Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

23. april 2016.

#SerbiaGoesGreen2016 - Usvajanje ekoloških zakona je proces u koji je Srbija tek ušla!

Na Dan planete Zemlje, u organizaciji Color Press Grupe i magazina Diplomacy&Commerce, održana je konferencija "Serbia Goes Green".

Konferenciju je otvorio ministar energetike i rudarstva, Aleksandar Antić, a nakon njega su govorili državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne, Stana Božović, ambasador Švedske, Christer Asp i ambasadorka Indije,Narinder Chauhan.

Usledila je panel diskusija o investicionim potencijalima kroz obnovljive izvore. O uzrocima, efektima i rešenjima globalnog zagrevanja govorili su stručnjaci i profesori iz ove oblasti. Veliku pažnju izazvala je tema energetski efikasna izgradnja odnosno pametne zgrade. Publiku je zanimalo na koji način i od kojih materijala treba graditi ovakve objekte, a zaključak je da se isplativost energetski efikasne gradnje primećuje već nakon dve godine od uložene investicije.

Kroz diskusiju u trećem panelu skrenuta je pažnja na važnost reciklaže kojom svaki pojedinac, institucija i kompanija, može doprineti očuvanju planete zemlje. Kao važna tema istaknuta je biomasa i bio gas koji predstavljaju gorivo budućnosti. 

Milica Rebić menadžer kontrole kvaliteta u kompaniji Marbo Product, PepsiCo Zapadni Balkan predstavila je kroz studiju slučaja inovativna ekološka rešenja uz pomoć kojih ova kompanija brine o okolini.  Koja su potencijalna rešenja za probleme indutrijskog otpada i otpadnih voda predstavili su govornici sledećeg panel " Upravljanje otpadom i zaštita životne sredine". 

"Drago nam je da su u publici većinom mladi ljudi i savetujemo da svi kad dodju kući iskoriste pametno ovaj  vikend i zasade jedno drvo." poruka je koju su  učesnici uputili publici.

Partneri konferencije su:  Henkel, Carslberg Srbija, Marbo, Black'n'Easy kafa i Voda Voda.