Biografije učesnika

 

Ivan Đoković je rođen 1981. godine u Beogradu. Maturirao je u XIV Beogradskoj gimnaziji. Fakultetsku diplomu stiče na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na smeru za međunarodno pravo i međunarodne odnose. U toku 2005. godine, obavlja funkciju asistenta Generalnog sekretara Komore italijansko, srpsko, crnogorskih privrednika. Od 2006. do 2008. godine, pripravnik je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Od 2009. do 2010. godine, advokatski je pripravnik u Advokatskoj kancelariji advokata Predraga M. Kilibarde u Beogradu. Nakon položenog Pravosudnog ispita, obavljao je funkciju sekretara banke ,,UNIVERZAL BANKA AD” iz Beograda, u periodu od 2010. do 2013. godine. Bio je zaposlen kao specijalista za pravne poslove u kompaniji ,,South Stream d.o.o.” iz Novog Sada, od 2013. do 2016. godine. Godine 2016. dolazi na čelo Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, ujedno i kao potpredsednik Pokrajinske vlade. Član je Nadzornog odbora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a bio je i član Saveta Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Na Vojnoj Akademiji u Beogradu, u Školi za rezervne oficire, stekao je čin potporučnika Vojske Srbije u rezervi - rod Pešadija. Sekretar je Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vojvodini.

Danijel Koletić rođen je u Rijeci, a osnovnu i srednju školu pohađao je u poznatom ljetovalištu u Crikvenici, europskoj destinaciji s najboljom mikroklimom u Europi. Kada govorimo o gastronomiji, Danijel Koletić završio je srednju turističku školu, smjer kuhar – konobar. Osvojio je dva međunarodna priznanja. Autor je nagrađivanih projekata kao što je Top stipendija za top studente, a prvih sedam godina svoje karijere bavi se upravljanjem događaja. Na funkciji direktora potpisuje organizaciju izbora Supermodel Hrvatske, WTA Croatia Ladies Open, Golf prvenstvo Hrvatske te 37. Splitski festival na Prokurativama kao i mnoge druge događaje. Autor je prve televizijske emisije o gastronomiji Nedjeljni ručak te izvršni producent Turbo Limach Show-a. Karijeru nastavlja na području odnosa s javnošću i brend menadžmenta, a danas se bavi strateškim komunikacijama povezujući London, Milano, Veneciju, Kijev, Istanbul, Dohu, Zagreb, Mostar i Skopje u mrežu ureda pod nazivom Apriori World. Utemeljitelj je PRO PR konferencije – međunarodne konferencije za odnose s javnošću te Slavonike – prve međunarodne konferencije za poljoprivredu koja godišnje okupi više od 300 sudionika. Autor je brojnih stručnih članaka te član brojnih međunarodnih udruženja i organizacija. Strateški potpisuje više od 300 projekata. Shiseido, Hipp, Bayer, Pfanner, Europska akademija za znanost i umjetnost, Barilla, Calcit, Perutnina Ptuj, Waqood, Q post, WESTCO (Westminster councile), EBRD, Grad Maribor, Žito Vardar i brojni drugi. Cijelu biografiju možete pročitati na www.aprioriworld.com. ''Hrana nije samo lijek niti stvar okusa, to je strast koju treba osjetiti kao i ljubav prema čaroliji mirisa i okusa.''

Roman Weixler je diplomirao na međunarodnim odnosima na Univerzitetu u Ljubljani, a magistrirao na evropskim studijama na Jagelonskom univerzitetu u Krakovu. Svoju diplomatsku karijeru gradi od 2004. godine. Pre dolaska u Ambasadu Slovenije u Beogradu je, između ostalog, vršio funkciju ekonomskog savetnika u Češkoj i Slovačkoj, kao i kulturnog atašea u slovenačkoj ambasadi u Hrvatskoj. Govori nekoliko evropskih jezika, oženjen, otac četvoro dece.

