Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

7. septembar 2015.

#BookTalk2015: Druženje izdavača i pisaca iz celog regiona u Novom Sadu

Nakon tri dana posvećenih književnosti, završena je prva regionalna konferencija "BookTalk2015" u organizaciji Color Press Grupe i podrškuGrada Novog Sada i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Preko šezdeset učesika iz celog regiona diskutovalo je kroz sedam panela pred prepunom salom Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Učesnici na konferenciji su bili eminentni pisci, izdavači, novinari, književni kritičari i knjižari. 

Čitaoci iz celog regiona sa pažnjom su i putem lajv-striminga mogli da prate panele na kojima se govorilo o književnim nagradama, nepravdama, Velikom ratu, budućnosti izadavaštva, odgovornosti intelektualnih elita i stavu države i politike prema knjizi odnosno književnosti.

"BookTalk2015" je na jednom mestu okupio velika i popularna imena kao što su Svetisalv Basara, Olja Bećković, Zvonko MakovićGorislav Papić, Olivera Kovačević, Laslo Vegel, Dejan Papić, Teofil Pančić, Denis Kuljiš, Marko Vidojković, Aleksandar Gatalica, Branko Rosić, Nihad Hasanović, Goran Samardžić, Lejla Kalamujić, Veran MatićEkrem Dupanović, Jelena Trivan, Marina KrležaŽarko Jokanović, Nenad Šaponja, Ljiljana Dirjan, Jelena Bačić Alimpić, Vesna Dedić i mnogi drugi.

Konfrenciju je najavijala akcija poklanjanja besplatnih knjiga u Novom Sadu organizovana zajedno sa GSP Novi Sad. Za tri dana, Novosađanima koji su zatečeni da čitaju u gradskom prevozu, poklonjeno je preko 300 novih knjiga. Akcija je imala za cilj da kao i sama konferencija promoviše čitanje knjiga.

Prvog i trećeg dana konferencije, gosti iz regiona su prisustvovali predavanjima i koncertu u sklopu manifestacije "Leto u vrtu galerija" koje zajedno organizujuSpomen-zbirka Pavlja Beljanskog Galerija Matice Srpske. Gosti su obišli iVinariju Deurić u Maloj Remeti gde je priređen tradicionalni ručak uz degustaciju vina.

Prijatelji konferencije su izdavačke kuće Prometej, Laguna, Samizdat, Vulkan, Buybook, Jamnica, Grand kafa, Vinarija Mačkov podrum, Vinarija Temet, pivo Guverner i restoran Sokače.

 

1. Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje


2. Olivera Kovačević, RTS


3. Jasna Jovanov, Spomen zbirka Pavla Beljanskog


4. Dejan Papić sa suprugom


5. Gordan Markotić, ambasador Hrvatske


6. Galerija Matice sprske


7. Učesnici konferencije u vrtu galerije8. Večera za učesnike u restoranu "Sokače"


9. "Guverner" je bilo zvanično pivo konferencije


10. Panel o Velikom ratu - Spomen zbirka Pavla Beljanskog: Svetislav Basara, Denis Kuljiš, Aleksandar Gatalica, Vladimir Kecmanović, Muharem Bazdulj i Gorislav Papič


11. Završni koktel vinarije "Mačkov podrum" u sali 20. vek Galerije Matice srpske


12. Svetlana Slepšak


13. Jelena Bačić Alimpić


14. Olja Bećkovič


15. Vladimir Kecmanović i Gorislav Papić


16. Pisci u poseti Vinariji "Deurić" na Fruškoj gori


17. Učesnici panela "Književne nagrada i književne nepravde"


18. Tijana Palkovljević, Galerija Matice srpske


19. Olivera Kovačević i učesnici panela "Država kao (ne) prijatelj knjige


20. Veran Matić i Veton Suroi


21. Teofil Pančić


22. Učesnici panela "Kuda klizi region: EU ili novi ratovi"


23. Učesnici panela "Exit Throug The Gift Shop"


24. Laslo Vegel

 

Media Clipping

kliping 1

kliping 4

kliping 2

kliping 5

kliping 3


kliping 6


kliping 4

kliping 5

kliping 6