Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

23. decembar 2014.

Novogodišnji Art & Wine Party u Galeriji Matice srpske!

Ove godine Color Press Grupa je organizovala Art & Wine Party u saradnji sa Galerijom Matice srpske pa su gosti imali prilike da uživaju u remek-delima srpske i jugoslovenske likovne umetnosti koja se nalaze u prostoru ove značajne institucije.

Zvanice je prvo pozdravila Tijana Palkovljević, upravnica Galerije Marice srpske nakon čega je govorio Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe: "Pre tačno 23 godine Color Press Grupa je u Novom Sadu počela da se bavi izdavanje magazina. Te 1992. godine u štampariji Forum štampali smo 3.000 primeraka studentskog lista Index, kasnije Nezavisni Index... Posle smo počeli da magazine prodajemo širom Srbije i bivše Jugoslavije ali je naše sedište ostalo u Novom Sadu koji je protekle dve decenije umeo da bude svakakav - sa nasiljem na ulicama, sa arhitekturom koja ruži grad... Ali, mi i dalje verujemo da je Novi Sad sačuvao neke od svojih vrednosti - to su u ovim vremenima, pre svega - kultura i sport. Danas smo na Novom groblju ispratili profesorku Jelku Ređep. Neko je primetio da je sa njom otišao jedan stari Novi Sad po mnogim stvarima lepši i bolji od ovog sadašnjeg. Na našoj generaciji, nama koji smo ovde, ostalo je da se potrudimo da svojim potomcima ostavimo Novi Sad koji će imati bar neke vrednosti onog grada kojim smo se svi ponosili!"

Nakon toga, podeljene su diplome polaznicima nove generacije Škole za novinare i urednike Color Press Grupe posle čega su prisutni uživali u dve numere koje je otpevala novosadska jazz-umetnica Danka Adamov.

Posle toga, zvanice su imale vođenu turu kroz najznačajnija dela srpske umetnosti 18. i 19. veka sa posebnim osvrtom na zabavu kakva je bila u tim godinama. Veče je završeno u impresivnoj sali "20. vek" u kojoj je poslužen koktel Vinarije Deurić koja je bila pokrovitelj večerašnjeg događaja.

Press Clipping