Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

3. oktobar 2015.

Otvorena izložba "MILAN KONJOVIĆ; Jedan slikar, 15 fotografa, 30 umetničkih dela" u Somboru

Sinoć je jedan od najlepših gradova Vojvodine ugostio preko dve stotine ljubitelja umetnosti i poštovaoca stvaralaštva jednog od najvećih srpskih slikara Milana Konjovića.

U organizaciji Color Press Grupe, časopisa Lepota i Zdravlje i Galerije "Milan Konjović" iz Sombora, otvorena je izložba "MILAN KONJOVIĆ; Jedan slikar, 15 fotografa, 30 umetničkih dela", koja će biti otvorena za javnovst naredne dve nedelje.

Cilj projekta je da se decentralizuju kulturna dešavanja i predstave kulturna dobra širom Srbije. Časopis "Lepota i Zdravlje" je ovu akciju pokrenuo prošle godine kada su u Šidu promovisana dela Save Šumanovića u saradnji sa Galerijom "Sava Šumanović".Sinoć je u Somboru predstavljeno 15 savremenih srpskih fotografa, učesnika u projektu, koji su snimili  savremenu fotografiju kao reminiscenciju na jednu od Konjovićevih slika koje se nalaze izložene u sklopu galerije. Fotografi koji su učestvovali u projektu i sinoć se predstavili publici su; Vukica Mikača, Dragan Kujundžić, Predrag Uzelac, Aleksandar Radoš, Đorđe Arambašić, Milica Mrvić,Jaroslav Pap, Bojana Andrić, Radivoj Hadžić, Aleksandar Kamasi, Senja Vild, Mirko Tabašević, Luna Jovanović, Boris Bajčetić i Danilo Mijatović.

Gostima se prvo obratio Peter Raković upravnik Galerije "Milan Konjović"  , zatim je Nebojša Grujić kao stručni saradnik govorio o životu i delu poznatog slikara, a izložbu je zvanično otvorio Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje.

Ovim projektom stvorena je spona između prošlosti  sadašnjosti, između jednog od najvećih srpskih slikara i savremenih srpskih fotografa, sa akcentom na popularizaciju galerije i na njeno blago koje ona otkriva.

Nakon zvaničnog otvaranja usledio je koktel u sklopu kojeg su gosti uživali u slikama odnosno fotografijama i vinu Vinarije Milisavljević.

 

Video