Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku
2. februar 2009.

Knjiga

preporučuje

Nataša Milićev
grafički urednik magazina "CKM"

Lovac na zmajeve

Haled Hoseini

Dirljiv. Okrutan. Magičan. "Lovac na zmajeve" je elokventna avganistanska verzija iskustva i životne borbe američkih imigranata u kasnom 20. veku nakon napuštanja svoje razrušene domovine. Istorija ove opskurne zemlje koja je ušla u žižu pažnje globalne politike u novom milenijumu, magično se provlači kroz detinjstvo i odrastanje dvojice dečaka iz Kabula, odraslih poput braće ali suštinski različitih. Njihovi isprepletani životi i sudbine oslikavaju tragediju sveta koji ih okružuje i vode nas kroz neizostavnu ljudsku patnju, surovo sazrevanje i samoiskupljenje. Nadahnjuje. Izaziva. Podučava. Nezaboravna i prelepo ispričana priča o intimnoj istoriji jedne porodice i o prijateljstvu iz detinjstva.

Film

preporučuje

Nenad Meseldžija
asistent direktora Color Press Group

Dve čađave dvocevke

Guy Ritchie

Preporučujem film "Dve čađave dvocevke" koji sam nedavno ponovo gledao slučajno naletevši na njega dok sam jedne večeri "vrteo" TV kanale. Priča ovog filma apsolutno je originalna i zbunjujuće zanimljiva ali me još više oduševljava britanski akcenat koji dominira. Naravno, svega toga ne bi bilo da nije dobro poznatog čudnog britanskog humora.

Pozorišna predstava

preporučuje

Daniela Stamenković
urednica ljubavnih izdanja

KNKNPNKN

Žanko Tomić

Ne propustite da se nasmejete!
Objašnjenje naziva predstave možete dobiti jedino ako se zavalite u jednu od (ne)udobnih fotelja "Pozorišta mladih", u kojem je grickanje semenki i dalje najstrože zabranjeno, i pažljivo odgledate komad (ili "komadinu", kako su ga nazvali oni kojima predugo traje). Predstava je inače zasnovana na knjizi "Leksikon YU mitologije" a čak i ako ne znate o kojem se delu radi, razumećete sve što se na tim "daskama" dešava. U predstavi se na šaljiv i pomalo ironičan način traži odgovor na pitanje šta je ostalo od "mitologije" jedne zemlje...
Moja ocena: tri bambija! (za muziku)

CD

preporučuje

Jelena Nadaš
urednica magazina "Bravo girl"

Solange Knowles

Sol-Angel and the Hadley St. Dreams

"Sol-Angel and the Hadley St. Dreams" bukvalno ne vadim iz DVD plejera. Neverovatno ljupki i "zarazni" ritmovi, praćeni odličnim tekstovima i još boljim Solangeinim izvođenjem. Mislim da je ovo album za sva vremena. Moram da priznam da je Solange uradila bolji posao od svoje starije seke Beyonce. Ipak, kada su spotovi u pitanju, B. je neprikosnovena i tu mlađa sestra treba još mnogo da uči.

Putovanje

preporučuje

Igor Sandić
art direktor magazina "Hello"

Ohrid - makedonski Toledo

Makedonija

Grad Ohrid je riznica makedonske, balkanske i evropske kulture. Smešten je na Ohridskom jezeru, ušuškan između visokih planina i okružen božanstvenim prirodnim lepotama. Stari grad je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština, prepun je minijaturnih crkvica ne većih od garsonjere. U Starom gradu živi nekoliko hiljada ljudi, što podseća na španski grad Toledo. Najlepše priče o Ohridu čuo sam od starog lokalnog čamdžije dok me je vozio po jezeru. On veruje da je Ohridsko jezero najstarije u Evropi, a da se Ohrid pamti duže ukoliko se proba ohridska pastrmka ili jegulja. Ni za jedno ni za drugo nisam siguran, ali u jedno jesam: Ohrid bih svakome preporučio u bilo koje doba godine.

YouTube preporuka za slušanje

MIKA

Grace Kelly

Arhiva