Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

25. decembar 2015.

The Economist & Mikser House debata: Srbija u 2016.

Nakon 70 uspešno organizovanih događaja, Color Press Group je sinoć u saradnji sa Mikser House organizovala poslednju debatu za ovu godinu pod nazivom The Economist "Srbija u 2016".

Kultura, ekonomija i mediji bile su teme tri panel diskusije, a svaki od govornika oduševio je više od tri stotine ljudi u publici.

Kada se diskutovalo o kulturi upečatljiva je bila Biljana Srbljanović. Duhovitim i ironičnim opisima dočarala je prisutnima svoje viđenje pozorišta danas, ističući da Srbija nije Holivud niti će ikada biti i da je svaki pokušaj imitacije glamura među umetnicima smešan.

U panel diskusiji pod nazivov "Kultura" pored Biljane učsetvovala su dva predstavnika kinematografije Želimir Žilnik i Stevan Filipović, kao i Ivan Lalić i Vesna Martinović.

O ekonimiju su govorili Dimitrije Boarov, Miša Brkić, Mihailo Vesović,Ivan Stefanović i Miodrag Zec. Profesor Zec je oduševio publiku svojim metaforičnim poređenjima tokom celog panela nazivajući državu mladom koja želi da smrša pred udaju a za to joj kratkoročno posluži MMF dijeta nakon koje ona opet postaje punačka.

Na osnovu reakcija publike i pratioca preko live strima i Tvitera, panel u sklopu kojeg se diskutovalo o medijima izazvao je najviše pažnje. Sjajni govornici kao što su Zoran Kesić, Teofil Pančić, Nebojša Krstić, Liljana Smajlović, Žarko Jokanović, Veljko Lalić i Olja Bećković u ulozi moderatora, držali su pažnju publike svojim iskrenim i zanimljivim izjavama. Olja je panel otvorila sa kultnim "Dobro veče" i od tog momenta aplauzi su se orili Mikser House-om. Na pitanje ko i kako upravlja medijima u Srbiji pokušali su da odgovore svako iz svoje pozicije. Zoran je objasnio da njegova televizija nema novca za emitovanje njihove emisije do marta, Žarko je pričao zašto piše pod pseudonimom, Teofil je otkrio da je posle njegovog gostovanja ukinuta emisija Olje Bećković, a bilo je reči i o uredničkoj politici "Nedeljnika" i "Politike".

Među gostima i publikom na debati su se mogli videti Bojan Pajtić, Aleksandar Timofejev, Marina Kosanović, Ružica Đinđić i mnogi drugi.

Partneri debate su Knjaz Miloš, Balck'n'Easy Grand kafa i Heineken pivo.