Odbrojavamo do početka:
9.00 - 9.30 Kafa dobrodošlice
9.30 Otvaranje konferencije
Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade
Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada
Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji
10.00 - 11.00 / Panel br. 1
Food Around the Europe
Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju
Učesnici:
NJ.E. Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji
Nj.E. Constantinos Eliades, ambasador Republike Kipar u Srbiji
Andrzej Kindziuk, otpravnik poslova ambasade Poljske u Srbiji
Nj.E. Dr. Oana-Cristina Popa, ambasadorka Rumunije u Srbiji
Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji
Roman Weixler, zamenik ambasadora Slovenije
Moderator: Robert Čoban, Color Press Grupa
11.00 - 12.00 / Panel br. 2
Food Around the World
Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju
Učesnici:
Nj.E. Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji
Nj.E. Subrata Bhattacharjee, ambasador Indije
Nj.E. Alona Fisher-Kamm, ambasadorka Izraela u Beogradu
Nj.E. Amr Aljowaily, Ambasador Egipta u Srbiji
Nj.E. Marco Antonio Garcia Blanco, ambasador Meksika u Srbiji
Moderator: Danijel Koletić, Apriori World, Zagreb
12.00 - 12.30 / Coffee Break
12.30 - 13.00 / Case Study 1
Ja pijem mleko
Predavač: Ivan Zorić, tehnolog i menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije "Imlek"
Moderator: Olivera Stefanović Stanković, novinar i direktor PR agencije "PROGLAS"
13.00 - 13.30 / Case Study 2
Održiv uzgoj pirinča za održivu budućnost
Predavač:
Biljana Skaro
Brand Manager Pet Care & Food BE
Mars Multisales Baltics Balkan Adriatic
13.30 - 14.00 Fancy Food Show, New York: Godinu dana posle
Iskustva mladih proizvođača hrane
Branislav Sekulić, "Vrtlari", Kucura, Mali Iđoš
Marija Radojičić, "Friški jazački", selo Jazak, Vrdnik
Mina Ranković, poljoprivredni proizvođač, selo Prijevor, Čačak
Moderator: Ivana Rajinac
14.00 - 15.00 / Lunch Break
15.00 - 16.00 / Panel br. 3
Zvezdano nebo nad Srbijom
Da li će do 2020. Srbija dobiti restoran sa zvezdicom ili preporukom Mišelina?
Šta će to značiti za gastronomiju i turizam Srbije? Šta je uopšte Mišelin sistem, po kojim kriterijumima se dobija preporuka ili zvezda?
Panel u kom će govoriti predstavnici restorana koji pretenduju da budu prvi u ovoj kategoriji, kuvari, predstavnici ministarstava i turističke privrede
Moderator: Aleksandar Đuričić, novinar i pisac, Beograd
Učesnici:
Filip Ćirić, Restorani Homa i Homa Bistro, Beograd
Nikola Narančić, Restorani Salon 5 i Salon 1905, Beograd
Goran Kovačević, Viceroy Kopaonik
Guillaume Iskandar, Restoran Langust
Dr Georgi Genov, direktor poslovnog udruženja HORES, Beograd
16.00 - 17.00 / Panel br. 4
Travel and Food Blogers like Rising Stars
Moderator: Milan Vučićević, Marketing stručnjak, Beograd
Učesnici:
Bojana Kostić, Taste of Fashion, bloger
Filip Milosavljević, Celi Svet, Jungle Travel
Mila Vujisić, Milas’s Homemade food blog Ivanović Aleksandra, Ukus Beograda
Food Portal / Blog
Tijana Ivković, Pivokosa youtube kanal
Nevena Zelunka Cvijetić, blog "Hleb i Lale"
Miodrag Ilić, glavni urednik portala “Recepti i Kuvar online”
Bojana Stefanović, glumica i gastro blogerka
17.00 - 17.30 / Case Study br. 3
Čitanje vinskih etiketa
Predavač: Ljubica Radan, predsednica Vinske Akedemije Srbije
17.30 - 18.30 / Panel br. 5
Raise a Glass to Craft Brewers
Panel proizvođača zanatskih piva uz degustaciju
Moderator: Dejan Smiljanić, predsednik udruženja Malih nezavisnih pivara Srbije, Beograd
Učesnici:
Neven Milić, KABINET Brewery, Beograd
Vladan Vulićević, SINDIKAT Brewery, Beograd
Olivera Laoj, Krugher und Brent Pivara, Ritiševo Dragoljub Mitrović, The Black Turtle , Beograd
Ing. Petr Cejnar, "Pacov", Češka Republika
Aleksandar Biševac, Zbir pivara, Novi Sad
Nataša Ilić, TV lice