Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

27. mart 2015.

Energetski lideri regiona na forumu u Beogradu!


Color Press Grupa u saradnji sa kompanijama iz gasnog i naftnog sektora Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije organizovala je 26. marta konferenciju pod nazivom “The Economist forum: Energetske perspektive regiona” u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.


O svojim pogledima na energetske perspektive Srbije i regiona govorili su predstavnici ministarstava, Evropske Unije, ambasada i energetskih kompanija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Grčke.


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić otvorio je konferenciju i obrazložio da će Srbija pokušati da bude deo svih projekata koji mogu da obezbede nove izvore i trase snabdevanja gasom, jer je odustajanje od projekta Južni tok otvorilo brojna nova pitanja u vezi sa snabdevanjem gasom.

Srbija je, istakao je ministar, usvojila i Zakon o energetici idući u susret evrointegracijama i na taj način sublimirala evropsko zakonodavstvo u toj oblasti i stvorila uslove za investicije u tom segmentu privrede. Pritom, prednost će imati projekti koji omogućavaju da Srbija postane tranzitna zemlja za snabdevanje energentima, rekao je Antić.

Cena nafte će ove godine na svetskom tržištu najverovatnije ostati na nivou od 50 dolara za barel i Srbija mora da obezbedi rezerve nafte, kojih sada uopšte nema, ocenili su danas eksperti na forumu "Energetske perspektive regiona".

Konferenciji je prisustvovao i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović koji je u svom izlaganju istakao da će građani za april plaćati nižu cenu gasa, ali nije naveo koliko će tačno iznositi to pojeftinjenje.

Svoje poglede na energetske perspektive Srbije i regiona izneli su i Frik Janmat, šef Ekonomskog odeljenja Delegacije EU u Beogradu, Loren Stokvist ambasador Kraljevine Holandije i Ana M. Bulos, ekonomski savetnik Ambasade SAD u Beogradu.


Media Clipping

 

Video Clipping

Web Clipping