Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

22. oktobar 2015.

Stvaran život tinejdžera online #TeenTalk2015

 Na završenoj konferenciji TeenTalk2015 u Domu omladine Beograda okupio se veliki broj tinejdžera, učenika, studenata i njihovih predavača.

Časopis BRAVO koji organizuje konferenciju u saradnji sa kompanijom Telenor, treću godinu za redom, kroz zanimljive panele i diskusije, pokrenuo je važna pitanja u vezi sa odrastanjem tinejdžera.

Konferenciju je zvanično otvorio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, čije pojavljivanje i obraćanje je izazvalo oduševljenje publike.

Mlade zvezde jutjuberi i gejmeri predstavili su se vršnjacima, a svi prisutni su mogli da nauče nešto više i o fan klubovima u Srbiji.

Teme koje su pokrenute na konferenciji TeenTalk2015 omladina iz prepune sale Amerikana,  prepričavaće još dugo. Učesnici, stručnjaci i poznate ličnosti pokušali su da ih posavetuju o odabiru budućeg zanimanja i odogovore na pitanja u vezi sa zamkama bulimije, anoreksije i seksualnog obrazovanja. U kratkim pauzama za osveženje i ručak, prisutni su uživali u Coca-Cola napicima i McDonalds obrocima. 

Ljubičice, limeni duvački ansambl iz Pančeva, izveli su muzičku numeru koja predstavlja minimalističku muziku, jedinu te vrste u Srbiji. Film o njima prikazan je 19. oktobra na Telenorovom YouTube kanalu i deo je serijala filmova #mladiheroji, koji donose priče o velikoj energiji, optimizmu i skromnosti mladih ljudi koji su postigli velike uspehe, a  koje Telenor podržava kroz svoje pripejd kampanje.

Tema koja je izazvala posebnu pažnju je vršnjačko nasilje. Kroz dva panela na ovu temu, poslata je jasna poruka da je svaki vid nasilja za osudu i da nasilje teba prijaviti.

U toku poslednjeg panela promovisana je Facebook aplikacija "Biraj reči, hejt spreči" koja je svojevrstan SOS servis za prijavu nasilja na internetu. 

Zaključak konferncije je da kao i u stvarnom životu, ne postoji jednostavno rešenje po kome mladi mogu da uspostavljaju poznanstva i druže se na internetu, kao ni patentirano rešenje kako da se se zaštite od nasilja. Ono što svi zajedno možemo da učinimo je da se kontinuirano borimo da edukujemo mlade, ali i starije kako da iskoriste moderne tehnologije za svoje dobro. Digitalni mediji pružaju mnoge mogućnosti mladima u Srbiji danas. Onjaln svet samo je nova, digitalna manifestacija  “of-line” sveta u kome vladaju ista pravila ponašanja i vrednosni sistemi.

Poznate ličnosti koje su učestvovale na konferenciji, družile se sa mladima i pružile podršku ideji o edukovanju tinejdžera su Sara Jovanović, Nevena Božović, Jovana Gligorijević, Aleksandar Radojčić, Tatjana Vojtehovski, Darko Ivić i Stevan Filipović . 

Nakon zvaničnog završetka konferencije nastupio je hor "Glee Srbija", a mladi glumac Aleksandar Radojčić je izvukao tri dobitnika poklon putovanja.

leotvaranje

_MG_2257paneeelrtthgovormilministarvojtehovskihghggtdhodnik igramalifdfd ffdgd vessnamekcdcd filip koza lolo milos reen filip lolopanel 4uroš

dfds panel 4dffdcase daskož dfdsfdgd panelealekcpg nevenea saraprvo glassaraf panel 5mmael MIC_2868 MIC_2854jelena fan rsdzadnjidpkk lj rsdnagradeprva nagrađenaMIC_2938ekipadimitrije 
manekenka
dedftele2 ffhgajmlada telenor ucestni

publikafeatured jaserdanijela dff filipovic

 

bravo pocetak_MG_1989