Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

17. april 2016.

Druga BIG tribina: O ženskim temama govorile Tanja Peternek Aleksić, Suzana Mančić i Ljiljana Stjepanović

Juče je u SC Big u Novom Sadu održana druga tribina sa našim uspešnim i poznatim damama iz javnog života, Ljiljanom Stjepanović, Suzanom Mančič i Tanjom Peternek- Aleksić koje su podelile sa mnogobrojnom publikom svoj recept uspeha u životu, odgovorivši na bitna pitanja koja su prisutna u životu svake žene.

Ksenija Balaban u ulozi domaćina je, svojim sjajnim moderatorstvom, doprinela tome da ova tribina bude interesantna i dinamična, a pokazatelj toga je i vreme koje je zaista "proletelo" dok smo slušali sjajne priče poznatih nam televizijskih lica.

Tanja Peternek- Aleksić autor je jedne od najgledanijih emisija na ovim prostorima “TV lica kao sav normalan svet”, koja će u maju ove godine obeležiti 14 godina postojanja, majka dve kćerke.

Moje ćerke su velike, starija je diplomirala glumu, a mlađa je osmi razred. Tako da sam ja sad, posle osam godina, opet u fazi pripremanja svog deteta za prijemni ispit, ali to su svakako slatke muke. Ja bih uvek izabrala da pre učinim nešto za svoju decu nego za sebe. Rođenje dece je naša odluka i kad rešiš da nekom podariš život, to znači da sebe da ipak sebe staviš u drugi plan a prioritet daješ deci.

Ljiljana Stjepanović je naša poznata glumica, prvakinja Pozorišta na Terazijama, ostvarila je brojne
uloge na filmu i pozorištu, iako je u penziji i dalje je aktivna, ponosna majka dva sina i još
ponosnija baka četiri unuke.

Majka sam dva odrasla sina, još uvek ih poljubim i pomazim i znam da im kažem da ih volim. Za mene je inače ljubav jednaka sa majčinstvom, između je znak jednakosti. Smatram da su deca zaista ono što bezuslovno volimo, ali moram odmah da dodam da je to već patologija. Svojim unukama sam potpuno predana, mnogo ih volim, imam mnogo više strpljenja sa njima, nego što je to bio slučaj kada su moji sinovi bili mali.

Suzana Mančić je glumica, pevačica i TV voditelj, majka dve kćerke, multimedijalna ličnost kojoj
je neostvareni san da napravi solistički koncert.

Ja imam dve kćerke i ja sam gazda u kući! Bezuslovna ljubav za mene ne postoji, ljubav je dvosmerna ulica, ona mora da se vrati. Ne možete čak ni dete bezuslovno voleti, ja sam takva! Mislim da je osnovno da volimo sebe, jer ako sebe volimo onda tu ljubav možemo da delimo i na svoju okolinu.

Na temu puberteta i kako su taj period prebrodile sa svojom decom, naše gošće su imale različita iskustva.

Ljiljana Stjepanović je izjavila kako je u to vreme bila u veoma teškom životnom položaju, naročito u pogledu stambenog pitanja, baš kada su joj sinovi bili u pubertetu a ona ujedno u ranom klimaksu upravo zbog svih tih problema kroz koje je tada prolazila.

Suzana Mančić je imala tu nesreću da joj je majka preminula u momentu kada su joj kćerke bile u pubertetu, i to je za nju bilo strašno iskustvo. Tada je počela da se goji, jer nije više imala toliko vremena za sebe, da bi na neki način izdvojila vreme kako bi mogla da na neki način kontroliše svoju decu u tom problematičnom periodu.

Sa druge strane Tanja se prisetila svog puberteta koji je preplakala a ćerke su joj imale sasvim različite pubertete. Starija ćerka je imala buntovni izraz a mlađa taj tužni poput nje, doživela je da ono što je njoj mama govorila u pubertetu, i što je najviše mrzela, i ona izgovorila svojim kćerkama.

A na pitanje šta šta su njihovi ljubavni rituali, Suzana Mančić je izjavila:

Naši su rituali kada se nekad posvađamo i sporečkamo, da posle 10-15 minuta jedna od nas dođe kod ove druge i pita "Hoćemo li kafu na terasi? " i tada se lepo ispričamo i kažemo jedna drugoj koliko se volimo.

Ljiljana je pak rekla kako ona sada i svoje snaje "maltretira" sa ljubavlju:

Ja sam takav tip, da neizmerno volim i to pokazujem, volim da ljubim i mazim članove svoje porodice, iako to niko ne bi rekao, kada čuju moj oštar glas. Za mene su rituali ljubavi naš nedeljni ručak kada smo svi na okupu, zatim nije mi teško ako mi unuke u pola noći traže palačinke da im napravim, to su za mene neke stvari koje sa ljubavlju radim za one koje volim.

Ksenija je istakla da je mentalna higijena veoma bitan činitelj našeg života i činjenica da
prihvatimo sebe onakve kakvi smo te je pitala svoje gošće postoji li neki "izduvni ventil" putem
kojeg se one oslobađaju stresa.

Od privatnih tegoba se lečim svojim poslom koji obožavam, a od poslovnih tegoba, ljubavlju svoje porodice i to su moja dva osnovna ventila, pišem pesme kada sam tužna, volim da sednem u kafanu sa prijateljima. Volim da pevam u kupatilu i to me veoma opušta, mada ne znam da li je to prijatno i za komšiluk - kaže Ljiljana!

Imam to zadovoljstvo da već tri godine idem na jogu vikendom, i joga me je naučila da sebe dovedem u mir. Žao mi je što to nisam otkrila ranije, jer vi sebe u svakoj situaciji možete dovesti sebe u mir sa tehnikama disanja. Drugo veliko zadovoljstvo je moja bašta u centru grada, koja je nažalost okružena zgradama. Tu kopam beskrajno i sadim lale i veliko mi je zadovoljstvo kada ugostim prijatelje u mojoj bašti, istakla je Tanja.

Na kraju se povela priča o tome kako danas izgleda savremena žena u tradicionalnom društvu, da li žene robuju modnim trendovima, porodici i poslu:

Ako govorimo o tradiciji na Balkanu, mi smo se sa tradicijom odavno oprostili, krenuli smo da stvaramo jednu nezavisnu ženu u komunističkom periodu. Tradicionalne žene u današnje vreme nema. Moderna žena nema vremena da se odmori, da razmisli o svom, mužu, deci, poslu i ona je danas stub kuće ali ko će da bude stub toj ženi ja zaista ne znam, izjavila je Suzana, čime je i završena druga tribina u organizaciji SC BIG i Color Press Grupe.

Subotnje popodne je svakako bio odličan izbor za boravak u SC BIG, gde je veliki broj naših dama koje su došle u šoping, mogle da čuju mnoštvo korisnih stvari od naših poznatih gošći!