Robert Čoban rođen je 27.07.1968. u Baču u Vojvodini, Republika Srbija. Srednju školu završio u Bačkoj Palanci, Pravni fakultet studirao u Novom Sadu. Od 1990. radi kao novinar - u početku kao novosadski dopisnik beogradskih "Večernjih novosti"; zagrebačke "Arene", sarajevskih "Naših dana". Sarađuje i u magazinima "Vreme" i "Stav". 1992. sa grupom studenata obnavlja izlaženje studentskog mesečnika "Index". Posle dva broja sledi smena celokupne redakcije i pokretanje "Nezavisnog index"-a koji će kasnije promeniti ime u "Svet" iz kojeg je nastala izdavačka kuća Color Press Grupa. Danas na čelu Color Press Grupe najvećeg izdavača magazina u regionu sa kompanijama u svih 6 republika - 84 magazina, 21 internet portal i preko 50 konferencija i festivala godišnje. U porfoliju kompanije nalaze se i brojni licencni naslovi: "The Economist", "Diplomacy & Commerce", "Hello!", "Brava Casa", "Gloria", "Story", "Grazia" i brojni drugi. Među konferencijama koje Color Press Grupa organizuje - nalaze se i: "Pro Femina", "Food Talk", "The Economist: Svet u...", "Digital", "Book Talk", "CSR Srbija", "Serbia Goes Green", "Teen Talk" i mnoge druge.

Ivan Zorić, rođen je u Beogradu 1974 god. Završio je Poljoprivreni Fakulet u Beogradu 2000 god. smer Tehnologija animalnih proizvoda. Zaposlen je u Imleku od 2001 god. Za 18 godina rada u kompaniji Imlek radio je na različitim pozicijama : Zamenik rukovodioca proizvodnje, supervizora i tehnologa UHT proizvodnje a od 2006 god. radio je na inovacijama i razvoju novih proizovda kao Tehnolog za razvoj novih proizvoda. Od 2016 god. je regionalni menadžer Imleka za razvoj novih proizvoda. Učestvovao je na razvoju velikog broja inovacija koje je kompanija Imlek plasirala na tršiste Srbije i regiona a najznačajnije su u okviru brenda Balans+ gde se izdvaja Balans+ jogurt koji je najpopularniji funkcionalni jogurt u regionu, za koji je klinicki dokazano da ima pozitivan efekat na zdravlje digestivnog sistema i da regulise probavu vec nakon 10 dana konzumiranja. Pored inovacija u okviru Brenda Balans+ značajne inovacije na kojima je radio su i u okviru brenda Moja Kravica: mleko bez laktoze, Moja Kravica gusti jogurt i Grekos grčki tip jogurta.

Milan Vučićević stručnjak je za društvene mreže i komunikacije. Bavi se digitalnim PRom i marketingom. Bloger, kolumnista. Osnivač dva popularna koncepta beogradskih žurki. Bivši profesionalni košarkaš.

Branislav Sekulić Rođen je u Vrbasu, 29.03.1985. godine je završio srednju medicinsku školu u Novom Sadu. Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Radio u struci, na poslovima distrbucije gasa u firmi „Vrbas-gas“, od 2012 do 2014. Kao pomoćnik predsednika opštine Mali Iđoš, od 2014. do 2016. U firmi JVP Vode Vojvodine obavljao poslove Organizatora u odeljenju za finansije, od 2016. direktor i osnivač firme za preradu voća i povrća „Vrtlari doo Mali Iđoš“.

Moje ime je Mina Ranković, rođena sam u Čačku 26. decembra 1991. godine. Završila sam osnovnu školu „Milica Pavlović“ u Čačku i srednju školu Gimnazija u Čačku, nosilac sam Vukove diplome čačanske Gimnazije. Svoje školovanje nastaviljam na Fakultetu Političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na studijama međunarodne politike na kojima sam diplomirala 16. juna 2015. godine. Odmah po završetku studija suočila sam se sa onim sa čim se danas suočava veliki broj mladih ljudi u našoj zemlji, a to je neuskladjenost obrazovnog sistema i tržišta rada. Budući da je moja rođena sestra koja je diplomirani ekonomista, Ekonomskog Fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu imala potpuno identično iskustvo kao moje, rešili smo da zajedno krenemo da se bavimo poljoprivredom i preselimo na selo. Trenutno obrađujemo pola ha zemlje, od kojih su 20 ari jagode, 20 ari kupine i 10 ari kajisije. Poručila bih svim ljudima kako mladim tako i starijim da danas u eri informacionih tehnologija i razvijenih transportnih sredstava, ne postoji ništa što je nedostižno ljudima na selu u odnosu na ljude koji žive u gradu. Ono što su stranci već odavno prepoznali, a mi nažalost još uvek ne, jeste da spokoj, tišinu, čist vazduh i zdrav načn života vama grad nikada ne može pružiti kao što može selo.

