Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

27. novembar 2015.

CPG & Metro škola kuvanja: Švajcarska ambasada predstavila svoje specijalitete

CPG & Metro škola kuvanja je od ove sezone počela sa novim ciklusom pod nazivom "Diplomatic Edition" na kojem će svoje specijalitete predstavljati strane ambasade u Beogradu.

Sinoć smo u CPG & Metro školi kuvanja ugostili ambasadora švajcarske Jean Daniel Rucha koji nam je zajedno sa svojim prijateljima predstavio neke od tradicionalnih specijaliteta ove prelepe zemlje uz dirigentsku palicu Uroša Uroševića, glavnog kuvara Metro Horeca centra i Mišu Jevericu, kuvara ambasade.

_MG_6064

Švajcarska je prepoznatljiva po vrhunskom siru te je shodno tome za dobrodošlicu poslužena pita sa sirom, veoma ukusna sa finom teksturom, nalik našoj gibanici. Predjelo je bilo rezervisano za poširanu pastrmku, dok je kao glavno jelo servirana dinstana jagnjetina sa šafranom, uz interesantne pljeskavice od krompira. Za sve sladokusce na kraju je poslužen desert "strifles" sa vanil kremom čime je upotpunje meni sa švajcarskog podneblja koji je veoma interesantan, jer se u njemu prepliću tekovine nemačke, francuske i italijanske kuhinje koje su, švajcarskoj iznedrile ono najbolje.

2015-11-27 13.19.02

Naše druženje, uz ukusnu hranu, obogatila su vina Tikveš vinarije, ovog puta Grenache Blanc i Alexandria Couve belo, i učinila da ovo veče bude posebno!

_MG_6029