Odbrojavamo do početka:


PROGRAM

9.00 - 9.30 Kafa dobrodošlice

9.30 Otvaranje konferencije

Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade


Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada

Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji


10.00 - 11.00 / Panel br. 1


Food Around the Europe

Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju

Učesnici:
NJ.E. Gordan Bakota
, ambasador Hrvatske u Srbiji
Nj.E. Constantinos Eliades, ambasador Republike Kipar u Srbiji
Andrzej Kindziuk, otpravnik poslova ambasade Poljske u Srbiji
Nj.E. Dr. Oana-Cristina Popa, ambasadorka Rumunije u Srbiji
Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji
Roman Weixler, zamenik ambasadora Slovenije

Moderator: Robert Čoban, Color Press Grupa


11.00 - 12.00 / Panel br. 2


Food Around the World

Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju

Učesnici:
Nj.E. Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji
Nj.E. Subrata Bhattacharjee, ambasador Indije
Nj.E. Alona Fisher-Kamm, ambasadorka Izraela u Beogradu
Nj.E. Amr Aljowaily, Ambasador Egipta u Srbiji
Nj.E. Marco Antonio Garcia Blanco, ambasador Meksika u Srbiji

Moderator: Danijel Koletić, Apriori World, Zagreb



12.00 - 12.30 / Coffee Break


12.30 - 13.00 / Case Study 1
Ja pijem mleko 

Predavač: Ivan Zorić, tehnolog i menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije "Imlek"

Moderator: Olivera Stefanović Stanković, novinar i direktor PR agencije "PROGLAS"


13.00 - 13.30 / Case Study 2

Održiv uzgoj pirinča za održivu budućnost

Predavač:
Biljana Skaro
Brand Manager Pet Care & Food BE
Mars Multisales Baltics Balkan Adriatic


13.30 - 14.00 Fancy Food Show, New York: Godinu dana posle
Iskustva mladih proizvođača hrane

Branislav Sekulić, "Vrtlari", Kucura, Mali Iđoš
Marija Radojičić, "Friški jazački", selo Jazak, Vrdnik
Mina Ranković, poljoprivredni proizvođač, selo Prijevor, Čačak

Moderator: Ivana Rajinac

14.00 - 15.00 / Lunch Break

15.00 - 16.00 / Panel br. 3
Zvezdano nebo nad Srbijom
Da li će do 2020. Srbija dobiti restoran sa zvezdicom ili preporukom Mišelina?
Šta će to značiti za gastronomiju i turizam Srbije? Šta je uopšte Mišelin sistem, po kojim kriterijumima se dobija preporuka ili zvezda?

Panel u kom će govoriti predstavnici restorana koji pretenduju da budu prvi u ovoj kategoriji, kuvari, predstavnici ministarstava i turističke privrede

Moderator: Aleksandar Đuričić, novinar i pisac, Beograd

Učesnici:
Filip Ćirić, Restorani Homa i Homa Bistro, Beograd
Nikola Narančić, Restorani Salon 5 i Salon 1905, Beograd
Goran Kovačević, Viceroy Kopaonik
Guillaume Iskandar, Restoran Langust
Dr Georgi Genov, direktor poslovnog udruženja HORES, Beograd


16.00 - 17.00 / Panel br. 4

Travel and Food Blogers like Rising Stars

Moderator: Milan Vučićević, Marketing stručnjak, Beograd

Učesnici:
Bojana Kostić
, Taste of Fashion, bloger
Filip Milosavljević, Celi Svet, Jungle Travel
Mila Vujisić, Milas’s Homemade food blog Ivanović Aleksandra, Ukus Beograda
Food Portal / Blog
Tijana Ivković, Pivokosa youtube kanal
Nevena Zelunka Cvijetić, blog "Hleb i Lale"
Miodrag Ilić, glavni urednik portala “Recepti i Kuvar online”
Bojana Stefanović, glumica i gastro blogerka


17.00 - 17.30 / Case Study br. 3

Čitanje vinskih etiketa

Predavač: Ljubica Radan, predsednica Vinske Akedemije Srbije


17.30 - 18.30 / Panel br. 5
Raise a Glass to Craft Brewers
Panel proizvođača zanatskih piva uz degustaciju

Moderator: Dejan Smiljanić, predsednik udruženja Malih nezavisnih pivara Srbije, Beograd

Učesnici:
Neven Milić, KABINET Brewery, Beograd
Vladan Vulićević, SINDIKAT Brewery, Beograd
Olivera Laoj, Krugher und Brent Pivara, Ritiševo Dragoljub Mitrović, The Black Turtle , Beograd
Ing. Petr Cejnar, "Pacov", Češka Republika
Aleksandar Biševac, Zbir pivara, Novi Sad

 


Učesnici

 

 

 

 

 

 

 

 



Voditelj programa

 

Nataša Ilić, TV lice