Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

18. novembar 2015.

#Foodisgreat – Subotica predstavila lokalne specijalitete i lepote svoga kraja

U prelepom ambijentu Salaša "Jelen" na Paliću održana je još jedna degustacija hrane i panel diskusija u okviru projekta "Food is great" koji Color Press Grupa organizuje sa Ambasadom Velike Britanije u Srbiji.

IMG_0016

Posle Zaječara i Sjenice, predstavljeni su lokalni specijaliteti Subotice i okoline zajedno sa lepotama i običajima ovog kraja.

IMG_0165

Takođe lokalni ugostitelji, novinari i poznate ličnosti imali su priliku da degustiraju specijalitete britanske kuhinje i saznaju više o britanskim običajima.

IMG_0167

Pre panel diskusije prisutnima se obratio mladi glumac Narodnog pozorišta u Subotici, Miloš Stanković i odrecitovao stihove Šekspira na engleskom i srpskom.

Nakon ovog prijatnog iznenađenja prisutni su imali priliku da u panel diskusiji slušaju: NJ.E. Denisa Kifa, britanskog ambasadora u Srbiji, Aleksandra Pavlovića, kuvara Rezidencije britanskog ambasadora u Beogradu, Suzanu Mančić, TV lice i spisateljicu, Ivanu Anđelković, direktorku Turističke organizacije Subotica i Jelenka Vukičevića ispred Salaša "Jelen".

IMG_0238

IMG_0229

IMG_0259

IMG_0270

Nakon panela i degustacije gosti su ostali da uživaju u etno ambijentu i mirisu domaćeg ognjišta "Jelen" salaša na samo kilometar od Palićkog jezera, okruženi šumom i ravnicom.

IMG_9845

IMG_0138

IMG_0071

Delegacija britanske ambasade zajedno sa ambasadorom, organizatorima i predstavnicima Color Press Grupe je obišla Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka" u Subotici i odnela im pripremljene specijalitete, simbolične poklone i donaciju.

IMG_0319

IMG_0385

IMG_0414

Subotica će ostati upamćena po odličnim štrudlama, ribljem paprikašu i vinu, a u sklopu projekta "Food is great" do aprila sledeće godine predstaviće se još dva grada u Srbiji.

IMG_0049

IMG_0027

IMG_0023

IMG_0002

IMG_9884

IMG_9877