Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

12. jun 2015.

Konferencija "Moja Kravica Food Talk" okupila gastronomske eksperte regiona!

Završena je treća po redu konferencija "Moja Kravica FoodTalkkoja je na Ribarskom ostrvu, kraj Novog Sada, okupila ljubitelje i poznavaoce hrane i vina, hedoniste i gurmane. Ceo region uz podršku gostiju iz Velike Britanije i Amerike okupio se na najvećoj regionalnoj konferenciji o hrani čiji su učesnici najbolji kuvari, vinari, gastro-blogeri i poznate ličnosti . Posetioci su pored specijaliteta gostujućih kuvara iz inostranstva uživali u specijalitetima domaćica iz cele Vojvodine.

U toku dana svi prisutni su imali priliku da slušaju zanimljive panele u konferencijskoj sali dok su se napolju održavale kulinarske i vinske prezentacije. Čuveni šef Kris Viliams, američki kuvar i vlasnik restorana Lucille’s u Hjustonu bio je samo jedan od prezentera čije su specijalitete probali posetioci.U sali su se publici pretstavili najpoznatiji hrvatski gastro-ekspert Rene Bakalović koji je publiku upoznao sa nekoliko mladih kulinarskih zvezda regiona kao i neke od legendi ove branše. 

Poznati zagrebački književnik Igor Mandić je govorio o svojoj bračnoj kuhinji, a posebnu pažnju je privukao panel o glutenu koji je za neke pojam pomodarstva dok se drugi bore sa svojom netolerancijom. Ovogodišnja konferencija "Moja Kravica FoodTalk" bila je inspirisana temom "Hrana na mreži " pa su se tako prisutnima obratili najpoznatiji gastro blogeri iz regiona. 

Spomen zbirka Pavla Beljanskog je izložila deset reprodukcija na temu hrane koje su se takođe mogle pogledati u sklopu digitalne aplikacije koju je premijerno publika prelistala izvan galerijskog prostora. Udruženje Bač u srcu Bačke tradicionalno je organizovalo kićenje šokačke, bačke i bunjevačke mlade. Ovaj perfomans podržava multikulturalnost koja se neguje u Vojvodini.

Pred muzički program novinari i gosti iz regiona su uživali u vožnji Dunavom u sklopu koje su mogli da vide lepote sremske obale i Petrovaradinske tvrđave.

Na kraju dana grupa "Frajle" i frontmen grupe "Love Hunters", Milan Mumin održali su mini koncert u sklopu koga su premijerno, uživo izveli svoj duet. Kraj konferencije su ulepšali zvuci najboljih taburaša sa "Tamburica festa" .

Generalni pokrovitelj konferencije je Moja Kravica Kuhinjica kompanije „Imlek" sa proizvodima - sitan sir, pavlaka za kuvanje i slatka pavlaka.

Partneri konferencije su : Veterinarski zavod Subotica, Laguna, Ribella, Hleb i kifle, Ford, Dijamant, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Turistička organizacija Novog Sada.

Zvanična voda konferencije je "Mivela", pivo "Carlsberg", vozilo "Ford" i vino "Vinarija Kovačević".

Na "Moja Kravica Food Talk" konferenciji gosti i učesnici su bili : Jelena Blečić, Mihailo Bukvić,  Tanja Pujin, Suzana Mančić, Cile i Beba Marinković, Mirjana Bobić Mojsilović, Ksenija Mijatović, Tanja Banjanin, Jelena Bačić Alimpić, Srna Lango, Đorđe Pavlov i mnogi drugi.

MEDIA CLIPPING

Video Clipping