Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

30. mart 2016.

Slike iz kolekcije Spomen-zbirke Pavla Beljanskog izložene u rezidenciji američkog ambasadora

Izabrana dela iz kolekcije Spomen zbirke Pavla Beljanskog izložena su od večeras u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, a u tom reprezentativnom prostoru gostovaće do 14. jula 2016.

BLU_0876

Izložbu su otvorili ambasador Kajl Skat i direktorka SZPB Jasna Jovanov u prisustvu potomaka Pavla Beljanskog, slavnog diplomate i kolekcionara. Za tehničku i medijsku organizaciju događaja bila je zadužena Color Press Grupa.

BLU_0882

Otvarajući postavku, ambasador SAD Kajl Skat rekao je da su u njegovom domu izložena najbolja umetnička dela regiona i izrazio uverenje da bi Pavle Beljanski kao diplomata bio ponosan da vidi deo svoje kolekcije u jednoj ovakvoj diplomatskoj rezidenciji. Ambasador Skat je rekao da se sa svojom suprugom u dugogodišnjoj diplomatskoj karijeri selio 17 puta i da su ga uvek u novim rezidencijama dočekivali prazni zidovi. "Ovog puta na zidovima su ove sjajne slike i ja se već osećam kao kod kuće! Pavle Beljanski je bio diplomata jednog posebnog ukusa, imao je oko za umetnost i prepoznao je mlade umetnike, većinom u Parizu, Berlinu i Rimu, koji tada još nisu bili poznati. Ali, sada vidite da je to ustvari kolekcija najbolje umetnosti ranog 20. veka", rekao je ambasador.

BLU_0888

Među zvanicama su bili aktuelni ministar kulture Ivan Tasovac, nekadašnji ministar kulture Nebojša Bradić i v. d. direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Slobodan NakaradaRobert Čoban, predsednik Color Press Grupe te slikar Cile Marinković sa suprugom Bebom i kćerkom Danom.

BLU_0862

robert 119DSC_8531

U rezidenciji ambasadora SAD izloženi su radovi Save Šumanovića, Milana Konjovića, Marka Čelebonovića, Petra Dobrovića, Ignjata Joba, Koste Hakmana, Vidosave Kovačević, Lize Križanić, Aleksandra Kumrića, Petra Lubarde, Koste Miličevića, Pedje Milosavljevića i Jefte Perića.

BLU_0903

robert 128DSC_8544

BLU_0855

robert 141DSC_8565