Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

29. mart 2016.

#WinterFest2016 okupio stotine vinskih i gastro stručnjaka, novinara, poznatih ličnosti i hedonista na Kopaoniku

U organizaciji Color Press Grupe i Interfesta održan je festival vina i gastronomije na najlepšoj planini u Srbiji. Festival je okupio veliki broj ljubitelja vina, ukusnih zalogaja, snega, skijanja i hedonizma.

WinterFest se održao u prelepom ambijentu MK Mountain Resort-a, a priliku da otvori festival imala je Ljubica Radan sertifikovani predavač Londonske škole vina, koja je u toku dvosatnog predavanja, prezentovala vinski bonton.

IMG_6081

Gosti su stečeno znanje mogli odmah i da primene, jer je usledio salon vina i gastronomija gde su se predstavile najpoznatije vinske kuće iz Srbije i regiona sa preko 150 najkvalitetnijih vina i gastronomskih specijaliteta. Vinski salon je tokom prve dve večeri posetilo nekoliko stotina gostiju koji su pored vina imali priliku da probaju specijalitete iz centralne Srbije, puževe iz odgajivačnice Hengert i karakeristična jela koja je pripremala ambasada Švajcarske.

IMG_0931

Vinarije i destilerije koje su se predstavile na ovogodišnjem Vinskom Salonu su: Vinarija Kovačević, Vinarija Zvonko Bogdan, Vinarija Aleksić, Vinarija Dibonis, Vinarija Tikveš, Vinarija Spasić, Bačina Vino, Destilerija Marinković, Vinarija Čoka, Vinarija Belo Brdo, Vinarija Belo Brdo, Vinarija Tikveš, Vinarija Rubin, Stara Sokolova, Plantaže, Vinska kuća Minića, Podrum vina Rašković, Vinska kuća Rakičević, Vinarija Živkovića, Podrum braća Rajković, Vinarija Nikolić, Podrum Đorđević, Vinarija Vila Vina, Destilerija Milenković i Marinković.

IMG_5439

Popularni bend The Frajle su već uzavrelu atmosferu nakon salona, prvi dan, podigle na maksimum. Nekoliko stotina ljudi je pevalo, igralo i uživalo u muzici i vinu. Frajle su se nekoliko puta vraćale pevajući na bis, nove i stare hitove.

IMG_0784

Naredna dva dana gosti festivala uživali su u ispijanju penušavaca Radgonskih Gorica na vrhu Karaman grebena sa pogledom na ceo Kopaonik i takmičenju u pravljenju pasulja koji je organizovao Bean Fest u restoranu Vučja staza.

IMG_6457

Vinski i gastro paneli privukli su veliku pažnju. Najbolji šefovi, vinski novinari, proizvođači i somelijeri diskutovali su na temu vinskog marketinga, prodaje i izvoza vina, svetske i balkanske kuhinje. Radionica uparivanja hrane i vina koju je vodio glavni kuvar restorana Madera, Zoran Stevanović i somelijer restorana Kalemegdanska tersa, Željko Gasparević dočarala je harmoniju ukusa i mirisa svim prisutnima.

petak0521

Ispred vinarije Dibonis, radionicu uparivanja vina odnosno rakije i Eugen čokolada vodio je somelijer Pavle Radanović. Predavanja o hrani i vinu, Tamare Ognjević ispred Artis Centra i vinskog novinara Paul Balke izazvala su veliku pažnju ne samo učesnika nego i medija. Zanimljive podatke o vinu i gastronomiji u toku panela upotpunile su i degustacije vina iz Pijemonta, Švajcarske i Srbije.


Samo neki od učesnika ovogodišnjeg WinterFesta bili su: slikar Janoš Mesaroš, kuvar Filip Ćirić ispred restorana Homa, glavni kuvar hotela Square Nine, Goran Kovačević, urednik časopisa Vino&Fino, Igor Luković, autor najboljeg vinskog bloga na svetu, Tomislav Ivanović, glavni kuvar ambasade Švajcarske, Mišo Jeverica i mnogi drugi.

IMG_0829

IMG_0835

IMG_0842

IMG_0887

IMG_1001

IMG_6198

IMG_6173

IMG_6272

IMG_6393

IMG_6425

IMG_6706

IMG_6819

petak015

petak013

IMG_6714

IMG_6582

IMG_6580

IMG_6578

IMG_6573

IMG_6721

IMG_6729

IMG_6732

petak019

petak017

Kliping

 

 

kliping 1

kliping 2

kliping 3

kliping 4

kliping 5

kliping 7

kliping 8

kliping 9

kliping 10

kliping 11

kliping 12

kliping 13

kliping 14

kliping 15

kliping 1

kliping 2

kliping 3

press