Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

2. april 2015.

Tradicija i ukusi Istočne Srbije: Održan prvi Gastro Day u Zaječaru


Color Press Grupa od oktobra prošle godine u Srbiji i Hrvatskoj izdaje magazin “Jamie” po licenci slavnog britanskog kuvara Džejmija Olivera.

U sklopu aktivnosti magazina, a u cilju demetropolizacije gastronomskih i kulturnih dešavanja, u Zaječaru je, 31. marta, u prelepom ambijentu “Eurokluba”, organizovana prva u nizu manifestacija “Jamie Gastro Day”, na kojoj su učestvovale brojne poznate ličnosti, televizijski voditelji, gastro blogeri, kuvari i vinari, a prisutne je putem video poruke pozdravio i lično čuveni Džejmi Oliver.

Na konferenciji se govorilo o gastronomiji i pravilnom načinu ishrane, GMO hrani i raznim kulinarskim umećima i navikama, a svi prisutni učesnici i gosti mogli su da probaju najkarakterističnije specijalitete regiona koje su spremile lokalne domaćice, kao i da degustiraju vina iz ovog kraja.

Prema rečima direktora Color Press Grupe, Roberta Čobana, cilj gastro manifestacije jeste da se u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i lokalnim samoupravama, a uz pomoć poznatih ličnosti iz Beograda i regiona,promoviše gastronomska ponuda nekog kraja, jer, kako kaže mnogi gradovi u regionu imaju šta da ponude kada je gastronomija u pitanju.

Specijalni gosti konferencije bili su i legendarni Oliver Mlakar, koji je 70-tih i 80-tih godina vodio kultnu emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje", te i Sava Vukojev, čuveni kuvar koji je pripremao jela i bankete za Josipa Broza Tita i njegove najuglednije goste, a koji je ovom prilikom promovisao i svoju knjigu "Tito - fascinacije hedonizmom". Među poznatim ličnostima kojima je Vukojev kuvao u proteklih 10 godina je i ruski lider Vladimir Putin.

Veliku pažnju publike privukao je panel u kom su poznate ličnosti kojima je kuvanje hobi govorile o svom kulinarskom umeću i omiljenim jelima, a na kom su učestvovali Jelena Bačić Alimpić, Vesna Da Vinča, Ivan Golušin, Đorđe Kortina, Milica Milša i Žarko Jokanović, dok je moderator ovog zabavnog panela bila Nataša Ilić.

Predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković izjavio je da organizovanje ove gastronomske manifestacije upotpunjuje turističku ponudu grada, ali i cele Timočke krajine. Mirković je ugostio i Bojanu Stamеnov, prеdstavnicu Srbijе na ovogodišnjеm Eurosongu, kao i pеvačicu Dijanu Janković, a njih dve su ovom prilikom najavile i duet na engleskom jeziku koji će uskoro ugledati svetlost dana.

Nakon Zaječara, manifestacija će se tokom 2015. godine održati u ukupno devet regionalnih centara u Srbiji, a u toku su pregovori i sa gradovima u zemljama bivše Jugoslavije. Sledeća destinacija koju će ovaj gastro karavan da poseti biće Novi Pazar.

Media Clipping

 
jamie kliping 1

kliping 3

kliping 1

kliping 4

kliping 2

kliping 6

kliping 7

kliping 5