Filip Milosavljević - Fleksi. Otac tri ćerkice. Putnik i nomad. Freestyle mc. Turistički vodič za Neobična Putovanja - www.jungletribe.com preko petnest godina. Idealista i vizionar. Kada rokash - rokash jako.

Guillaume Iskandar comes from Aix-en-Provence, in the south of France. From his childhood, he retains the habits of his parents. Cooking with wood fire, bream and barbecue, a generous cuisine, synonymous with good times to share. Guillaume decides that cooking will be his life. He starts with Jean-Marc Banzo at "The Clos de la Violette", 2 Michelin stars, continues his training with Alain Passard at the Arpege, 3 stars, before joining Gérald Passedat at the restaurant "Le Petit Nice", 3 Michelin stars, and finally Bertrand Grebaut at Septime, Paris. 2012 is an important year: Guillaume Iskandar opens his own address in Paris. This will be Garance, alongside Guillaume Muller, who provides an irreproachable room service. The most important year in his carrier is 2015 when Guillaume with his team in restaurant Garance, Paris obtains Michelin star for excellence in gastronomy and they confirm it through years 2016. 2017 and 2018.

Ljubica Radan, diplomirani inženjer agronomije-master, osnivač je i predsednik Vinske Akademije Srbije i Asocijacije somelijera, vinara i vinogradara Srbije. Osnovne i master studije završila je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu iz oblasti voćarstva i vinogradarstva, a takođe poseduje i WSET Level 3 sertifikat stečen u Londonu, kao i sertifikat Asocijacije Somelijera SAD-a. Nakon završene obuke na najprestižnijoj vinskoj instituciji na svetu, Wine and Spirit Education Trust u Londonu, novembra 2015. godine postaje licencirani edukator za WSET obuke. Pored Vinske Akademije Srbije, takođe je predavač i na Vinskoj Akademiji Crne Gore kao i konsultant i saradnik u nekoliko vinarija u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Tokom svoje karijere radila je kao stručni saradnik na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, u oblasti Menadžmenta proizvodnje vina. Tokom 2012. godine boravila je u Čileu na stručnom usavršavanju gde je radila kao asistent enolog u vinarijama Viña Errazuriz Dominguez, Itata Dolina, Čile i Underwater cellar-Casanueva, Bulnes, Čile. Nakon povratka iy Čilea, svoj rad i usavršavanje nastavlja u vinariji TRS u Iloku, Hrvatska, a potom 2013. godine odlazi u Austriju gde nastavlja svoj rad kao enolog u vinariji Winegut Schloss Halbturn, Burgenland. Inače vinarija koju poseduju naslednici velike carice Marije Terezije, u čijem letnjikovcu se upravo vinarija i nalazi. Svoje iskustvo stekla je radom u različitim vinogradima i vinarijama, učešćem na projektima podizanja vinograda kao i ocenjivanjem vina na stranim i domaćim takmičenjima. Zvaničan je degustator i ocenjivač vina, registrovan na listi vinskih degustatora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Tokom svog rada, sarađivala je i sa nekoliko web portala kao što je vino.rs, a svoja mišljenja i razne tekstove o vinu i vinogradarstvu pisala je u specijalizovanim časopisima za vino, kao i za dobro poznati list ‘Dnevnik’. Trenutno učestvuje na projektu čiji je nosilac Vinska Akademija Srbije u saradnji sa Institutom za Ratarstvo i Povrtarstvo i Poljoprivrednim fakultetom iz Novog Sada. Projekat se bavi ispitivanjem i upoređivanjem terroir-a u vinogradima u Sremskim Karlovcima i Neštinu kao i njegovog uticaja na karakteristike vina na primeru sorte Graševina (klon SK 54).

