i zaštite žena i dece žrtava nasilja u porodici.

EYCK Zimmer isan award-winning chef. He was awarded the Chef of the Year in Great Britain 2006 and the Chef of the Year in Portugal 2008. He worked in a number of well-known hotels in Europe, Palasthotel (East Berlin), Grand Hotel Regina in Switzerland, The Dorchester, The Berkeley, The Lanesborough , Claridge's & The Ritz all in London , Choupana Hills in Madeira - Portugaland the Lowry Hotel in Manchester, UK. Andel's . From 2010 to 2014 he held the position of Chef de Cuisine at the Hong Kong Jockey Clubs Derby Restaurant from 2010 to 2014. Eyck returned 2014 in the capacity of Culinary Director to the andels hotel Berlin with its skykitchen restaurant, gaining 1* Michelin the same year. After that he was the Chef de Cuisine at the famous Adlon in Berlin Germany for a short period of time. Currently he is the Culinary Director at the Square Nine Hotel in Belgrade Serbia, a small luxury five star hotel and member of the Leading Hotels of the World. The French Republic awarded Eyck on the 21 July 2014 Ordre du Mérite Agricole (The Order of Agricultural Merit) for his contribution to French gastronomy.

Ekrem Dupanović je izdavač i glavni urednik portala Media Markting. Prvih 15 godina radio sam u ekonomsko-propagandnom programu Radio-Sarajeva (1970-1985), onda sam prešao u marketing agenciju OSSA u kojoj sam pet godina vodio tim za sportski marketing. Godine 1990 imenovan sam za direktora jugoslovensko-švicarske marketing agencije IMS/STUDIO 6 Yugoslavia, a nakon tri godine osnivam svoju agenciju Futura sa sjedištem u Sarajevu. Godine 2011. pokrećem portal Media Marketing, danas najrelevantniji medij komunikacijske industrije Adriatic regije.

Dragana Ferlinc je vlasnica firme EuroCatering koja uspešno posluje i dalje je na vrhu ugostiteljstva na tržištu Srbije. Dragana Ferlinc i njena kompanija EuroCatering g tokom ovih 14 godina poslovanja stekli su besprekoran renome, ali i ušli u anale po logističkim rekordima koje su postigli. Kada je započela svoj biznis, ketering kao oblast poslovanja skoro da nije postojao. Eurocatering je prvi dobio šifru keteringa u Srbiji. Malo je velikih i značajnih događaja U Srbiji tokom kojih za gastronomski deo nije bio zadužen EuroCatering . Do sada su poslužili najvažnije ličnosti i kompanije srpske privrede i politike kao i mnoge ambasade, svetski poznate ličnosti i muzičke grupe. Kada su Rolling Stonsi, Sting, Duran Duran, Pol Enka, Joe Cocker , Rijana, Bili Ajdol, Džipsi Kingsi, Santana, Jenifer Lopez, Rejf Fajns, Džerard Batler, Amy Winehouse, Brian Ferry došli prvi put u Srbiju, sigurno nisu znali šta je to EuroCatering . Sada i ime ove kompanije, kao i njenu vlasnicu Draganu Ferlinc znaju dobro. Dragana Ferlinc ovu čast je zaslužila predanošću i profesionalnošću i savršenim ukusima hrane koje izlaze iz njene kuhinje. Dragana Ferlinc ušla je u anale kad je u jednoj noći za Montenegrian Grand Prix CLASS 1, koji je organizovala ruska kompanija Mirax uz pomoć 60 konobara, 10 kuvara, 20 pomoćnika i supervizora, s dva autobusa, jednim šleperom, dve hladnjače i kompletnom kuhinjom koja je uključivala stolove i stolice isporučila posluženje koje je fasciniralo sedamstotina ruskih oligarha puna tri dana. O tom posluženju se i danas priča. Rekord, kad je u jednom danu poslužila četiri hiljade zvanica na četiri različite lokacije u Beogradu, doneo joj je status jedne od sto najuticajnijih poslovnih žena u Srbiji i priznanje „Planeta biznis“. Dragana Ferlinc stalno istražuje nove kuhinje i ukuseiI stalno ide u korak sa najnovijim trendovima u svetu gastronomije. Diplomirani je ekonomista za turizam. Vegetarijanac je. Bavi se pasionirano ronjenjem, jahanjem, golfom, jogom, salsom i još mnogim sportovima. Govori engleski i italijanski i trenutno redovno uči nemački.

