Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
19. januar 2009.

Knjiga

preporučuje

Jasmina Ubiparip
urednica magazina Bravo

Sumrak

Stefani Majer

S obzirom na to da uređujem magazin namenjen tinejdžerima, preporučiću knjigu koja je u rekordno kratkom vremenu postala hit među mladima, prvo u svetu, a sada i kod nas. U pitanju je neverovatno romantična, ali i mračna, ljubavna priča koja opisuje romansu između jedne sasvim obične američke tinejdžerke i nezemaljski lepog – vampira. Knjiga se zove “Sumrak“ i zapravo je samo prva u serijalu od (zasad) četiri romana. Na srpski jezik prevedena su prva tri romana (“Sumrak“, “Mlad mesec“, “Pomračenje“), a na prevod četvrtog (“Breaking Dawn“) još uvek se čeka. Autorku tetralogije “Sumrak“ 35-godišnju Stefani Majer, doskora potpuno anonimnu domaćicu iz Arizone, mnogi već porede sa Dž. K. Roling. E, sada, da li će “Sumrak“ dostići popularnost “Harija Potera“ – pokazaće vreme, ali jedno je sigurno – priča očarava i nas malo starije “tinejdžere“, verujte mi na reč ;)

P. S. Od 15. januara u našim bioskopima prikazuje se i film “Sumrak“!

Film

preporučuje

Marko Čavić
urednik magazina "Mobi"

Changeling

Clint Eastwood / 2008.

Drama “Podvala” Klinta Istvuda snimljena po istinitoj priči, na upečatljiv i na momente vrlo potresan način. Film govori o samohranoj majci koja ostaje bez jedinog deteta. Radnja filma smeštena je u dvadesete godine prošlog veka, kada su losanđelesku policiju potresali najveći skandali u vezi sa korupcijom, zloupotrebom položaja i nesposobnošću policije da građane zaštite od kriminala. Policija koja je upletena u mnoge teške zločine, nakon kidnapovanja sina Kristin Kolins (Anđelina Džoli), započinje istragu i posle pet meseci "pronalazi" kidnapovano dete. Kako bi se ceo slučaj zataškao, korumpirani policijski sistem samovoljno je proglašava neuračunljivom i smešta u mentalnu ustanovu, u ozloglašenu ćeliju 12, u kojoj su zatvoreni oni koji se suprotstavljaju vlastima i policiji, gde ona počinje da se pita da li je to njeno dete. Ipak, i pored najsvirepijeg mučenja i psihičke torture Kristin će istrajati u svojoj nameri... Anđelina Džoli je za ulogu u ovom filmu nominovana za nagradu "Zlatni globus" i najozbiljniji je kandidat za nagradu Oskar. Film “Podvala” nominovan je za nagradu "Zlatni globus" u kategoriji najbolji originalni scenario, a očekuje se i nominacija za nagradu Oskar.

Ocena 5/5

Pozorišna predstava

preporučuje

Jelena Dimitrijević
lektor magazina "L'Officiel"

Mozak afrodizijak

Jana Prentić

Očekujte neočekivano! "Mozak afrodizijak" u režiji mlade Jane Prentić, a po tekstu Igora Brakusa, brzo će vas uvući u jedan potpuno novi svet, u kojem je sve naopako postavljeno: privatni detektivi zaljubljuju se u inteligentne i načitane studentkinje koje prodaju svoj um za novac, a sav taj keš privlači bogate biznismene željne zabave... Sve u svemu, pravi kovitlac dešavanja sa kabaretskim momentima i glumom koja će vas potpuno opčiniti. U februaru se obavezno “nacrtajte” u Zvezdara teatru i lako ćete shvatiti da u Beogradu odavno nije igrala predstava koja ima više energije od ove.

CD

preporučuje

Saša Milošević
direktor
Color Media BIH

Guns 'N' Roses

Chinese democracy

Mikelanđelo je oslikavao Sikstinsku kapelu četiri godine, "Beatlesi" su sve svoje albume izdali u periodu od sedam godina, a grupi "Guns N' Roses" trebalo je čitavih petnaest da izdaju novi album. Toliko je, zapravo, vremena prošlo od poslednjeg studijskog albuma "Spaghetti incident?", objavljenog daleke 1993. godine. Jedan od najiščekivanijih rok albuma svih vremena "Chinese democracy", nakon desetak godina najava i potrošenih trinaest miliona dolara, ugledao je svetlost dana krajem novembra 2008. godine. Čitava armija obožavalaca željno je iščekivala novi album, ali s podeljenim emocijama, jer su od "stare" postave grupe ostali samo pevač Eksl i klavijaturista Dizi Rid. Iako se u novom zvuku popularnih "Gansa" i te kako oseća nedostatak legendarnog gitariste Sleša, pesme koje su nam Eksl i ekipa predstavili nisu nimalo loše. Drugačije su nego ranije, to svakako. Na prvo slušanje izdvojio bih pesme "Chinese democracy", "Shackler's revenge" i baladu "Madagascar". Neke stvari se ipak nisu promenile, pre svega, kontroverze koje oduvek prate ovaj bend. Naime, novi album je, (ne)očekivano, zabranjen u Kini zbog navodne kritike ove države u naslovu albuma. U svakom slučaju, "Chinese democracy" je odličan album koji će vas podsetiti zbog čega ste zavoleli bend "Guns N' Roses".

Putovanje

preporučuje

Dragana Gligić
pomoćnik urednika ljubavnih izdanja

Metamorfozis

Grčka

Metamorfozis je simpatično mestašce na drugom prstu grčkog ostrva Halkidiki. Potpuno je okruženo gustim četinarskim šumama i morem tako da ima specifičnu klimu. Upravo zbog toga, naše južne komšije su Metamorfozis, još pedesetih godina prošlog veka, proglasili vazdušnom banjom. Ovo mesto je pravi izbor za ljude koji vole opušten odmor, bez burnog noćnog života. Već posle dva dana boravka, meštani će vas srdačno pozdravljati sa "kalimera" ili "kalispera". Sladoled im je odličan - morate ga probati. Decu slobodno pustite da jurcaju po nekom od igrališta jer na njih su baš i mislili kada su uređivali strogi centar Metamorfozisa.

YouTube preporuka za slušanje

MANU CHAO

Raining In Paradise

Arhiva