Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

19. septembar 2015.

#FoodTalkMacedonia2015 - Celodnevno gastro uživanje na jezeru Matka

U petak 18. septembra, u predivnom ambijentu restorana “Kanjon Matka” u blizini glavnog grada Makedonije održana je prva regionalna konferencija za hranu “Food Talk Makedonija” u organizaciji “Kolor Medije”, koja izdaje najtiražnije kulinarske magazine “Isprati recept”, “Torti i kolači” i “Babina kujna”, a koja je deo najveće izdavačke kuće na Balkanu “Color Press Grupe” iz Novog Sada.

Jedno od najvećih iznenađenja za sve ljubitelje hrane i pića, koji su u velikom broju prisustvovali na svih šest panel diskusija i na dve case studije posvećene zdravom načinu pripreme hrane u najkvalitetnijim sudovima Zepter i pravom načinu serviranja i konzumiranja raznih vrsta vina vinarije Tikveš, bilo je prisustvo jedne od najvećih zvezda na prostoru bivše Jugoslavije, gospodina Olivera Mlakara, čije je gostovanje omogućio veliki prijatelj konferecije, kompanija Podravka preko svog najprepoznatljivijeg brenda Vegeta. Oliver Mlakar je u svom izlaganju otkrio tajnu dobrog izgleda – 80 godišnji voditelj jede sve, ali u strogo ograničenim količinama.

Brojni mediji, posetioci konferencije i panelisti su se u vreme kafe pauza osvežavali Coca Cola-om i vodama Rosa, refresh partnerima konferencije, a probali su i vrhunske sireve i namaze kompanije Ideal Šipka, kao i ukusne hlebove iz široke palete kompanije Žito Luks. Oficijelno vozilo konferencije je bilo Ford, uvoznika MIDA Motors.

Kraljica romske muzike Esma Redžepova je prisutnim gostima otkrila da je pobornik tradicionalne kuhinje gde ručak počinje domaćom supom.

Koncept hrono ishrane i antiaging medicine je prisutnima približila dr Ana Gifing kao učesnica panela FIT&FOOD, posvećen ishrani u službi zdravog izgleda.

Gastronomsko putovanje širom sveta sa ukusima italijanske, mađarske, britanske, kineske i tradicionalne makedonske kuhinje bilo je omogućeno nakon panela posvećenom svetskoj kuhinj - Gastro diplomatija. Među učesnicima panela bili su italijanski ambasador, mađarski ataše za kulturu, kao i gastro šef britanske ambasade u Skoplju.

Na konferenciji su učestvovale poznate makedonske estradne zvezde, koje su prisutnima otkrile svoje navike u ishrani, dok su najeminentniji gastro šefovi izazvali oduševljenje kod publike u gastro kutku u kojem su demonstrirali pripremu vrhunskih specijaliteta od ribe, mesa, voća i povrća.

Konferenciju je vodila poznata voditeljka Jovana Stojmenović, a mikrofon je delila sa kolegama: Irena SpirovskaLila FilipovskaSuzana TurundžievaElena Stefanovska i Ognen Janevski.

Prijatelji prve regionalne konferencije za hranu Food Talk u Makedoniji su bili Podravka, Zepter, Ideal Šipka, Coca Cola i Rosa, Tikveš, Žito Luks, Agrofila, MIDA Motors, Violeta i Parex, Makedonska pastrmka i restoran Kanjon Matka.