I am Davor (Dave) Pančevski and welcome to my piece of paradise. I started baking and cooking a long time ago but gradually it blossomed into something that has become a huge part of my life. All the dishes are inspired by my grandmother’s and my mother’s recipes, takeouts, or just whatever I find in the fridge. Using simple, fresh ingredients, it’s possible to create a delicious, sophisticated and quick dish for you and your family.

Miroslav Božin je rođen 17.maja 1952. godine u Staparu. Studirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Radio kao novinar u Radio Subotici, zatim kao dopisnik Dnevnika iz Subotice. U Redakciji Dnevnika u Novom Sadu bio ekonomski i skupštinski komentator (iz savezne, republičke i pokrajinske skupštine) i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika. Napravio dve radio stanice u Novom Sadu: Pan radio i Radio Sajam u kojima je u kraćem periodu bio glavni i odgovorni urednik. Bio dopisnik Tanjuga iz Subotice, a pisao je o gastronomiji u Plejboju, izdanju za Srbiju i CG. Na Radio Novom sadu emitovan mu radio serijal od 52 epizode "Salaši za Vas". Bio izvšni direktor marketinga Novosadskog sajma i prvi direktor Kongresnog centra "Master" Novosadskog sajma. Organizovao niz promocija, uveo više sajmova u sajamski repertoar i bio organizator "Šunka festa". Kratko vreme je bio v.d. direktora Turističke organizacije Grada Sombora. Autor je TV serijala od 52 epizode "Čarde na Dunavu". Napisao više turističkih i gastronomskih vodiča među kojima su "Čarde na Dunavu" i najnoviji - "Salaši za Vas".

Slobodan Stefanović je jedan od vodećih glumaca mjuzikla u Srbiji. Prvak je Pozorišta na Terazijama u Beogradu. Posle završene Karlovačke gimnazije u Sremskim Karlovcima, upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, zatim se seli iz rodnog Novog Sada u Beograd i tamo započinje karijeru. Do sada je odigrao veliki broj pozorišnih i televizijskih uloga, za koje je nagrađen mnogim nagradama od kojih su najznačajnije nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru („Zona Zamfirova“), Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo za 2017. godinu („Fantom iz Opere“), višestruki je dobitnik Godišnje nagrade Pozorišta na Terazijama („Producenti“, „Kabare“, „Fantom iz opere“). Usavršavao se u USA, sinhronizovao je značajan broj crtanih filmova, autor je i voditelj kulinarske emisije „Mr. Kitchen“.

Vujadin Vujadinović, 1975 godište, rođen u Kragujevcu, po zanimanju menadžer hotelijerstva i magistar ekonomije. Predsednik sam HoReCa asocijacije Kragujevac i menadžer Kulinarske federacije Srbije. Organizator sam gastronomskih festivala poput KGastro fest - International junior culinary challenge, Beogradski festival slatkiša, poslastica i sokova, Sajam čokolade, kafe i toplih napitaka, GastroMAK International culinary cup, Gastro Serbia cup - Novi Sad i (još uvek u projektnoj fazi) Festival hrane i pića - International chef masters cup u Vrnjačkoj banji.

Mirko Veselinović je predsednik upravnog odbora klastera "Vojvodjanski Dućan" i suvlasnik i osnivač Opšte zemljoradničke zadruge "Benišek-Veselinović" Zadruga dve porodice se bavi tradicionalnom proizvodnjom rakija i vina.