 

NJ.E. Tomaš Kuchta diplomirao je na Poljoprivrednom univerzitet u Brnu, na Fakultetu za poslovanje i ekonomiju. U toku studija imao je prilike da kroz razmenu studenta stekne radna iskustva u Sjedinjenim Američkim Državama kao i u Italiji, da bi se od 1994. godine pridružio Češkom Ministarstvu spoljnih poslova od kada kreće njegovo diplomatsko angažovanje kroz različite pozicije posebno u Rimu, Zagrebu i Briselu. Bio je zamenik ministra odbrane do 2018. godine kada je postao ambasador u Srbiji. Oženjen, govori češki, engleski, italijanski, hrvatski i srpski jezik.

H.E. Constantinos Eliades - He graduated in Business Administration,Université d'Aix-en-Provence, France and further developed in Master’s Degree in Economics, Université d' Aix-Marseille II where he also obtained a specialized degree in Tourism Economy . He started his career in private sector in order to join The Ministry of Foreign Affairs of Cyprus in 1989. His diplomatic engagement began in Belgrade where he served as a Deputy Head of Mission in 1990, to then go through various positions in Paris, Moscow, Belgium and Nairobi. He was also a Head of the Americas Dept., MFA and a Permanent Representative to UNEP and UN HABITAT. He serves as a Ambassador to Serbia since 2015. Married, speaks Greek, English, French, some Russian and some Serbian

 

Marco Antonio García Blanco Ambasador Meksika u Srbiji i istovremeno u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Sa preko 37 godina iskustva, Ambasador Garcia Blanco bio je na raznim položajima u Ministarstvu inostranih poslova Meksika. Takođe, bio je zamenik vodje misije u Ambasadama Meksika u Boliviji, Argentini, Urugvaju i Venecueli, kao i generalni konzul Meksika u Tucsonu, Arizona, u Sjedinjenim Američkim Državama i Hondurasu. Bio je Ambasadora Meksika u Nigeriji, zajedno sa sedam zemalja zapadne Afrike ikao i stalni predstavnik Meksika u Ekonomskoj zajednici zapadnoafričkih država. Rođen u Meksiko Sitiju, oženjen je sociologom Eloisom Beatriz Mendez Gutierrez, s kojom ima dvoje dece.

Ms. Kati Csaba
Ambassador, Embassy of Canada in Belgrade, Serbia
Kati Csaba (BA [Political Studies and Russian] Queen’s University, 1988; MA [Central/East European and Russian-Area Studies] Carleton University, 1993) began her career at External Affairs and International Trade Canada in 1993, working on Canada’s assistance program to Hungary. In the following years, Kati occupied several programming and analytical roles covering Central and Eastern Europe, including four Canadian International Development Agency (CIDA) postings in the region: as second secretary in Kyiv (1995 to 1997), as head of aid in Sarajevo (1997 to 1999), as head of aid in Moscow (2005 to 2009) and as development director in Kyiv (2009 to 2012). In 2013, she was a member of the transition team responsible for the amalgamation of the then Foreign Affairs and International Trade Canada and the then CIDA, following which she served as the director of amalgamation implementation in Foreign Affairs, Trade and Development Canada’s Sub-Saharan Africa Branch (2014 to 2015). Most recently, she was the senior director responsible for Canada’s development program with Ethiopia, based at the Embassy of Canada in Addis Ababa. Kati is Ambassador to Serbia, Montenegro and Macedonia. Ms. Csaba is married and has two teenage children.

