Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

15. oktobar 2015.

Žensko pitanje u Podgorici - održana " "Platinum Beauty ProFemina2015"

Prva regionalna konferencija "Platinum Beauty ProFemina2015" održana u podgoričkom hotelu "Ramada" izazvala je veliku pažnju crnogorske publike i medija. U organizaciji crnogorskog magazina Ljepota&Zdravlje održana je jedna studija slučaja i pet panela na temu "Žensko pitanje u fokusu". Konferenciju je otvorila Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina Lepota&Zdravlje i Vesna Čađenović, glavna urednica CG magazina Ljepota&Zdravlje.

U prvom panelu "Prevencijom do zdravlja" posvećena je pažnja prevenciji i borbi protiv raka dojke. Specijalista za korporativne komunikacije za Srbiju i Crnu Goru u kompaniji Avon, Jasmina Gajić iznela je sledeće podatke : “Ono što smo saznali od Ministarstva zdravlja jeste da mi nismo u Evropi prvi po broju oboljenja žena od ove opake bolesti, ali smo prvi po smrtnosti, i verujem da je slična situacija u Crnoj Gori, regionu i na Balkanu". Usledila je studija slučaja o neinvazivnoj hirurgiji ekskluzivnog salona Platinum Beauty i drugi panel na kome se diskutovalo na temu "Koliko nam predrasude kroje život?". "Crnogorsko društvo je patrijarhalno, pa su predrasude i te kako zastupljene i to u gotovo svim sferama života, ocenila je direktorica “Sigurne ženske kuće” Ljiljana Raičević.

Nakon panela tri "Ostati ili otići?" diskutovalo se o večitoj nedoumici da li, zbog posla, školovanja i usavršavanja, treba napustiti rodnu zemlju. Usledio je panel četiri na kom je pokrenuto pitanje "Šta nam jedu deca?". Sve prisutne prijatno je iznenadilo gostovanje modne novinarke iz Beograda, Irene Mišović, koje je bilo odličan uvod u poslednju panel diskusiju na temu "Koliko nam je izgled postao prioritet".

Konferencija "Pro-Femina" se već tri godine uspešno održava u Beogradu i okuplja veliki broj uspešnih poslovnih žena, majki i domaćica a tako je bilo i prvi put u Crnoj Gori. Konferencija je pokrenula teme i pitanja koje su u fokusu svake žene u regionu.

Konferenciju su podržali: Platinum Beauty, Dama drogerija, Vila Natural Wood, Avon, Cosmetics market, Optika Optimum, Allegra krstarenja, Nescafe Dolce Gusto, Expo Commerce, Vijesti i PRVA TV.