Goran Kvrgić je u ugostiteljstvo ušao 1987. godine, radeći u tri poznata beogradska restorana Sunce,Verdi i TP. Potom 1997. godine prelazi u Hyatt Regency Beograd, zatim 2007.godine u GCCL i radi na evropskim plovnim rekama od Crnog mora do Amsterdama, od 2010 do 2017 ostaje vezan za hotelijerstvo i prakticno iz Tulip Inn-a u decembru prošle godine odlazi u "penziju". Sa bratom Ivanom u Beogradu 2017.godine otvara zajedničku agenciju za zastupanje i finansijsko savetovanje - Lider Plus. Posle 30 godina provedenih u ugostiteljstvu i hotelijesrtvu, radeći sa jednim Karapandzom na pocetku karijere i posle toga nizom uspešnih kolega iz gastronomije i hotelijerstva do poznanastva i početka saradnje sa Donom McCullochom 2014 godine. Složio se Donom i otvorio svoju agenciju da pomogne u edukaciji i obrazovanju mladih ljudi koji rade/žele da rade za velike sisteme i teže usavršavanju kroz rad, i sam je tokom karijere prolazio kroz periode neophodnog ulaganja u sopstveno znanje. Duži vremenski period traje kriza i veliki odliv mladih ljudi iz oblasti ugostiteljstva, zelja mu je da da svoj doprinos i pomogne mladim ljudima da ostvare svoje potencijale i ne odustaju lako od željenih ciljeva. Upoznao je veliki broj mladih i talentovanih ljudi, koji imaju sjajne ideje i slike budućnosti. Njegova misija je da im pomogne da to i ostvare.


Darko Mandić je preduzetnik od svoje 17. godine, ekonomista po struci. U prehrambenom sektoru već 6 godina sa iskustvom u plasmanu i izvozu meda i džemova. Prezentovao potencijale srpske prehrambene industrije na sajmovima ANUGA, FOODEX i PLMA. Sa 22. godine postao jedan od najmlađih generalnih direktora vodeće domaće firme za izvoz meda i pčelinjih proizvoda. Učesnik Molitvenog doručka kod Predsednika Obame i jedan od domaćina NJ.K.V. Princu od Velsa u poseti kreativnom inkubatora Nova Iskra u Beogradu. Suosnivač, suvlasnik i generalni direktor Happy Honey d.o.o. sa fokusom na razvoj inovativnih prehrambenih proizvoda i rešenja u FMCG industriji.

Pantić Milutin, osnivač i direktor firme HOFF doo iz Beograda. Firma je osnovana početkom 2016. god. sa zadatkom prerade aronije iz sopstvene proizvodnje. Zasad aronije je formiran 2012. god na površini od 5 ha i nalazi se u postupku sertifikacije organske proizvodnje. Cilj je proizvodnja gotovih proizvoda sa minimalno šećera u sebi. Proizvodi koji su sada aktuelni su: - Matični sok - Nadev (sa mnogo vrsta slatkiša) - Preliv (za mesa, preko slatkiša, sa jogurtom....) Namera je da se pomogne u promociji aronije i drugih proizvođača kako bi ona našla svoje mesto kod krajnjih potrošača. Kao izuzetno zdravoj biljci smo dodali nove upotrebne vrednosti i sada se obraćamo korisnicima na tržištu sa ciljem njene šire primene u ugostiteljstvu.