Amr Aljowaily is Egypt’s Ambassador to Serbia, presenting copies of credentials on January 19th, 2018. He is also adjunct at Diplo (www.diplomacy.edu) and visiting faculty at UNITAR’s Multilateral Diplomacy Program,. He held leading positions in multilateral negotiations including: Rapporteur of the United Nations’ Special Committee on Peacekeeping in 2015, Coordinator for Peacekeeping of the African Group Experts in NY in 2015, Coordinator for Disarmament of the Arab Group Experts in New York from 2011 to 2015, Vice-chair of the UN Disarmament Commission in 2013, Facilitator for the International Tracing Instrument for the Second Review Conference on the UN Program of Action on Small Arms and Light Weapons in 2012, Vice-chair of the General Assembly's First Committee (on disarmament and international security) in 2011, Chair of WTO’s Committee on Information Technology Agreement in 2007, Chair of the Negotiating Group on Market Access the Global System of Trade Preferences in 2007, and twice Coordinator of the African Group to UNCTAD and the ITU (2003-2005). Mr. Aljowaily’s previous diplomatic postings are New York, Geneva and Washington, DC. At the Foreign Ministry, he served as Deputy Assistant Foreign Minister for United Nations Affairs, Egypt, Director of UN Affairs, member of the Cabinets of the Minister and First Undersecretary and the departments of multilateral political and economic issues. He was member of the Egyptian delegations to Summits and Ministerial Meetings of the WSIS, South Summit, the League of Arab States, African Union, as well as UNCTADXI and ITU's Plenipotentiary 2006. He was Board Member of the Institute for Diplomatic Studies (1994-1996). He was also Coordinator of International Relations at the Ministry of Communications and Information Technology (2001-2003). He started his career in print and broadcast journalism, and in research centers. He published some of the earliest analytical works in Arabic on ICTs and International Relations, and continues to publish in the field of multilateral diplomacy, especially in issues related to international peace and security. His latest publication is an edited book titled “Serbia in Egyptian Eyes: Diplomatic Memories and Cultural Memoirs” due to be issued on January 17, 2018. He holds a BA in Political Science and an MA in Middle East Studies from the American University in Cairo (AUC), a MSc in International Relations from the London School of Economics and Political Science (LSE), and a Post Graduate Diploma in Contemporary Diplomacy from the University of Malta. Mr. Aljowaily has participated in numerous executive training activities, including the select Missions Leaders Course of the UN Department of Peacekeeping Operations.

Aleksandar Đuričić, novinar i pisac. Saradnik najznačajnijih novina na prostoru bivše Jugoslavije, bio je glavni urednik magazina "Gloria", "Hello", "Puls", autor-urednik u magazinu "Newsweek". Objavio je i knjige "Posle fajronta" i "Čuvarkuće, udovice pisaca". Ovogodišnji je dobitnik književne nagrade "Dejan Medaković - Za dugo sećanje", koja se dodeljuje za memoarsku prozu.

Filip Ćirić rođen u Pirotu 7.8.1979 god.. Obrazovanje - Srednja Ekonomska i Ugostiteljska škola u Pirotu - Fakultet za poslovno sekretarstvo i menadžment u Sremskoj Mitrovici Radno iskustvo - Restoran "Mali pevac", pomoćnik-mesar - Restoran "Vila 69" - fine dining / pomoćnik-konobara - Restoran "Vila Jelena" - fine dining / konobar - Restoran "Ikiki bar" - Japanska kuhinja / šef - Bistro "Absinthe" - Francuska kuhinja / konobar - Restoran & bar "Sinatra" / šef - Restoran "Eklektika" - fine dining / suvlasnik - Bistro "Iguana" / konobar - Restoran "Na ćosku" / menadžer - Restoran "Homa" - fine dining / suvlasnik

Goran Kovačević Karijeru je poceo na Kipru 1998 godine kao Food and Beverage trainee i za tri godine provedene u toj zemlji prosao je sva odeljena hotela. Po povratku sa kipra odlazi za London gde provodi 11 godina radeci u jednim od najboljih hotela u Londonu, kao I za jednu od najvecih Contract Catering kompanija u Velikoj Britaniji, Elior UK. Po povratku u Srbiju, deo je tima koji otvara jedan od najboljih hotela na nasim prostorima i postavlja kompletnu F&B operaciju. 2013 postaje generalni direktor hotela, a vec 2015 u sklopu kompanije K-Hotels osniva Fresh Square. Paralelno gostuje kao predavac na Visokoj Hotelijerskoj skoli U beogradu. Srednju skolu zavrsio je u Beogradu, Diplomirao na Visokoj hotelijerskoj skoli u Beogradu 2000-te godine, a 2012 magistrira na London School of Commerce.

