Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

15. april 2016.

Pro-Femina 2016 - Svaka žena zna šta želi

Ovogodišnja konferencija Pro-Femina, koju četvrti put zaredom s velikim uspehom organizuju kompanija Color Press Grupa i časopis Lepota i zdravlje, protekla je u znaku  slogana manifestacije - “ Šta žene žele?”, ali i jubileja najpopularnijeg ženskog magazina na ovim prostoriima koji obeležava petnaest godina postojanja.  

U ovodnoj reči urednica “Lepote i zdravlja” Lidija Ćulibrk kratko se osvrnula na rad  časopisa tokom proteklih deceniju i po, nakon čega je konferenciju zvanično otvorila Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije.

Publici se obratila i Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a Beograd, podsećajući na to koliko je važno boriti se za prava dece, kako u Srbiji tako i u celom svetu.
U panel diskusijama govorilo se o najvažnijim pitanjima koja se tiču života savremene žene. Bilo je reči o rodnoj ravnopravnosti, učešću žena u političkom životu, o zaštiti žena žrtava nasilja, balansu između privatnog i poslovnog života, o ženskom zdravlju, nezi i lepoti, porodičnim i partnerskim odnosima.
Učesnice prvog panela složile su se oko toga da nam je potrebna žena premijer, kao i da je neophodno da na vodećim pozicijama u kompanijama širom Srbije ima više predstavnica lepšeg pola.
"Kada čujem da u strukturi zaposlenih ima mnogo žena, odmah, nažalost, znam da ta kompanija ili institucija nije od velikog značaja u Srbiji!" rekla je Aleksandra Jerkov, političarka iz Novog Sada.

Prvi put na ProFemina konferenciji, “svojih pet minuta” imao je i jači pol.  Na panelu  “Muškarci govore”, šest poznatih mušakaraca obratili su se publici u kojoj je sedelo preko 200 žena. Oni su otkrili šta zapravo žele, otvoreno diskutujući na temu
muško-ženskih razlika, pre svega kada je reč o pogleda na život, karijeru, partnerske odnose, emocije i prijateljstvo.

"Kada sam umoran i neraspoložen, želim da pored sebe imam ženu sa kojom mi je lepo da ćutim",  izjavio je glumac Aleksandar Radojičić, dok je pisac Marko Vidojković istakao da je počeo da piše inspirisan raskidom sa ženom koja ga je ostavila zbog drugog muškarca. "Žena znaju šta žele u svim prilikama, izuzev kada biraju venčanicu", našalio se modni kreator Igor Todorović.

Razgovaralo se i o tome kako su se standardi i ideali ženske lepote menjali kroz vreme, kako su se žene borile za ravnopravnost, gde je danas feminizam, ali i o tome kako se živelo u dobra, stara vremena, kada su se, za razliku od današnje, digitalne ere, cenili bonton, empatija, porodična okupljanja. "Skoro sam zaključila da su za mene najbolja vremena bila onda kada mi je bilo najteže", rekla je Duška Jovanić, dok je novinarka Jelica Grganovič podelila s publikom priču o hrabrim ženama iz svoje porodice koje su se borile kroz istoriju."Posle svakog rata muškarci su heroji a žene kolateralna šteta. Žene spadaju u civile, a u realnosti su borci koji sami hrane, čuvaju i odgajaju decu, pazeći na domaćinstvo".

U duhu jubileja, prvi put je dodeljena ProFemina Award, a priznjanje je dobila hrabra košarkašica Nataša Kovačević, koja je publiku podstakla na razmišljanje o tome, šta je, zapravo, najvažnije u životu. Publici su se obratile i pobednice akcije magazina “Lepota i zdravlje” Rođene 2001. Petnaest devojaka, koje su došle na svet u godini kada je izašao prvi broj popularnog časopisa, predstavile su svoje talente po kojima su se istakle u ovoj akciji.

Novina na konferenciji bila jeExperience Zona: u kreativno dizajniranom ambijentu, gosti su mogli su da isprobaju nove proizvode beauty brendova Nivea, Oriflame i Koozmetik,  da prisustvuju prezentaciji prof. dr. Mehmeta Mutafa, specijaliste rekonstruktivne hirurgije Klinike Acibadem ali, i da čuju savete zdravstvenih stručnjaka iz kompanije Pharmanova sa proizvodom Oestrofact E.  Fondacija "Magnet za ljubav" je takođe predstavila svoj rad. Maybelline je u svom jedinstvenom corneru besplatno šminkao posetiteljke i sređivao im kosu.

U specijalnom Food corneru gosti su mogli da uživaju u novom ukusu sladoleda RumenkoSmoothiekompanije Frikom, poslasticama brenda Dr Oetker I restorana Dukat, dok je za osveženje bila zadužena Aqua Viva voda i “Blak 'n' Easy” kafa. Posebnu pažnju privukao je modni kutak u kojem su neke od svojih najnovijih kreacija izložili poznati domaćih modni dizajneri.

Novitete u poslovanju predstavili su Unicef, Allegra krstarenja, Kon Tiki Travel, agencija Big Blue i kompanija Ford koja je gostima predstavila najnoviji model Fiesta.

Na after work partyju bile prisutne brojne poznate ličnosti: Olja Bećković, Slavica Đukić Dejanović, Vesna Dedić, Srđan Dinčić, Miloš Šaranović, Gorica Nešović, Iva Kobler, Duška Jovanić, Una Senić, Jelena Tinska, Snežana Dakić, Nina Radulović Lečić i mnogi drugi. Za atmosferu je bio zadužen sjajni ženski bend "Štikle i vikleri", a kao osveženje posluženo je Carlsberg pivo i Somersby cider.

Galeriju pogledajte ovde.