Tamara Ognjević je istoričarka umetnosti, pisac i gastroheritolog. Smatraju je jednim od kulturnih navigatora u Srbiji. Ognjevićeva je osnivačica i direktorka Artis centra, potpredsednica Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta muzeja (ICOM Serbia), članica upravnog odbora najveće internacionalne muzejske mreže u oblasti marketinga i PR (ICOM MPR) i nezavisni istraživač pri Evropskom institutu za istoriju i kuturu hrane (IEHCA) sa sedištem u Turu, Francuska. Autor je brojnih stručnih i popularnih tekstova i knjiga u oblasti umetnosti, kulturnog nasleđa, gastronomske baštine i turizma. Jedan je od lider u modernom komuniciranju i predstavljanju nasleđa, potpisuje preko dvadeset izložbi, na desetine tematskih-studijskih programa i više naučno-istraživačkih projekata. Utemeljivač je gastronomske heritologije, sintetičke naučne discipline u čijem fokusu su gastronomsko nasleđe i kultura obedovanja, a koju su prepoznali i podržali UNESCO i ICOM. Autor je kapitalnog izdanja „Blago Srbije, kulturno-istorijska baština“, i tvorac i rukovodilac multidisciplinarnog projekta „Živeti prošlost – Srpska srednjovekovna gastronomija“, koji je Međunarodni savet muzeja 2017. nagradio visokim priznanjem za projekat godine.

Vesna Laćarak za sebe kaže da voli sve što vole mladi, pored istorije, arheologije, umetnosti I Vinče. Zalaže se: da svi znaju da kuvaju I uživaju u hrani. Rubrika na sajtu www.danas.rs/život , Okusi Svet Sve je počelo kada je kolege u redakciji udavila nepoznatim nazivom, hačapuri, koga je ponavljala bezbroj puta, onda ju je urednik sajta pitao , šta ti je to, rekla je gruzijska pogača, pa napiši to za sajt. Hačapuri je za nju čarobna reč, ali šalu na stranu, otkrila je predivnu kuhinju Gruzije, Jermenije, uopšte zemalja podkavkazja. To je nešto što je trenutno zanima, ne tako poznate kuhinje, jela laka za pripremu, da su namirnice dostupne kod nas, I da je ukusno. Znalci kažu da kada menjamo nešto u originalnom receptu to bude najviše jedna stvar, u suprotnom to nije više to. Da I nezaobilazno, obožava da fotografiše to što pripremi. Vesna radi kao izvršni producent u dnevnom listu Danas već 15 godina.

Žikica Milošević rođen je u Sremskoj Mitrovici, gde je pohađao Gimnaziju "Ivo Lola Ribar". U Novom Sadu 2002. godine završava Fakultet tehničkih nauka, Odsek za elektrotehniku i računarstvo, gde je trenutno na postdiplomskim studijama. Radio je kao asistent urednika časopisa "Travel Magazine" u Beogradu, urednik portala "Nova energija", urednik travel rubrika i kolumni u brojnim časopisima, a trenutno uređuje "Diplomacy&Commerce", "Hello! Travel" i "The Economist: Svet u...". Po novinarskoj vokaciji najradije putopisac i izveštač sa muzičkih festivala. Objavio je dva izdanja zbirke pesama "Od neprobojnih gvozdenih niti i elegantnih latica treba da je noć" (2010. i 2015). Frontmen benda Sputñik.

Sanja Milosavljević po obrazovanju je profesor Srpskog jezika i književnosti, po profesiji naučni i stručni prevodilac sa više od 10 godina iskustva, a poslednje tri godine vodi firmu za izradu domaće ručno rađene testenine koja se na tržištu plasira pod imenom „Moje gnezdo“. Testenine „Moje gnezdo“ se izrađuju ručno, od sirovina uglavnom domaćeg porekla, na tradicionalan način. Ne sadrže aditive, soli, šećere, učvršćivače, veštačke arome i mirise. Na predstojećem Summer Fancy Food Show u Njujorku, zajedno sa 16 drugih izlagača će predstavljati Srbiju kao jedan od uspešnih start-upova sa inovativnim proizvodima.

