Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

2. oktobar 2015.

"Izazovi energetske stabilnosti": Srbija ove zime nema razloga za brigu!

U organizaciji Color Press Grupe  i kompanija iz energetkog sektora održana je regionalna konferencija“Izazovi energetske stabilnosti” .

Konferencija za štampu gospodina Dušana Bajatovića, generalnog direktora Srbijagasa, prethodila je zvaničnom otvaranju konfrencije i panelima. Dušan Bajatović je u svom uvodnom izlaganju najavio transformaciju Srbijagasa iz nacionalne gasne u nacionalnu energetsku kompaniju.

"Gazprom i mi smo se dogovorili o izgradnji druge faze Banatskog Dvora, a u toku je i dogovor za Itebej, i ovo je ekskluzivna vest! Dobićemo nezavisnog transportera i distributera gasa, koji će od 2016. raditi samostalno". Naglasio je gospodina Bajatović.

U ime Vlade Republike Srbije goste je pozdravio i zvanično otvorio konferenciju  ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. Nakon toga prisutnima se obratio organizator konferencije i predsednik Color Press Grupe Robert Čoban sa nekoliko reči o samom programu konferencije.

Usledio je govor ambasador Ruske Federacije Aleksandara Čepurina i specijalne gošće Elene Burmistrove, generalne direktorke Gazprom Eksporta iz Moskve.

U toku prve studije slučaja sa generalnim direktorom EPS-a Aleksandrom Obradovićem je razgovarala Nataša Miljković, a prvi panel pod nazivom "Restruktuiranje nacionalne gasne kompanije" je moderirao Milan Đukić ispred kompanije Srbijagas. U sklopu druge studije slučaja pod nazivom "Energetski izazovi u 2016"  govorio je Dušan Bajatović.

Na kraju konferencije “Izazovi energetske stabilnosti.”  usledila je  dodela priznanja povodom jubileja, 10 godina kompanije Srbijagas koje je radnicima uručio Dušan Bajatović.

U toku proslave koja je usledila, svi prisutni su  imali priliku da uživaju u vinima  Vinarije Zvonko Bogdanslušajući bend "The Frajle".

Gosti konferencije su bili eminentni stručnjaci iz sveta energetike, ekonomije, biznisa, medija i diplomatije i politike: ministar odbrane Bratislav Gašić, ambasador Crne Gore Branislav MićunovićToma Fila advokat, državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović, predsednik IO SPSa Branko Ružić, direktor Telekom Srbija Predrag Ćulibrk, predstavnici ambasada Holandije, Turske, Slovenije, Mađarske i mnogi drugi.

Konferenciju su podržali pokrovitelji Srbijagas, Gas Invest, Millennium team, Bobar Beška i Lavazza.