Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

25. mart 2016.

Stručnjaci, nastavnici i predstavnici saveta roditelja učestvovali na dvodnevnom seminaru "Bezbednost dece u saobraćaju"

Drugi dan stručnog seminara radnog naziva “Podizanje nivoa znanja nastavnika o značaju bezbednosti dece u saobraćaju u zonama osnovnih i srednjih škola”, namenjenog podizanju nivoa znanja nastavnika iz oblasti bezbednosti u saobraćaju radi savremenijih pristupa u edukaciji dece za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, ispraćen je s velikim interesovanjem publike.

21

Posebnu pažnju prisutnih pedagoga privuklo je predvanje Marka Rosića iz Agencije za bezbednost saobraćaja na temu kako deca stradaju u saobraćaju i kako to nastavnici i učitelji mogu doprineti smanjenju stradanja. Naime i pored sjajnog predavanja, gospodin Rosić je bio obasut pitanjima.

28

Predavanje koje je takođe veoma zainteresovalo publiku održala je Sonja Peričić Medić u vezi sa tim kako se treba ponašati u slučaju saobraćajne nesreće i kako u takvim situacijama pružiti pomoć.

53

Usledila je panel-diskusija "Zakon o bezbednosti saobraćaja: Deca i mladi" gde smo imali prilike da čujemo zaključke o zakonskim regulativama o saobraćaju. Učesnici panela bili su: Zoran Alimpić i Branko Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, zatim Nenad Stanković, komandir saobraćajne policije Novi Sad i Dragan Knežević iz Auto škole Alunno. Moderatorka Jovana Gligorijević je uz odlična pitanja uspela da za kratko vreme ukaže na najvažnije stavke.

48

45

Tokom polučasovne pauze za osveženje, učesnici seminara uživali su uz muziku Salon orkestra “FloriArt”.

62

64

Na programu nakon pauze bile su i dve sjajne studije slučaja u režiji Marijane Jovanović iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja "Semaforizacija" i Marka Trifkovića iz Novosadske biciklističke inicijative na temu "Bezbednosti biciklista"

66

Promocijom brošure "Bezbedna zona školeTanje Mitić zatvoren je dvodnevni stručni seminar "Bezbednost dece u saobraćaju".

Izveštaj sa prvog dana seminara pogledajte OVDE

33

26

5

4