Bojana Kostić
Imam trideset godina, ali u online svetu postojim tek četiri. Bavim se beauty i fashion temama, savetima i sugestijama kako da svakodnevnica postane brža i lakša zaposlenim ženama. Taste of Fashion je nastao kao spoj moje dve najveće ljubavi, a to su svakako kuvanje i moda, s tim u vezi na mojoj platformi takodje možete naći mnogo ukusnih recepata. Kuvanja je za mene igra, mašta, snalažljivost, nešto poput onoga kako zapravo shvatam život. Žene vrlo često u današnje vreme beže od kuvanja, pod parolom da je dosadno i da oduzima mnogo vremena, a zapravo samo treba da promene uverenje i ugao gledanja, te shvate, da žena danas može sve! Da bude tradicionalna domaćica i mesi slavski kolač i da bude karijerista, vrlo ostvarena u svom pozivu posla. Kuvajte, igrajte se, stvarajte, maštajte.

Dejan Smiljanić jedan je od osnivača The black turtle d.o.o. i predsednik Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije. 2000 se vratio sa Kipra u Srbiju i sa ortakom Dragoljubom Mitrovićem otvara prvi The black turtle pub u Beogradu sa idejom da približe kulturu uživanja u dobrom pivu. Potom nastaje druga kornjača, nakon toga u Kukujevcima kreću sa svojom proizvodnjom piva.

 

Vulićević Vladan rođen je 1965 u Beogradu. Obrazovanje: Mašinski fakultet univerziteta u Beogradu. U pivarstvo ušao posle 30 godina bavljenja ugostiteljstvom i turizmom. Od 2015 do danas vodi marketing i prodaju Sindikat brewery.


Gordan Bakota veleposlanik - diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1991. Nakon stažiranja u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, zapošljava se u Ministarstvu vanjskih poslova i ostaje kao karijerni diplomat. Prije dolaska na Republiku Srbiju obavljao je dužnost veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Austriji, kao i u Republici Turskoj i u Kazahstanu , Azerbajdžanu,Turkmnenistanu, Uzbekistanu i Afganistanu. Tijekom karijere obavljao je dužnosti državnog tajnika, pomoćnika ministra i političkog direktora u MVEP, kao i niz dužnosti u Švicarskoj Konfederaciji, Republici Srbiji i SAD. Obrazovao se na studiju Georgetown University, Washington. Govori engleski i njemački jezik. Oženjen i ima dvoje djece.

Andrzej Kindziuk has been the Chargé d`affaires of the Republic of Poland to the Republic of Serbia since October 2018. From 2016 to 2018 he was Deputy Head of Mission at the Polish Embassy in Belgrade. Prior to that he held posts at the Ministry of Foreign Affairs of Poland in the Department of South-Eastern Europe and EU Enlargement, as well as the Department of Foreign Policy Strategy. He holds a MA from Political Science at the University of Warsaw and a postgraduate degree from National Security Studies at the University of Warsaw. He also graduated from the National School of Public Administration. After that, he joined the Polish Foreign Service. He speaks English, German, French and Serbian.