Marija Jovanović rođena je u Beogradu 30. 04. 1990. godine. Diplomirala žurnalistiku na Fakultetu za kulturu i medije, upisala master studije na FDU na smeru Teorija dramskih umetnosti i medija. Rad na "Naxi portalu" započela od njegovog osnivanja, 2011. godine, najpre kao student na praksi, a danas radi na poziciji urednice Naxi portala (Web editor in chief). Na pomenutom mediju radila sledećom dinamikom: 2015. - Web Editor in Chief at "Naxi portal" 2013 - 2015. Web Moderator at "Naxi portal" 2011 - 2013. PR and Web Content Writer at "Naxi radio" and "Naxi portal" U dosadašnjoj novinarskoj karijeri izveštavala sa brojnih umetničkih festivala i prisustvovala radionicama,

Nataša Ilić je rođena u Novom Sadu, nakon završene gimnazije i fakulteta radila je od 1992. na čuvenom NS PLUS Tv kanalu. Nakon toga prelazi na TV PINK pa posle i na RTS ali se 2010. ipak vraća na RTV u "svoju" medijsku kuću gde i danas radi. Nataša je poznata po emisijama "Muzička kutija", "Pomisli u ponoć", "Jedna pesma , jedna želja" i "Neka pesma kaže".

Gordan Bašić rođen je u Titelu 1967 godine. Zvanje master inženjera elektrotehnike i računarstva je stekao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Osnivač je i direktor preduzeća “Fruškogorski vinogradi” doo iz Banoštora, koji gazduju sa 80Ha vinograda i od sopstvenog grožđa proizvode vino robnih marki “Fruškać”, “Quet” i “Tri sunca”. Predsednik je udruženja vinara i vinogradara “Srem- Fruška gora”.

Stevan Kostreš je key account menadžer u Vinariji Kovačević. Podpredsednik i osnivač udruženja somelijea Vojvodine. Preko 10 godina se bavi trgovinom i poslovima s vinom.


Veljko Antonić, Front Office menadžer u IHG hotelu Crowne Plaza Beograd iza sebe ima 16 godina iskustva u hotelijerskoj industriji na različitim pozicijama i u okviru više hotelskih korporacija uključujući Hyatt Regency i Metropol Palace u Beogradu. Veljko je član najužeg rukovodećeg tima hotela Crowne Plaza i svojim znanjima značajno doprinosi velikom uspehu hotela još od otvaranja 2013. godine. U protekle dve godine aktivno je učestvovao u preopening fazi i otvaranju hotela Intercontinental Ljubljana a trenutno je angažovan na organizaciji i pripremama za otvaranje hotela Indigo Beograd koje je planirano za 2019. godinu. Veljko je po obrazovanju menadzer hotelijerstva. Trenutno se usavršava na programu InterContinental Grupe za buduće generalne direktore . Govori engleski jezik. Veljko je sa svojim Front Office timom nosilac mnogobrojnih i značajnih nagrada i priznanja za vrhunsku uslugu i servis u hotelijerskoj industriji. Osim profesionalnih obaveza,u slobodno vreme uživa u sportovima kao što su odbojka i plivanje. Veliki je filmofil i gastronom.

Milica Petković je rođena u Beogradu 17.08.1975. Zarvršila poljoprivredni fakultet- tehnologija hrane i pića, radi u kultnom restoranu “Tri šešira” na poziciji PR menadžera.

Olivera Skorić U svet ugostiteljsva usla sam jos sa 15 godina, radeci u malom kaficu na Adi Ciganliji. Tada sam zavolela rad sa ljudima I resila da ce to biti put kojim cu ici u zivotu. Nakon zavrsetka skolovanja, pridruzila sam se timu koji je vodio Plato restorane sirom Beograda. Za mene je ovaj period bio I velika prekretnica. Iako sam se skolovala za potpuno drugaciju industriju, rad u Plato restoranima je dao orjentir za moj dalji put. Iz restoranskog sveta usla sam u hotelijerstvo I iskustvo sticala u hotelu Tulip inn I B Hotels. Kada je Marriott najavio otvaranje hotela u Beogradu, to je bio cilj I izazov donekle. Svoj put u Marriott-u sam pocela na mestu Sales Coordinatora, a sada sam na poziciji Marketing Managera I predstavljam brend Courtyard Belgrade City Center hotela I restorana CREDO.

