Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

26. mart 2016.

Drugi dan #WinterFest2016 obeležile sjajne panel diskusije i degustacija penušavih vina sa pogledom na ceo Kopaonik

WinterFest u organizaciji Color Press Grupe i Interfesta ponudio je izuzetno zanimljive sadržaje u okviru MK Mountain Resorta. Nakon sajma vina i gastronomije koji je protekao u degustaciji najboljih vina i fantastičnom koncertu bend "The Frajle", drugog dana WinterFest je započeo zanimljivim predavanjem Tamare Ognjević, baveći se postulatima gastronomskog turizma.

petak002

petak007

Odlično izlaganje Tamare se nastavilo kada su joj se pridružili Goran Kovačić (restoran Square Nine), zatim Filip Ćirić (restoran Homa), Aleksandar Samardžija, vlasnik Salaša 137, menadžerka restorana "Piknik", Dejana Crveni i glavni kuvar restorana Klub književnika, Stefan Ristović, čime je počela panel diskusija pod nazivom "Novi ukusi Balkana". Svi učesnici su se složili da na jelovnik u manjoj meri utiču i sami gosti koji dolaze u restorane sa svojim zahtevima, ali se osnova suštinski ne menja. Potrebno je uvesti neke zaboravljene namirnice u pripremanje novih jela čime se prožimaju tradicija i moderan pristup u gastronomiji koji je svakako ključ uspeha za privlačenje kako inostranih tako i domaćih gostiju. Poentirano je da svaki lokalitet treba da ima svoja autohtona jela, i da nudi ono što je najbolje u tradiciji određenog regiona.

petak026

Paul Balke, novinar i vinski stručnjak iz Holandije pričao je o konzumiranju hrane i vina iz Pijemonta, a potom su o prodaji i distribuciji vina pričali Tomislav Ivanović (Vinopedija), Milan Spasić (Vinarija Spasić), Stevan Kostreš (Vinarija Kovačević), Dejan Maslovar (Wine&Pleasure). Sve ovo začinila je uporedna degustacija najboljih vina iz Pijemonta i premium etikete Vinarije Zvinko Bogdan "Cuvee No1".

petak0521

petak075

Najveća atrakcija zasigurno je bila panoramska vožnja žičarom i degustacija penušavih vina Radgonskih Gorica na Vučjoj stazi sa savršenim pogledom na Pančićev vrh.

_MG_3844

_MG_3839

_MG_3837

_MG_3859

Predavanje o likerskim vinima i kasnim berbama održao je enolog vinarije Rubin, Marko Malićanin, a salon vina i gastronomije je po drugi put ponudio visoko kvalitetna vina i rakije u kojima su uživali gosti festivala. Ambasada Švajcarske je predstavila svoju kuhinju spektakularnim perfomansom topljenja sira, a hedonisti su uživali i u puževima koje je poslužila odgajivačnica Hengert. Usledio je after party u restoranu "The Camelot" uz disko ritam i promociju Vinarije Minić.

IMG_6145

IMG_6162

IMG_6171

IMG_6173

IMG_6198

IMG_6272

IMG_6425

IMG_6189

IMG_6431

IMG_6442