Dr. Oana-Cristina POPA presented the accreditation letters to the President of the Republic of Serbia on September 8th, 2016. Prior to this position she was Ambassador of Romania to the Republic of Croatia (2005-2009). Her diplomatic career included deputy head of mission to the Embassy of Romania to Croatia (2003-2004), head of the North America division in the Romanian Ministry of Foreign Affairs and adviser to the Minister of Foreign Affairs on Euro-Atlantic affairs (2002-2003). Before joining the Romanian Foreign Service in 2002, Dr. Popa was Executive Director of the Fulbright Commission for educational exchanges between the United States of America and Romania (1998-2002). In addition to the diplomatic career, Dr. Popa has a rich activity in the academic and non-governmental fields. In the past 5 years she has been teaching course of International Affairs and European Integration at the “Babes-Bolyai” University of Cluj and the Western University of Timisoara. She is the recipient of two NATO fellowships (1997 and 2001) and was a post-doctoral fellow of the Romanian Academy in the field of European Social Sciences (2011-2012). She has published a significant number of research papers and articles, as well as delivered lectures at numerous conferences in Romania and abroad on the topic of Euro-Atlantic integration, regional cooperation in Southeast Europe and international security. Dr. Popa holds a Ph.D in History and International Relations (2001) and a BA in Psychology and Education (1994), both from the “Babes-Bolyai” University of Cluj, as well as an MA in International Peace Studies at the University of Notre Dame, US (1996). In 2007 she received a certificate in Executive Education from the Kennedy School of Government at Harvard University, US. She has been involved in a number of civil rights campaigns, most importantly the one dedicated to the fight against domestic violence, both in Romania and abroad. Dr. Popa is born in Cluj Napoca, Romania, is married and has a son.

H.E. Mr. S. Bhattacharjee, Ambassador of India
Mr. Subrata Bhattacharjee, born in 1964, studied Electronics Engineering at the Indian Institute of Technology. He joined Indian Foreign Service in 1989. His diplomatic assignments include postings in Bonn, Lusaka, Frankfurt, Ankara, Chittagong and Cairo. From 2012-15, he was Indian Ambassador in Guatemala City concurrently accredited to the Republic of El Salvador and to the Republic of Honduras. Immediately before coming to Serbia, he was Additional Secretary (Central Europe) in Ministry of External Affairs, New Delhi till August, 2018. He took over as Ambassador of India to the Republic of Serbia in August, 2018. Mr. Bhattacharjee speaks Hindi, Bengali, English and German. He is married and has two daughters.

H. E. Alona Fisher-Kamm Ambassador of the State of Israel to the Republic of Serbia and non-resident Ambassador to Montenegro Dr. Alona Fisher-Kamm is a career diplomat with more than 25 years of experience in the Ministry of Foreign Affairs in Jerusalem. Her first post was in Buenos Aires from 1992 to 1995 in the Culture, Media and Public Diplomacy Department. She has also served as the First Secretary in the Latin American Department from 1995 to 1998 as well as the Media Adviser and Spokesperson in the Embassy of Israel to Paris from 1998 to 2002. From 2002 to 2004 Mrs. Fisher-Kamm was Deputy Director in the Multilateral Peace Talks Department and later the Deputy Chief of Mission in Madrid from 2004 to 2008. From 2009 to 2016 she was in charge of Training Bureau at the Ministry in Jerusalem preparing young Israeli diplomats for their future missions abroad. She was also a Senior Fellow at the Richard and Rhoda Goldman Fund in the Hartog School at the Tel Aviv University conducting a research on innovation in the Public Sector from 2014 to 2015. Prior to that, Mrs. Fisher-Kamm was a fellow at the Forum for Liberal Nationalism in the Menachem Begin Heritage Center in Jerusalem from 2013 to 2014. Dr. Fisher-Kamm has a PhD. in political science from the Tel Aviv University. She completed her Master’s and Bachelor’s degree from the Tel Aviv University with honors. Mrs. Fisher-Kamm speaks Hebrew, English, French and Spanish. Born in Tel Aviv, she is married with four children.

KOSARA MALENTIJEVIĆ
Posle završenog Fakulteta ekonomije u Londonu i Parizu, krenula sam karijeru na relaciji Francuska-Srbija, da bih se ubrzo priključila timu CNBC Africa Report sa kojim sa bila u par zemalja Bliskog Istoka i Afrike. Od 2007. sam više u Srbiji gde sam radila na ekonomskim izvestajima, zatim nekoliko godina u sektoru marketinga na telekomunikacionim projektima u Africi. 2011 na 2012. muž i ja smo započeli planiranje porodičnog biznisa izgradnje prve zanatske grinfild pivare na Balkanu, Kabinet Brewery. Naša pivara je do sada skuvala preko 85 različitih vrsta piva, koja se izvoze u preko 20 zemalja na 5 kontinenata, a ponosmi smo jer smo osvojili niz domaćih i internacionalnih nagrada kako pivo, tako i za dizajn i razvoj poslovanja. Bila sam kandidat za Preduzetnika godine od strane Ernst I Young firme, a takodje smo I nosioci Najboljeg startap preduzeca Srbije.