Goran Milić je rođen 1946. Školovao se u Strazburu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govori engleski, španski, francuski i italijanski. U svojoj impresivnoj karijeri, Goran je bio ratni izvještač, dopisnik, novinar, urednik i producent. Napisao je nekoliko knjiga i napravio više od stotinu putopisnih emisija na pet kontinenata. Pratio je predsjednika Tita na putovanjima, intervjuirao Jimmyja Cartera, Georgea Busha, Pereza de Cuellara... Bio je šef dopisništva i dopisnik JRT-a iz UN-a i SAD-a, kolumnist „Mladine“, „Oslobođenja“, „Večernjeg lista“, „Vjesnika“ i „Panorame“, šef tima za informiranje Univerzijade u Zagrebu, glasnogovornik kandidature Beograda za Olimpijske igre, glasnogovornik Olimpijske delegacije Bosne i Hercegovine na Olimpijadi u Barceloni, urednik i voditelj subotnjeg TV Dnevnika na TV Beograd, urednik i voditelj TV Dnevnika HTV-a, direktor te glavni i odgovorni urednik „Yutela“, urednik i voditelj političkog magazina „Brisani prostor“ na HTV-u. Bio je član boarda američke Academy of Television Arts & Sciences i član žirija za nagrade „Emmy“ u kategoriji dokumentarnog filma. Dobitnik je nagrade „Svetozar Marković“ u Srbiji, Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva u BiH i nagrade Novinar godine u Hrvatskoj. Od pet nagrada „Ekran“ Večernjeg lista u Hrvatskoj, jedna mu je dodijeljena za vođenje i uređivanje najgledanijeg TV Dnevnika HTV-a. Od 2011. do 2017 bio je direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans, za to vrijeme snimio je i serijale Alhemija Balkana i Tada&Sada.

Aleksandar Đuričić, novinar i pisac. Saradnik najznačajnijih novina na prostoru bivše Jugoslavije, bio je glavni urednik magazina "Gloria", "Hello", "Puls", autor-urednik u magazinu "Newsweek". Objavio je i knjige "Posle fajronta" i "Čuvarkuće, udovice pisaca"

Ljubica Radan, diplomirani inženjer agronomije-master, osnivač je i predsednik Vinske Akademije Srbije i Asocijacije somelijera, vinara i vinogradara Srbije. Osnovne i master studije završila je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu iz oblasti voćarstva i vinogradarstva, a takođe poseduje i WSET Level 3 sertifikat stečen u Londonu, kao i sertifikat Asocijacije Somelijera SAD-a. Nakon završenih studija radila je kao stručni saradnik na Polj.fakultetu u Novom sadu, a potom je svoja radna iskustva sticala u Čileu, Hrvatskoj, Austriji gde je radila kao enolog u vinraijama. Zvaničan je degustator i ocenjivač vina, registrovan na listi vinskih degustatora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Tokom svog rada, sarađivala je i sa nekoliko web portala kao što je vino.rs, a svoja mišljenja i razne tekstove o vinu i vinogradarstvu pisala je u specijalizovanim časopisima za vino, kao i za dobro poznati list ‘Dnevnik. Trenutno učestvuje na projektu čiji je nosilac Vinska Akademija Srbije u saradnji sa Institutom za Ratarstvo i Povrtarstvo i Poljoprivrednim fakultetom iz Novog Sada. Projekat se bavi ispitivanjem i upoređivanjem terroir-a u vinogradima u Sremskim Karlovcima i Neštinu kao i njegovog uticaja na karakteristike vina na primeru sorte Graševina (klon SK 54). Sertifikovani je predavač za WSET obuke,kao i predavač na Vinskoj Akademiji Crne gore, pored čega radi kao konsultat i saradnik u nekoliko vinarija u Srbiji i Crnoj gori.