Olivera Stefanović Stanković Dvedesetdvogodišnje iskustvo u medijima i rad sa klijentima omogućili su joj dobru komunikaciju kao osnovni element i sredstvo za rad. Zadovoljstvo joj je raditi i stvarati uspešne kampanjei to joj je životni poziv. Završila je Fakultet za trgovinu i bankarstvo smer ekonomija. Godine 1997. usavršavala se u školi za Public relations (PRA). Radila je na TV Politika, TV Palma, Yu Info, Kanal D, Radio Index, kao novinar i urednik, pisala za novine Argument. Novi pravac u karijeri započela je 2003. godine u magazinu „Mama,, i ,,Trudnoća“, kada je pokazala inovacije u oblasti PR-a. Vrlo brzo je postala advetising direktor u toj izdavačkoj kući i na karakterističan i inovativan način započela da uvezuje pr i advertising. Od 2008.godine karijeru je nastavila u izdavačkoj kući Adria media Serbia, gde je nakon godinu i po dana postala vođa advertising tima za print i online. Uporedo je radila na mnogim projektima kao sto su Beogradska Rolerijada, Dečiji sajam, Lady fair. TV karijera joj je pomogla da upozna mnoge ljude sa kojima i danas sarađuje, a projektima na kojima je radila i danas se uspešno realizuju. Smatra da „Lepa reč i gvozdena vrata otvara“, a optimizam i pozitivizam mnogo pomažu u radu. Vlasnik je agencije za PR Proglas i vodi emisiju na televiziji Studio B ,,Vodič kroz dijabetes...

Biljana Škaro - diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i dugi niz godina se bavila istraživanjem tržišta u agenciji MEMRB. Nakon toga karijeru nastavlja u oblasti brend menadžmenta u kategoriji dekorativne kozmetike, a od jula 2017. godine je na poziciji regionalnog brend menadžera u kompaniji Mars Balkan East d.o.o. Zadužena za upravljanje brendovima hrane za kućne ljubimce i hrane za tržišta Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova.

Ivana Rajinac, rođena 14.12.1986 u Novom Sadu, strukovni specijalista za rad sa decom predškolskog uzrasta, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, Novi Sad. Od 2018. Event Manager , Color Media Communications. Koordinator projekta "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet".

Aleksandra Ivanović, Ukus Beograda Nakon završenih master studija međunarodnih odnosa, Aleksandru su kreativnost i interesovanje za medije odveli u polje komunikacija, gde uspešno igra ulogu menadžera za projekte i odnose s javnošću. Kao jedan od osnivača i autora sajta ˝Ukus Beograda˝ (ukusbeograda.rs), od 2015. spaja svoje znanje i iskustvo u digitalnom marketingu, pisanje i bonvivanstvo. ˝Ukus Beograda˝ je dinamičan, moderan i pronicljiv portal koji istražuje restoransku ponudu prestonice, insistirajući na autentičnom prenošenju ličnih iskustava. U vremenu u kom je internet postao način života, zahvaljujući društvenim mrežama, živoj interakciji i interesantnom sadržaju, ovaj insajderski gastro vodič svakodnevno stiče novu vernu publiku.

Bojana Stefanović / Diplomirala na Fakutetu Dramskih Umetnosti, završila Specijalstičke studije za mjuzikl Član je Narodnog pozorišta od 2001. godine a gostujući član Pozorišta na Terazijama preko 15 godina. Igrala u nekoliko serija i tv filmova aktivno se takođe bavi i sinhronizacijom reklama i crtanih filmova. Od 2014. vodi Fatmama blog, uživa u kuvanju od malih nogu, a svoju ljubav prema kuvanju, fotografiji i pisanoj reči je uklopila u blog. Udata i majka dvoje dece.